LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|03
2023
17:32

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας τίμησε την 25η Μαρτίου 1821

Με εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας γιορτάστηκε η 202η επέτειος της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η έδρα του Δήμου, Αρχαία Ολυμπία, όπου το πρωί εψάλη η Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Νικόλαος Κωστόπουλος. Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ολύμπιου πεσόντος στην Αλβανία ταγματάρχη Πραξιτέλη Κονδύλη.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτη Μαντά, τον Επικεφαλής της β΄ Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Γιώργο Γεωργούλη (για την Εθνική Αντίσταση), τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νικόλαο Αργυρόπουλο, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Ηλία Δουζένη, τον αθλητή του «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ» κ. Ορέστη Καρυώτη και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Αηδόνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Κωσταριάς, εκπρόσωποι φορέων, κ.α. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία εκατοντάδων δημοτών και επισκεπτών. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου -Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από την Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου κα Αγγελική Κατσιμάνη. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας κ. Διομήδης Τόλιος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, εκ μέρους του Αστυνομικού Σταθμού ο κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, εκ μέρους της Π.Υ. ο κ. Γρηγόρης Κανελλόπουλος, καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε., που συμμετείχαν στην παρέλαση και εν συνεχεία σε παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία. Παρών στις εκδηλώσεις και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Γαλύφας.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας κατέθεσε στεφάνι.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νικολακόπουλος, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πετρόπουλος καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου παρέστησαν και στις εορταστικές εκδηλώσεις της διπλανής Κοινότητας Δούκα, το οποίο είχε πρωτοστατήσει στην Επανάσταση του 1821. Εκεί έγινε παρέλαση σχολείων και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Γερασιμόπουλο και φορείς της Κοινότητας.

Τέλος στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ η Εκπαιδευτικός κα Ευγενία Λυμπέρη εκφώνησε τον πανηγυρικό. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντρωνίου κ. Γιώργος Μπαντούνας και τα σχολεία της Δ.Ε. (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) που έκαναν και την παρέλαση. Παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Κατσαντώνης και Ανδρέας Μπενέτσης, κ.α.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο ήταν το κλίμα και στις Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ιδίως στις μεγάλες, όπου τον Δήμο εκπροσώπησαν και κατέθεσαν στεφάνι: στο Πελόπιο ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φλέσσας και στο Βασιλάκι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κωσταριάς.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών