LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|03
2023
08:12

Ν. Κοροβέσης: “Το OLYMPIAN BREAKFAST στο μπουφέ ξενοδοχείων και εστιατορίων της ΠΔΕ”

Στην παρουσίαση του σήματος του «Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού» που χορηγείται από σήμερα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος, προχώρησε χθες στο συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοροβέσης τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας, θα προσφέρουν πλέον μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη καθώς μπαίνουν και επισήμως, οι τοπικές συνταγές στο μπουφέ των εστιατορίων, ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής , καθώς τα προϊόντα εντάσσονται πλέον με ετικέτα εντοπιότητας και το brand name “OLYMPIAN BREAKFAST” στο «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό».

Όπως τονίστηκε στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή επιχειρηματικών του τουριστικού κλάδου και τοπικών παραγωγών με πρωτοβουλία του κ. Κοροβέση, σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσης Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί μπορούν πλέον να παραλάβουν το σήμα τους.

Ό κ. Κοροβέσης στην τοποθέτησή επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή, μελετώντας τις διεθνείς τάσεις επικεντρώνεται στην ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη της Όλυμπιακής Γης, καθώς η διεθνής τουριστική σκακιέρα απαιτεί εξωστρέφεια, ενημέρωση και γνώση.

«Σκοπός μας – τόνισε- είναι να αναδείξουμε την Δυτική Ελλάδα ως έναν προορισμό εμπειρίας, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ήλιο και θάλασσα, να επισκεφθεί μνημεία και αξιοθέατα και να απολαύσει συνταγές της Όλυμπιακής Γης, πλούσιες διατροφικά, ως προς τις πρώτες ύλες και ως προς των τρόπο εκτέλεσης.

Με βάση αυτό το «πακέτο» εμπειρίας προσεγγίζουμε υπάρχουσες ή νέες για την περιοχή μας αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, χορηγείται μέσα από το εν εξελίξει πρόγραμμα το «Σήμα του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού ΠΔΕ» πιστοποίηση που θα συνοδεύει τις ετικέτες των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας, στο χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων.

Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, αποσπώντας κονδύλια τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για Τουριστική Προβολή, κάτι που για πρώτη φορά καταφέρνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και συνεχίζουμε, διεκδικούμε επιπλέον πέντε εκατομμύρια για την τριετία 2024-2026, καθιστώντας την Ηλεία στο επίκεντρο, δίνοντας δυνατότητα προβολής στον τόπο μας που είχαμε στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια.»

Παράλληλα ο κ. Κοροβέσης ανέφερε ότι η εν λόγω δράση απευθύνεται στους ανθρώπους που αποτελούν την καρδιά της οικονομίας μας, που αναδεικνύουν την ελληνική φιλοξενία με σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται σε ξενοδοχεία, σε καταλύματα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε χώρους εστίασης της περιοχής διοικητικής ευθύνης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, απευθύνεται στους ανθρώπους που μοχθούν για να μας προσφέρουν τις ποιοτικές και ξεχωριστές πρώτες ύλες, σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων τα οποία καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή ως συστατικά συνταγών για πρωινό.»

Καταλήγοντας, τόνισε ότι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να βαδίζει σε μονοπάτια καινοτομίας και δημιουργικότητας, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη των χαρακτηριστικών και των δυνατών σημείων της Όλυμπιακής Γης, της Γης της Φλόγας.

Το έργο του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την φιλοσοφία του παρουσίασε ο Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ τονίζοντας ότι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό 45 τουριστικές επιχειρήσεις από την Περιφέρεια- ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης- και οι οποίες από σήμερα κιόλας θα παραλάβουν το σήμα «OLYMPIAN BREAKFAST» και κατά συνέπεια τίθεται σε εφαρμογή. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες πιστοποίησης επιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό σήμα, που θα έχει διάρκεια 3 χρόνια, αλλά και οι τρόποι προβολής τους από την ΠΔΕ.

Τέλος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της των τρόπων προβολής των εταιρειών που συμμετέχουν στη δράση από την CHOOSE A.E. από την εκπρόσωπο της κ. Ειρήνη Ψηφίδη η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στην προώθηση της επικοινωνίας του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού μέσω της ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε με την επωνυμία ¨OLYMPIAN BREAKFAST” που θα συνδέεται με την ιστοσελίδα OLYMPIAN LAND της ΠΔΕ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην προβολή του μέσω των social media.

Όπως τόνισε μόλις τεθεί σε λειτουργία, φιλοδοξούν να γίνει γνωστή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους –Έλληνες και ξένους- όπου θα προβάλλονται οι επιχειρήσεις που διαθέτουν το Ελληνικό πρωινό στο μπουφέ τους, συνταγές, προϊόντα και παραγωγοί των πρώτων υλών.

breakfast 2

breakfast 3

breakfast 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ