LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|03
2023
09:14

Αμαλιάδα: Παρολίγον τραγωδία από το αιματηρό “παιχνίδι” με την καραμπίνα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένα κρυμμένο κυνηγετικό όπλο, η περιέργεια ενός 14χρονου για τη χρήση του, ο τραυματισμός της 10χρονης αδερφής του και οι πληροφορίες χρήσης από το Youtube, συνθέτουν την εικόνα μιας παρολίγον τραγωδίας την Παρασκευή το πρωί στον συνοικισμό του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας. Το δεκάχρονο κορίτσι λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή της όταν χθες το πρωί της πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση με καραμπίνα από τον ίδιο της τον αδερφό.

Πως συνέβη το κακό

Τα δύο παιδιά έπαιζαν σε ένα εγκαταλελειμμένο γιαπί σε αλσύλλιο της περιοχής, όταν ο 14χρονος που είχε στα χέρια του την καραμπίνα του παππού του, πυροβόλησε προς την αδερφή του με αποτέλεσμα η βολή να την πετύχει στο μηρό προκαλώντας ένα διαμπερές τραύμα.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.30 το πρωί και άμεσα μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, η μητέρα των παιδιών έτρεξε στο σημείο, που βρίσκεται σε απόσταση 20-30 μέτρων από το σπίτι της οικογένειας. Άμεσα με τη βοήθεια και γειτόνων το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Εκεί οι γιατροί έκαναν τα απαραίτητα για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της 10χρονης και άμεσα αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο συνοδεία αστυνομικής δύναμης για να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διαδρομή στην Πατρών Πύργου. Μαζί με το κορίτσι ακολούθησαν δίπλα του και οι γονείς του. Το κοριτσάκι υποβληθεί σε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου.

sunodeia 2

Το κρυμμένο όπλο και οι πληροφορίες χρήσης στο Youtube

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον, το όπλο του παππού, ήταν πλημμελώς κρυμμένο στο σπίτι του κάτω από το στρώμα ενός καναπέ - κρεβατιού. Ο 14χρονος φέρεται να το είχε βρει τις προηγούμενες ημέρες και να το είχε πάρει και το έκρυψε στο γιαπί. Το κοριτσάκι φέρεται να είχε ψάξει και να είχε βρει κάποια φυσίγγια που υπήρχαν από το παρελθόν στο σπίτι και φέρεται να ήταν αυτή που τα έδωσε στον αδερφό της.

Πως όμως ένα 14χρονο παιδί ήξερε πως θα γεμίσει και θα χρησιμοποιήσει το όπλο; Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr φέρεται να υποστήριξε πως αφότου είχε πάρει το όπλο και το είχε κρύψει για να παίξει σε μελλοντικό χρόνο, αναζήτησε “συμβουλές” στο Youtube. Εκεί έμαθε πως γεμίζει και χρησιμοποιείται το όπλο.

Έτσι το πρωί της Παρασκευής τα παιδιά πήγαν στο γιαπί στο αλσύλιο δίπλα στο σπίτι για να παίξουν. Ο 14χρονος γέμισε το όπλο και πυροβόλησε ενώ η 10χρονη αδερφή του βρισκόταν κοντά του, με αποτέλεσμα να την πετύχει στο μηρό. Ήταν ευτύχημα που δεν μπορούσε ο 14χρονος να σηκώσει το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο πιο ψηλά, καθώς μια βολή λίγα εκατοστά πιο πάνω στο κορμί της 10χρονης θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Ο 14χρονος κρατείται για το συγκεκριμένο περιστατικό και ο παππούς για την πλημμελή φύλαξη του όπλου και αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας.

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών