LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|03
2023
08:42

Ν.Μ. Πύργου: Διαμαρτυρία Συμβασιούχων - “Είμαστε σε εργασιακή ομηρία 7 χρόνια”

Διαμαρτυρία έξω από τη νοσηλευτική μονάδα Πύργου πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος 4000 του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, καταγγέλλοντας την εργασιακή ομηρία την οποία έχουν υποστεί εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια.

Με βασικά αιτήματα να μην απολυθεί κανείς και να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι, σύσσωμοι επεσήμαναν ότι ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ, παρ’ όλα αυτά οι εκάστοτε κυβερνήσεις απλώς ανανεώνουν την σύμβασή τους χωρίς να προχωρούν στην μονιμοποίησή τους καλλιεργώντας έτσι ένα αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Μάλιστα, οι συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα συμβασιούχων στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου, αν φύγουν την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας.

«Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ τους 4000 συμβασιούχους, θέλουμε να σταματήσει αυτή η ομηρία των συναδέλφων και να θεσμοθετηθεί η μονιμοποίησή τους. Είναι κρίμα όλοι αυτοί να διεκδικήσουν την μονιμοποίησή τους σε λίγο με δικαστικά μέσα που σαφώς θα δικαιωθούν καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για 7 συνεχόμενα χρόνια στις υπηρεσίες μας. Ζητάμε άμεσα να γίνει μία τέτοια νομοθέτηση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι στα δικαστήρια και να μη χάνουν τα χρήματά τους. Επίσης πρέπει να εξισωθούν γιατί τα αιτήματα τους κι σε ό,τι αφορά το μισθολογικό κομμάτι είναι δίκαια. Το επικουρικό προσωπικό στο νοσοκομείο μας καλύπτει πάνω από το 30 τοις 100. Δηλαδή αν φύγουν την επόμενη μέρα πραγματικά θα πατώσουμε... Δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου.

Από την πλευρά της η Νοσηλεύτρια στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Πύργου Παρασκευή Παπαφωτοπούλου τόνισε ότι: « Σήμερα έχουμε μαζευτεί όλοι οι συμβασιούχοι του 4000 προγράμματος για την υγεία, σε όλη την Ελλάδα και όλα τα νοσοκομεία για να διαμαρτυρηθούμε για τα εργασιακά προβλήματα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια που ανανεωνόμαστε συνεχόμενα. Έχουμε προσληφθεί από το 2017 με εποπτεία του ΑΣΕΠ, πληρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια στα νοσοκομεία όλοι συνάδελφοι και ζητούμε πλέον μετά από εφτά χρόνια την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τα πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι γιατί είμαστε στάσιμοι εδώ και επτά χρόνια. Οι κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια μας στηρίζουν αλλά η άρνηση στο να μας μονιμοποιήσουν έχει φτάσει πλέον στα απροχώρητο. Ζητούμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους συμβασιούχους σε όλες τις μονάδες που καλύπτουν τις υπηρεσίες, να καταβάλλεται η μισθοδοσία κάθε μήνα και χωρίς καμία καθυστέρηση και να αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία στα προγράμματα καθώς και η μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και να ληφθούν υπόψη αναδρομικά για την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων».

Τέλος, ο Σπυρίδων Χροναράκης – Οδηγός, αναφερόμενος σημείωσε πως: «Εργάζομαι στο νοσοκομείο του Πύργου με αυτό το πρόγραμμα των 4000 όπου πιστεύω ότι εφόσον εκτελούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες μετά από εφτά χρόνια πρέπει κι εμείς να δούμε τι θα γίνει με όλο αυτό το πράγμα. Όλα αυτά τα χρόνια εμείς εδώ προσφέρουμε τα πάντα και κατά το διάστημα της πανδημίας. Πρέπει να μονιμοποιηθούμε… Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είμαστε περίπου γύρω στα 25 άτομα στο νοσοκομείο του Πύργου» τόνισε ο κ. Χροναράκης

 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo