LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|03
2023
08:22

Αμαλιάδα: Αναρρώνει μετά το χειρουργείο η 10χρονη - Σοκαρισμένοι οι συγγενείς

Το περιπολικό της αστυνομίας ανοίγει τον δρόμο και λίγα μέτρα πιο πίσω ακολουθεί το ασθενοφόρο που μεταφέρει την 10χρονη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ειδοποιηθεί για την αιμορραγία του παιδιού από τη σφαίρα που δέχτηκε στο πόδι και όλοι φροντίζουν να μη χαθεί άλλος χρόνος μέχρι η μικρή να μπει στο χειρουργείο που είναι απαραίτητο για τη ζωή της.

Δίπλα της, βρίσκεται η μητέρα της που παραμένει σοκαρισμένη.

Την πυροβόλησε ο αδερφός της

Σχεδόν 80 χιλιόμετρα πιο δυτικά από αυτό το σημείο, στον Άγιο Ιωάννη της Αμαλιάδας, ολόκληρο το χωριό παραμένει ανάστατο. Είναι το σημείο που η μικρή τραυματίστηκε όταν η καραμπίνα που περιεργαζόταν ο 14χρονος αδερφός της εκπυρσοκρότησε.

Στο LIVE NEWS μιλάει σοκαρισμένη η γιαγιά των παιδιών και ο θείος τους, που κλήθηκε και έσπευσε πρώτος στο σημείο, όταν η 10χρονη σωριάστηκε στον δρόμο αιμόφυρτη.

Το χρονικό

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το σπίτι των παιδιών. Στο κάτω πάτωμα μένουν ο παππούς και η γιαγιά τους και από πάνω, εκείνα με τους γονείς τους. Λίγο μετά τις 09.00, τα δύο αδερφάκια βγήκαν στον δρόμο για να παίξουν και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η κυνηγετική καραμπίνα του παππού τους βρέθηκε στα χέρια του 14χρονου.

«Σήμερα δεν είχαν σχολείο, είχαν γιορτή αλλά δεν ήθελαν να πάνε και ήρθαν κάτω 07.30 η ώρα. ‘ Γιαγιά θα πας κάτω για ψώνια, να έρθω και εγώ’ μου είπαν, και είπα ‘όχι δεν παίρνω κανέναν’», λέει η γιαγιά των παιδιών.

Ο 14χρονος άρχισε να περιεργάζεται την καραμπίνα και κάποια στιγμή εκπυρσοκρότησε, με τον πυροβολισμό να ξεσηκώνει όλη την περιοχή.

Ευτυχώς ο μικρός, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν είχε τη δύναμη να τη σηκώσει γιατί αν είχε συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό η 10χρονη αδερφή του, να μην είχε τραυματιστεί μόνο στο πόδι.

«10 πόντους παραπάνω μπορεί το παιδί να είχε χαθεί», λέει ο θείος των παιδιών.

H γιαγιά των παιδιών τονίζει στο LIVE NEWS, σοκαρισμένη, πως το σπίτι το πρωί ήταν κλειδωμένο καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έλειπαν. Θεωρεί πολύ πιθανό ο ανήλικος εγγονός τους, να είχε πάρει το όπλο που ήταν κρυμμένο κάτω από στρώμα από χθες και να το είχε κρύψει εκτός σπιτιού, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

«Και έβλεπα τον γαμπρό μου να χτυπιόταν, ‘τι έγινε’ λέω ‘Χρήστο’. Έρχεται ο Παναγιώτης με αίμα στο μπλουζάκι του, ‘ τι έκανες’ του λέω».

Μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου, η 10χρονη σωριάζεται αιμόφυρτη στον δρόμο και ο κατά 4 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός της, φωνάζει σοκαρισμένος για βοήθεια.

Ο πατέρας των παιδιών βρισκόταν στη δουλειά του και από το πάνω σπίτι κατέβηκε η μητέρα τους, που έζησε ορισμένες από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της.

«Το μόνο καλό είναι ότι δεν το χάσαμε το παιδί», λέει ο θείος των παιδιών.

Γείτονας της οικογένειας και ο άνθρωπος που πρώτος είδε το συμβάν, λέει στο MEGA:

«Άκουσα ένα μπαμ και μετά από λίγο άκουσα φωνές ‘βοήθεια’ και βλέπω τον 14χρονο να φέρνει το κοριτσάκι στην αγκαλιά του προς εμένα. ‘Τι έγινε’ λέω, ‘δεν ξέρω’ μου είπε, κάλεσα αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ήρθαν κατευθείαν».

Όπως λέει ο ίδιος, «το τραύμα ήταν στο γόνατο, είχε ανοίξει πολύ, αιμορραγούσε».

Αναρρώνει μετά το χειρουργείο

Την ώρα που οι στενοί συγγενείς των παιδιών προσπαθούσαν να βρουν μια εξήγηση για τα όσα έγιναν στην Αμαλιάδα, η 10χρονη έκανε χειρουργική επέμβαση στην Πάτρα για την αποκατάσταση συντριπτικού κατάγματος μηριαίου οστού.

Το όπλο που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στην 10χρονη κατασχέθηκε, ενώ ο παππούς της, που το κατείχε νόμιμα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Το χειρουργείο της 10χρονης πήγε καλά και η ίδια πλέον αναρρώνει, με τον αδερφό, τους γονείς και τους παππούδες της να έχουν συνειδητοποιήσει τα όσα έγιναν και να παραμένουν σοκαρισμένοι.

Η ζωή της μικρής σώθηκε όπως διαπίστωσαν οι γιατροί από τύχη, για λίγα μόνο εκατοστά.

Πηγή: megatv.com

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ