LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|03
2023
12:18

Στο ίδιο έργο θεατές - Εναπόθεση απορριμμάτων στην πρώην λίμνη Μουριάς - Φραγκαντώνης: Προστατεύουμε το περιβάλλον (photos & video)

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τελικά αυτή η πόλη δεν θα αλλάξει ποτέ… Μια δεκαετία μετά την εποχή των σκουπιδιών ο δήμος Πύργου και ο τότε πρωταγωνιστής και σήμερα ξανά αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Φραγκαντώνης, εναποθέτουν σε έκταση της πρώην λίμνης Μουριάς πίσω από τους παραλιακούς οικισμούς των αυθαιρέτων, απορρίμματα.

Όγκοι με κλαδέματα, στρώματα, παλιά έπιπλα, μπάζα και άλλα αντικείμενα, μεταφέρονται με φορτηγά του δήμου σε έκταση που ανήκει στο δήμο Πύργου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου κ. Φραγκαντώνη. Μάλιστα όπως επισήμανε δεν απαιτείται άδεια εναπόθεσης καθώς αυτό είναι επινοήσεις ψεύτο περιβαντολόγων… Επίσης καταφέρθηκε εναντίον των οικιστών πως αυτοί είναι που παρανομούν στην περιοχή και όχι ο δήμος…

Να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ημέρες επανειλλημένως γίνεται η μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων, μπαζών και κλαδεμάτων, από το χώρο - όρχο του δήμου και της υπηρεσίας καθαριότητας δίπλα στο στάδιο.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής κατήγγειλαν το γεγονός, ενώ ενημέρωσαν και την Αστυνομία. Σήμερα το πρωί η Αστυνομία μετά τη νέα εναπόθεση επανήλθε και έκανε προσαγωγή στο Α.Τ. Πύργου τον οδηγό του φορτηγού που μετέφερε τα απορρίμματα και αυτή την ώρα εξετάζεται αν υπάρχει άδεια εναπόθεσης.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήμου Πύργου Παναγιώτης Φραγκαντώνης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Τα βλέπετε όλα αυτά εδώ; Εμείς τα πετάμε; Ο κόσμος τα πετάει… Εμείς, σεβόμενοι το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, τα μαζεύουμε και τα φέρνουμε εδώ στην ιδιοκτησία μας, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Το δημαρχείο δεν ρυπαίνει το περιβάλλον! Προστατεύει και καθαρίζει το περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά την άδεια εναπόθεσης αυτά είναι τρελά πράγματα. Εδώ είναι ιδιοκτησία μας, εδώ θα τα φέρουμε, σεβόμενοι τους πολίτες και την καθαριότητα της πόλης. Δεν χρειάζεται άδεια εναπόθεσης. Αυτά είναι επινοήσεις ορισμένων ψευτοπεριβαλλοντολόγων…”.

skoupidia mouria 6

Ο κ. Φραγκαντώνης συνέχισε λέγοντας ότι “… όλοι οι κύριοι που είναι εδώ που είναι δίπλα στα σπίτια και φωνάζουν αν έχουμε εμείς άδεια, αυτοί έχουν άδεια οικοδομής; Που έχουν καταπατήσει όλες τις παραλίες και δεν μπορεί να έρθει ένας τουρίστας να τις προσεγγίσει και να αναπτυχθεί η περιοχή τουριστικά; Γι’ αυτό δεν αναπτύσσεται η περιοχή τουριστικά, γιατί έχουν καταλάβει όλες τις παραλίες. Αυτό δε γίνεται πουθενά στον κόσμο μόνο εδώ. Και φωνάζουν αυτοί ότι εμείς ρυπαίνουμε το περιβάλλον; Όλα αυτά που πετούν, που κλαδεύουν τα δέντρα τους και όλα όσα πετούν ποιος τα μαζεύει; Το δημαρχείο τα μαζεύει… Μην τρελαθούμε παιδιά, για όνομα του θεού! Εάν δεν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον δεν πρόκειται να προοδεύσουμε ποτέ. Όχι σαν πόλη ούτε σαν χώρα, τίποτα… Όλοι γίνανε ψευτοφιλόσοφοι και ψευτοκουλτουριάρηδες και ζητάνε άδεια. Και όταν πρόκειται για το δικό τους συμφέρον δε ζητάει κανείς άδεια και δεν ενδιαφέρεται. Όπως είναι αυτοί οι οικιστές εδώ για παράδειγμα, που δεν έχει κανείς άδεια. Έχουν καταλάβει την περιοχή έτσι…”.

Δείτε video:

Δείτε φωτογραφίες:

skoupidia mouria 2

skoupidia mouria 3

skoupidia mouria 4

skoupidia mouria 5

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ