LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|02
2023
10:15

Πάτρα: Γονείς δώρισαν τα όργανα του έξι μηνών βρέφους τους - Περιπέτεια για την μεταφορά λόγω έλλειψης καυσίμων στο αεροδρόμιο του Αράξου

Γονείς πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του βρέφους τους, που πέθανε μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείο του Ρίο.

Το έξι μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση και παρά τις υπερπροπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή. Κατέληξε από πνευμονιόκοκκο, αφού είχε βγει θετικό σε κορονοϊό ενώ εμφάνισε και εγκεφαλική αιμορραγία.

Ωστόσο, ο θάνατός του δεν επήλθε από τις επιπλοκές του κορονοϊού, όπως μετέφερε στην εφημερίδα Πελοπόννησος η καθηγήτρια παιδιατρικής Νατάσα Βαρβαρήγου. Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς οργάνων. Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας τη σχετική άδεια.

Το ήπαρ του κοριτσιού προορίζεται για την Ουγγαρία. Η μεταφορά έγινε με αεροσκάφος το οποίο έφθασε από τη Βουδαπέστη, μεταφέροντας και τους γιατρούς του εκεί νοσοκομείου. Ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε το αεροδρόμιο του Αράξου. Το ουγγρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Βενιζέλος» προκειμένου να υπάρξει και ανεφοδιασμός, μια και το αεροδρόμιο του Αράξου τους χειμερινούς μήνες δεν έχει καύσιμα. Θα πρέπει να ειδοποιηθεί 48 ώρες νωρίτερα ώστε να μπορέσει να γίνει εκεί ο ανεφοδιασμός του αεροπλάνου.

Αρχικά έγινε προσπάθεια να ληφθούν και τα νεφρά του βρέφους, όμως δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι μεταμοσχεύθηκε μόνο το ήπαρ. Παρούσα στη διαδικασία και η συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, όλη η ομάδα του χειρουργικού τμήματος, όπως και η κυρία Ελένη Σίντου, επικεφαλής της ομάδας των αναισθησιολόγων. Από την Ουγγαρία ήταν 2 χειρουργοί, ένας συντονιστής και μία νοσηλεύτρια.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ