LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|02
2023
08:34

Πτώση Phantom F-4: Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι για την κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη

Παρουσία Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλου η κηδεία - Στις 12 η εξόδιος ακολουθία - Με 1.000 κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο «αντίο»

Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, σμηναγός - κυβερνήτης του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12.00 ενώ η σορός του θα μεταφερθεί δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί ξεκίνησαν να μεταφέρονται στον Ιερό Ναό τα πρώτα στεφάνια και, κατά πληροφορίες, ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 100. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν, είναι του Α.Σ. Άρη που ήταν η αγαπημένη ομάδα του πιλότου. Πολλά είναι και τα στεφάνια πολιτικών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.α.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το ονοματεπώνυμό του πιλότου είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Στην εξόδιο ακολουθία, εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του 31χρονου, αναμένεται να παραστεί πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται από νωρίς στην εκκλησία για να καθαρίσουν το χιόνι πριν τη μεταφορά της σορού και την άφιξη του κόσμου. 

Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ