LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|02
2023
08:53

Παναγόπουλος κατά Αλεξανδρόπουλου για το “Παρά θιν Αλός”

Τι αναφέρει ο πρώην αντιδήμαρχος τουρισμού και περιβάλλοντος του δήμου Ζαχάρως, για το δήμαρχο χαρακτηρίζοντας τον σαρκαστικά “σωτήρα”

Με αγανάκτηση διάβασα πρόσφατο δημοσίευμα αναφερόμενο στην επαναλειτουργία του «Παρά θιν’ αλός», με το οποίο παρουσιάζεται ο κ. Δήμαρχος ως ο άνθρωπος που θα το απαγκιστρώσει «από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και θα το επαναφέρει στη ζωή», προκαλώντας βάναυσα τη νοημοσύνη και τη μνήμη μας.

Είναι δυνατόν η παρούσα δημοτική αρχή της Ζαχάρως, να διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο «σωτήρα», τον οποίο ουδέποτε διαδραμάτισε, όταν τη βαρύνουν συγκεκριμένες αμαρτίες και χειρισμοί για μια τετραετία, κατά την οποία έχασε πολύτιμο χρόνο, επιλέγοντας να συνδέσει την επαναλειτουργία του «Παρά θιν’ αλός» με τις απαγορεύσεις που περιέχει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο; Νομίζει ο κ. Δήμαρχος πως λησμονήσαμε τις δηλώσεις του πως «Σε ό,τι αφορά δε την περιοχή του Αγ. Νικολάου» (όπου ο κ. Δήμαρχος τοποθετούσε το «Παρά θιν’ αλός») «είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να μπει ούτε καρφί…» - δηλώσεις οι οποίες εκείνη τη χρονική στιγμή ξεκάθαρα αντιστρατεύονταν τα συμφέροντα του Δήμου; Ή την εμμονή του, σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ετίθετο το πρόβλημα της επαναλειτουργίας του «Παρά θιν’ αλός», να μιλάει για απόλυτη απαγόρευση που πήγαζε από το Προεδρικό Διάταγμα, παρά τις διαφωνίες που είχα εξ αρχής, κατ’ επανάληψη και δημόσια εκφράσει;

Αλήθεια, ο κ. Δήμαρχος Ζαχάρως μας ζητάει να ξεχάσουμε ότι «έθαψε» το με αριθμό Πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΔΠΟΛΣ/71462/1493/13-8-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο έδινε άμεση απάντηση και λύση στο πρόβλημα της άμεσης επαναλειτουργίας του «Παρά θιν’ αλός»; Και πως, όταν τον Δεκέμβριο του 2020 ήλθε το έγγραφο αυτό στη δημοσιότητα, οπότε και του ζήτησα τις οφειλόμενες εξηγήσεις, αυτός, αντί λογοδοσίας, προχώρησε στη διαγραφή μου από την παράταξή του, με «αλήστου μνήμης» αντιδημοκρατικές διαδικασίες, λοιδορώντας με τόσο στους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους, όσο και στην τοπική κοινωνία;

Με ποιο θράσος γίνεται λόγος για «συντονισμένη και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Ζαχάρως και προσωπικά του δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου και της ΕΤΑΔ Α.Ε.», όταν ουδέποτε υπήρξε ή επιδιώχθηκε τέτοια συνεργασία, αλλά, αντίθετα, ως χτες κατηγορούσε την ΕΤΑΔ ως υπεύθυνη για τις ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, αποφεύγοντας να έλθει σε οποιαδήποτε συνεννόηση μαζί της, προκειμένου να επιτευχθεί η επαναλειτουργία του «Παρά θιν’ αλός»;

Πως σπεύδει ο κ. Δήμαρχος να καρπωθεί τη δραστηριοποίηση και το έμπρακτο ενδιαφέρον της ΕΤΑΔ για το «Παρά θιν’ αλός» ως προσωπικό του επίτευγμα, όταν είναι γνωστό πως άλλοι, και όχι αυτός, φρόντισαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της ΕΤΑΔ, παρέχοντας σχετικές πληροφορίες, έγγραφα και υλικό, προβαίνοντας σε σχετικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους υπευθύνους της ΕΤΑΔ και συνεργαζόμενοι με αυτήν, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της ανασύστασης του φακέλου της οικοδομικής άδειας του «Παρά θιν’ αλός» και συγχρόνως να παρέμβει ενεργά και καταλυτικά η ΕΤΑΔ στην εκκρεμή δικαστική διένεξη;

Καιρός να τελειώνουμε με τα παραμύθια : ουδέποτε ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέλαβε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προκειμένου να επιτευχθεί η επαναλειτουργία του «Παρά θιν΄αλός» – και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι δημότες της Ζαχάρως. Προφανώς ο κ. Αλεξανδρόπουλος θεωρεί ότι έχουν μνήμη λωτοφάγων : ας έχει όμως κατά νου, ότι σε λίγους μήνες θα λογοδοτήσει σε αυτούς.
Από την πλευρά μου, συμμετέχοντας σε συναντήσεις με τους υπευθύνους της ΕΤ.Α.Δ. και άλλους αρμόδιους φορείς, ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Περιβάλλοντος μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και κατόπιν ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του, οφείλω για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφερθώ στην πραγματική συνδρομή που παρείχαν μέχρι σήμερα στην υπόθεση του «Παρά θιν’ αλός» η Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, οι νομικές σύμβουλοι της ΕΤ.Α.Δ. δικηγόροι κ.κ. Σεβαστή Αμανατίδου και Παναγιώτα Ζήτση, οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας της ΕΤ.Α.Δ. μηχανικοί κ.κ. Μάχη Τσιατά, Αρχιτέκτονας, και Σωκράτης Μποζούδης, Τοπογράφος, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Ζαχαραίων κ. Β. Φουρλής. Εύχομαι όχι μόνο να συνεχίσουμε να τους έχουμε στο πλευρό μας, αλλά να βρούμε και νέους συμπαραστάτες μέχρι την οριστική επαναλειτουργία του «Παρά θιν’ αλός», που είναι και ο διακαής πόθος όλων μας.

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.