LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|02
2023
07:32

Η απάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως στον Π. Παναγόπουλο για το Παρά Θιν Αλός

Την δική του απάντηση στα όσα με ανακοίνωση του ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος Ζαχάρως Παναγιώτης Παναγόπουλος, έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

"Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Π. Παναγόπουλος βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται από όσα ο ίδιος γράφει στο δελτίο τύπου που σας απέστειλε.

1. Δεν έχει αντιληφθεί ότι το «Παρά θιν αλός» είναι κλειστό από το 2019 έως και σήμερα λόγω σοβαρής δικαστικής διαδικασίας στο Μονομελές Διοικητικό Εφετείο Πατρών και όχι λόγω γραφειοκρατίας, όπως ισχυρίζεται.

2. Δεν γνωρίζει ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών τον Ιούλιο του 2019, απαγορεύτηκε η επισκευή και κάθε άλλη ενέργεια στο κτίριο μέχρι την οριστική δίκη και απόφαση στο Εφετείο, η απόφαση του οποίου τελικά δημοσιεύτηκε πριν τρεις ημέρες, κατόπιν τριών αναβολών και απώλειας τεσσάρων ετών.

3. Υποκρίνεται ότι δεν γνωρίζει, αν και πρώην αστυνομικός, ότι, εφόσον η ΕΤΑΔ ΑΕ. το δημοπρατούσε παρά τη δικαστική απόφαση είτε η ίδια είτε μέσω του Δήμου Ζαχάρως, ο νέος διαχειριστής δεν θα μπορούσε να κάνει επισκευές διότι θα παρέβαινε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό σοβαρό ποινικό αδίκημα. Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά η ΕΤΑΔ ΑΕ. δεν επιχείρησε να δημοπρατήσει το «Παρά θιν αλός». Στην περίπτωση που ο νέος διαχειριστής θα τολμούσε να προβεί σε επισκευές, κατά παράβαση της δικαστικής απόφασης, αυτομάτως θα είχε κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από την ΕΤΑΔ ΑΕ. αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, διότι θα είχε νοικιάσει ένα κτίριο που δεν μπορούσε να επισκευάσει και να θέσει σε λειτουργία.

4. Ο κ. Παναγόπουλος, παρότι γνωρίζει, μιλά για απόκρυψη εγγράφου το οποίο έφερε δήθεν στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2020. Όλα τα σχετικά έγγραφα και το σκεπτικό της εισήγησης του Δημάρχου κ. Αλεξανδρόπουλου κατετέθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως της 27ης Ιουλίου 2020, παρόντων 19 από τους 21 δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου του κ. Π. Παναγόπουλου. Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκαν όλα ανοιχτά, ακούστηκαν οι γνώμες της Πολεοδομίας και της Νομικής Συμβούλου του Δήμου και ομόφωνα αποφάσισαν όλα τα παρευρισκόμενα, σε πλήρη απαρτία, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης και του ιδίου του κ. Παναγόπουλου σύμφωνα με την εισήγηση του Δήμαρχου: 1) η ΕΤΑΔ ΑΕ. (συμπράττουσα με το ΥΠΕΚΑ για την έκδοση του ΠΔ) ως ιδιοκτήτης του τουριστικού περιπτέρου Ζαχάρως «Παρά θιν αλός» να φροντίσει άμεσα για την έκδοση οικοδομικής άδειας, ώστε να λειτουργήσει νόμιμα το εις άνω κατάστημα, όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμ./πρωτ 4745/13-07-2020 έγγραφο που στάλθηκε από το Δήμο Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Ο Δήμος Ζαχάρως θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης σε κάθε απόφασή της προς την άμεση, απρόσκοπτη και κυρίως νόμιμη λειτουργία του «Παρά θιν αλός».

5. Με τα δεδομένα αυτά, η ΕΤΑΔ ΑΕ. δεν τόλμησε να προχωρήσει, και ορθώς έπραξε, αλλά ανέμενε τη δικαστική απόφαση και παραστάθηκε στο Δήμο Ζαχάρως, ο οποίος συμμετείχε στη δίκη που διεξήχθη στο Εφετείο Πατρών και οι θέσεις του δικαιώθηκαν, όπως φαίνεται από την απόφαση που δημοσιεύτηκε προ λίγων ημερών.

6. Ο κ. Παναγόπουλος δεν φάνηκε να συμμετέχει μέχρι σήμερα πουθενά αλλά ισχυρίζεται ότι συμμετείχε σε συναντήσεις με τους Υπεύθυνους της ΕΤΑΔ ΑΕ., προσπαθώντας να δηλώσει παρουσία. Όσον αφορά το ΠΔ που καταστρέφει συνολικά το μέλλον του Δήμου και των δημοτών, είναι παντελώς απών από κάθε ενέργεια εκτός και αν εξακολουθεί να συναντιέται με υπεύθυνους και άλλους αρμόδιους φορείς ιδιαιτέρως. Αντιθέτως, η βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είναι γνωστό ότι συμμερίζεται την αγωνία της δημοτικής Αρχής και των δημοτών και εκφράζει δημοσίως τη θέση της για την αδικία του ΠΔ που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το δήμο μας. Ο πρόεδρος των εν Αθήναις Ζαχαραίων κ. Β. Φουρλής και το σύνολο των δημοτών μας είναι βέβαιο ότι είναι και θα είναι στο πλευρό μας μέχρι την ώρα που ένα ΠΔ για την προστασία της φύσης στο δήμο μας θα προστατεύει πραγματικά οικοσυστήματα, εφόσον υπάρχουν, και όχι ασήμαντο αριθμό θαλασσίων χελωνών και ανύπαρκτο δάσος χιλιάδων στρεμμάτων κουκουναριών. Για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια το Δήμο Ζαχάρως στο κλείσιμο του «Παρά θιν αλός», στην υπανάπτυξη του τόπου και στην εγκατάλειψη ο κ. Π. Παναγόπουλος δεν έχει πει τίποτα".

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ