LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|03
2023
07:51

Δήμος Πηνειού: Μαλλιά - κουβάρια στο ΔΣ - Καταγγελίες από Κοντούλη - Γεωργόπουλο

Μεγάλες εντάσεις υπήρξαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, με την αντιπολίτευση να καταγγέλει το δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, για επίθεση προς την πρώην δήμαρχο και πρώην πρόεδρο ΔΣ Πηνειού Βάντα Κοντούλη, αλλά και την δημοτική αρχή να απαντά.

Με δήλωση της η πρώην δήμαρχος Πηνειού και πρώην πρόεδρος του ΔΣ και νυν δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Βάντα Κοντούλη, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή τη συμπεριφορά του δημάρχου κ. Μαρίνου, σημείωσε τα έξης: “Εκφράζω την θλίψη μου, για τα όσα προσβλητικά και λυπηρά διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού την Δευτέρα 27/03/2023 από πλευράς του Δημάρχου Πηνειού κ Ανδρέα Μαρίνου εναντίον μου ,μη αποδεχόμενος την τοποθέτηση μου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας και λειτουργίας αυτού. Αυτό αποδεικνύει την πολιτική μικρότητα , την αυτοδιοικητική ανεπάρκεια και την συνειδητή έλλειψη από αρχές και αξίες. Το άσχημο για αυτόν είναι ότι είμαστε μικρός τόπος και όλοι γνωριζόμαστε” κατέληξε.

ds pineiou1

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γεωργόπουλος κατήγγειλε τον κ. Μαρίνο “… ο οποίος κινήθηκε απειλητικά σε βάρος της πρώην Προέδρου του Δ.Σ και πρώην Δημάρχου Δ. Πηνειού Βάντας Κοντούλη, μη αποδεχόμενος και ενοχλημένος από την νομική της θέση σχετικά με την διαδικασία διενέργειας και λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κινούμενος απειλητικά σε βάρος της , φτάνοντας δίπλα της σε απόσταση αναπνοής, ενώ αμέσως πριν είχε μιλήσει προσβλητικά και με αήθη τρόπο για μέλος της οικογένειας της-σύζυγο της προσβάλλοντας την επαγγελματική του ικανότητα, ακεραιότητα και διαδρομή, εξαπολύοντας για αυτόν ασύστολα ψεύδη και βαριές κατηγορίες . Συνέχισε δε, με προσβλητικές εκφράσεις για την επαγγελματική κατάρτιση της ιδίας ως νομικού και για την εν γένει δημοτική της συμπεριφορά και παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά του Δήμου μας , αν και η ανωτέρω ουδέποτε σε όλα τα χρόνια της δημοτικής της διαδρομής δεν έδωσε ποτέ αφορμή για κανένα αρνητικό σχόλιο.
Η όλη συμπεριφορά του Δημάρχου Πηνειού και μάλιστα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι άκρως ρατσιστική και σεξιστική όχι μόνο στο πρόσωπο της κ Βάντας Κοντούλη αλλά και στο 52% του γυναικείου πληθυσμού της χώρας μας.
Σημειώνουμε δε, ότι τόσο Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι όσο και πολίτες που παρίσταντο στο Δημοτικό Συμβούλιο κινήθηκαν , αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά του Δημάρχου , ώστε να προστατεύσουν την απειλούμενη.
Τέτοιου είδους τακτικές σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής μας, αλλά και στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθίστανται καταδικαστέες , γυρνώντας μας πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που θέλουμε όλοι μας να ξεχάσουμε και που έχουν καταδικαστεί από το σύνολο της κοινωνίας”.

Τι απάντησε ο κ. Μαρίνος

Βιομηχανία δολοφονίας χαρακτήρων με πρωτομάστορα τον επικεφαλής της κ. Διονύση Γεωργόπουλο,  στήνει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πηνειού στην προσπάθειά της να εμποδίσει την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου που έχει χαράξει με σειρά μεγάλων έργων ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος.
 
Η μείζονα αντιπολίτευση αφού την περασμένη εβδομάδα απουσίαζε επιδεικτικά και άνευ λόγου από δύο συνεδριάσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου, εμφανίστηκε επιτέλους στην τρίτη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Μαρτίου  διαμαρτυρόμενη μάλιστα εντόνως για την... ώρα διεξαγωγής της,  με προεξάρχουσα την δημοτική σύμβουλό της κ. Βάντα Κοντούλη, η οποία προφανώς θεωρεί πάρεργο τον ρόλο και την κοινωνική αποστολή του Δημοτικού Συμβούλου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ευρισκόμενος σε άνωθεν διατεταγμένη υπηρεσία επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος,  αποκάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού «πραξικοπηματία», επειδή ο κ. Σπύρος Βασιλείου ορθώς θεώρησε, ως κατεπείγον το θέμα «λήψη απόφασης για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2023» και συνέχισε την συνεδρίαση.

 Η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα του Δημάρχου Πηνειού και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνίας των Πολιτών κ. Ανδρέα Μαρίνου και οι δημοκρατικές αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Βασιλείου, απέτρεψαν τις μεθοδεύσεις του κ. Διονύση Γεωργόπουλου και της κ. Βάντας Κοντούλη που υποστήριζαν ότι το θέμα δεν είναι κατεπείγον.
«Το θέμα είναι κατεπείγον, τα έργα θα γίνουν, οι Υπηρεσίες του Δήμου το θέλουν και είναι απαίτηση της Κοινωνίας », είπε ο Δήμαρχος και η  αποστολή μιζέριας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  απέτυχε παταγωδώς!
 
 Ο  πρωτοφανής και ανήκουστος για τα αυτοδιοικητικά χρονικά χαρακτηρισμός «πραξικοπηματίας», που προκάλεσε τον αποτροπιασμό και  των Συμβούλων  του κ. Γεωργόπουλου,  είχε διττό στόχο: να απαξιώσει τον θεσμό του Προέδρου του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου και να σταματήσει κάθε έργο που γίνεται στην επικράτεια του Δήμου.
 
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος εξερχόμενος της αιθούσης συζητώντας με Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, αμφισβήτησε την νομική συγκρότηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βάντας Κοντούλη και την άποψη που εξέφρασε η ίδια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχετικά με την διαδικασία λειτουργίας του οργάνου.  Η κ. Κοντούλη μη αποδεχόμενη την άποψη του Δημάρχου, αντέδρασε με τρόπο που απάδει προς την ιδιότητα της Δημοτικής Συμβούλου και της νομικού εξαπολύοντας πολλάκις προσβλητικούς και απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Ανδρέα Μαρίνο, επιδεικνύοντας ασέβεια και στον θεσμό του Δημάρχου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας σέβονται και προασπίζονται τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που διασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου,  καταγγέλλουν  προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης με σκοπό  να καλύψουν την πολιτική ανεπάρκεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, καταδικάζουν προπηλακισμούς εντός και εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο προς όφελος της Κοινωνίας του Δήμου Πηνειού.

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo