LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|03
2023
11:35

Εργατικό ατύχημα ΒΙΠΕ Πατρών: Τι συνέβη και τραυματίστηκαν δυο άτομα – Κλιμάκιο της Επιθεώρησης εργασίας σήμερα στο εργοστάσιο

Μετά το ατύχημα ανεστάλη η λειτουργία του εργοστασίου και σήμερα Τρίτη 21/03/2023, στο χώρο θα βρεθεί κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκαν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι τραυματίστηκαν σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο ιχθυοτροφών στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Οι δύο άνδρες ηλικίας, 46 και 57 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούσαν εργασίες συντήρησης στο ξηραντήριο -μηχάνημα που αποξηραίνει υλικά- όταν, σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «Πελοπόννησος», κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες υπήρξε ανάφλεξη υγραερίου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και διαπιστώθηκε πως έφεραν ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως δήλωσε χθες, στο pelop.gr ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης. Μετά το εργατικό ατύχημα ανεστάλη η λειτουργία του εργοστασίου και σήμερα, όπως πληροφορήθηκε η «Π», αναμένεται στον χώρο να βρεθεί κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου. Αίσθηση, στο μεταξύ, προκαλεί το γεγονός πως για το περιστατικό δεν κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών και ζητά την άμεση και πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε την τωρινή κυβέρνηση, αλλά και διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις για την αποψίλωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, καταγγέλλουμε την εταιρεία που στον βωμό του κέρδους κάνει εκπτώσεις σε μέτρα, συντήρησης, υγιεινής και ασφάλειας» και καταλήγει «ζούμε στον 21ο αιώνα και όμως κάθε 5 ημέρες στη χώρα μας έχουμε και ένα νεκρό εργαζόμενο. Αυτή τη φορά προκλήθηκε τραυματισμός, δεν θα περιμένουμε όμως το επόμενο δυστύχημα…».

Πηγή: Pelop.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών