LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|02
2023
09:33

Κυριάζης: Δήλωσε “παρών” στο δήμο Πύργου - “Τίμησα το αξίωμα που κατείχα ως τίμιος Πυργιώτης”

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Νώντας Κυριάζης, μίλησε για την θητεία του, τις αποφάσεις που ελήφθησαν και ευχαρίστησε το προσωπικό του δήμου και τις υπηρεσίες για τη συνεργασία, στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου”, αλλά και τους δημοσιογράφους.

“Πρέπει να εξάρω την συμβολή των δύο μονίμων υπαλλήλων στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου την Παναγιώτα Λιβέρη και την Γεωργία Πλατανίτη. Η εμπειρία τους και οι γνώσεις τους ήταν πολύτιμες για εμένα και βέβαια η εργατικότητα τους και η ευσυνειδησία τους, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Οι υπάλληλοι του δήμου είναι συνεργάτες των αιρετών και αναγκαίο γρανάζι για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή του Δήμου” είπε ο κ. Κυριάζης για τις δύο υπαλλήλους του γραφείου Δημοτικού Συμβουλίου, που υποστηρίζουν την λειτουργία του. “Δεν είναι δυνατόν να τους τοποθετούμε απέναντι μας. Οι αιρετοί είναι προσωρινοί ενώ οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι”… είπε καυστικά ο απερχόμενος πρόεδρος.

"Πιστεύω ότι τίμησα το αξίωμα που κατείχα ως τίμιος Πυργιώτης, ως νομικός και ως άνθρωπος που αγαπάω τον τόπο μου” είπε ο κ. Κυριάζης. “Τήρησα τη νομιμότητα, σεβάστηκα την αντίθετη άποψη, αφού στόχος όλων μας, είναι με κοινή προσπάθεια να οδηγήσουμε το Δήμο σε μία αναπτυξιακή πορεία, μία πορεία προς τα εμπρός, χωρίς οπισθοδρόμηση, μικροψυχίες και προκαταλήψεις. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το δημοτικό συμβούλιο ήταν σύννομες σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Καμιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν ακυρώθηκε από την εποπτεύουσα αρχή κατόπιν προσφυγής”.

Ο κ. Κυριάζης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα και αποφάσεις στη συνέχεια λέγοντας ότι “… θα πρέπει να ενημερώσω ότι την Παρασκευή 3, Φεβρουαρίου 2023 δημοσιεύτηκε και η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία εκδίκασε την προσφυγή του δημάρχου κατά της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη 8 Νοεμβρίου 2022. Η απόφαση εκείνη όρισε ότι το δημοτικό συμβούλιο Πύργου δεν εγκρίνει την εκχώρηση των δημοτικών τελών για μία δωδεκαετία στον εργολάβο που θα αναλάμβανε την μελλοντική σύμβαση παροχής υπηρεσιών, αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού. Γνωρίζετε προφανώς, ότι έχει εκδοθεί και η απόφαση του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου της επιτροπής του άρθρου 152 με την οποία ακυρώθηκε και η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Αυγούστου 2022 , με την οποία είχε παρθεί η σχετική απόφαση μόνο από την οικονομική επιτροπή”.

Ο κ. Κυριάζης συνέχιζε λέγοντας ότι “… η θητεία μου θα κριθεί από τους πολίτες, εγώ έκανα ότι μπορούσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μου. Βέβαια το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε πολλές αρμοδιότητες μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 αφού με το νόμο του 2019 το λεγόμενο νόμο Θεοδωρικάκου όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες ασκούνται για τα χρόνια αυτά από την οικονομική επιτροπή. Οι συμβάσεις, οι αναθέσεις έργων, οι προσλήψεις, όλες οι αποφάσεις οι ουσιαστικές και οι καθοριστικές για το μέλλον ενός Δήμου, λαμβάνονταν από την οικονομική επιτροπή. Τώρα θα έχει πιο πολλές αρμοδιότητες το δημοτικό συμβούλιο. Εγώ όμως παραιτήθηκα  για τους λόγους που έχω αναλύσει, έχω δηλώσει και στα μέσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Ο κ. Κυριάζης ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο καλή επιτυχία. “… Ελπίζω ότι θα ανταποκριθεί στις ευθύνες του ρόλου του. Γιατί η επίλυση των θεμάτων του Δήμου απαιτεί συλλογικότητα, συνέπεια, διαρκή και ανιδιοτελή προσπάθεια από όλους” σημείωσε.

“Θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι παρών και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην λύση των χρόνιων και καθημερινών προβλημάτων του Πύργου και των χωριών με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών” είπε ο Νώντας Κυριάζης θέλοντας να δώσει το στίγμα του ενόψει της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του για το δημαρχιακό θώκο.

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.