LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|03
2023
07:52

Κατάκολο: Σφραγίστηκε από δικαστικό επιμελητή το αλσύλιο του ΟΣΕ και αποβλήθηκε από το χώρο, το ΔΛΤ Πύργου

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αμαρτίες του παρελθόντος ταλαιπωρούν την παρούσα δημοτική αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Χθες δικαστική επιμελήτρια “σφράγισε” το χώρο της παιδικής χαράς και του αλσυλλίου Κατακόλου, που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ και είχε ενοικιαστεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, επί θητείας Γαβρίλη Λιατσή στο δήμο και επί προεδρίας Λεωνίδα Βαρουξή στο Λιμενικό Ταμείο. Η σύμβαση που υπεγράφη εκείνη την περίοδο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δεν είναι συμφέρουσα για το δήμο και το μίσθωμα των 2500 ευρώ υπέρογκο. Μάλιστα σε δηλώσεις του στο ilialive.gr σημείωσε πως καλό θα ήταν να υπάρξει παραχώρηση από πλευράς της ΓΑΙΑΟΣΕ της παιδικής χαράς στην τοπική κοινωνία, καθώς και αυτή περιλαμβάνεται στο χώρο,

Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως έχουν πληρωθεί 50.000 ευρώ στη ΓΑΙΟΣΕ και περίμεναν μια νέα συμφωνία κατόπιν συνεννόησης, όμως η παρουσία δικαστικού επιμελητή και η εκτέλεση απόφασης αποβολής από το χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, φανερώνει πως κάτι άλλο έχει συμβεί.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι “… η υπόθεση με το πάρκο στο Κατάκολο είναι μία υπόθεση που παραλάβαμε εμείς στο παρελθόν, μία σύμβαση η οποία ήταν 2.500 ευρώ το μήνα που πληρώνουμε στον ΟΣΕ χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, όταν ήρθαμε. Πληρώθηκαν βέβαια οι οφειλές είχαμε άμεση συνεργασία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, με διοικητικούς παράγοντες και μας είπαν, ότι εκπονούν ένα πλάνο για τέτοιες περιπτώσεις σε εκκρεμότητες που έχουν με δήμους. Περιμένουμε το σχέδιο τους, δεν έχει έρθει κάτι. Βέβαια για να συνεχίσουμε την σύμβαση εμείς, που είναι μία “λεόντιος” σύμβαση υπέρ του ΟΣΕ δεν μπορούμε” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Συνέχισε περισσότερο αιχμηρός λέγοντας ότι “… εκείνη η περιοχή αποτελεί ένα μέρος της κοινωνικής ζωής του Κατακόλου και της περιοχής και ας καταλάβουν και στον ΟΣΕ ότι η χώρα είναι μία, η κοινωνία είναι μία και ότι δεν υπάρχουν κρατίδια. Το πόσο προκομμένοι είναι το είδαμε από αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες με τον κατακερματισμένο ΟΣΕ. Έχει γίνει σαλαμοποίηση. Εμείς επανερχόμαστε και λέμε ότι μία λύση υπάρχει εκεί για μία βιώσιμη συνεργασία ή ακόμα και μία παραχώρηση οριστική στην κοινότητα Κατακόλου, στον Δήμο Πύργου δηλαδή αυτής της παιδικής χαράς. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω δεν ξέρω αν είναι παρατυπίες ή παρανομίες από τη μεριά του ΟΣΕ αλλά πάντως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή στην περιοχή και εκεί απρόσκοπτα τα παιδιά και όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν την παιδική χαρά και να υπάρχει αυτός ο ρυθμός ζωής που υπήρχε και παλιότερα. Εμείς και πληρώσαμε μία “λεόντιο” συμφωνία που είχε συναφθεί πριν από μας 2.500 ευρώ το μήνα χωρίς τίποτα, κανένα πλάνο, πληρώσαμε 50.000 ευρώ στον ΟΣΕ δυστυχώς και έχουμε τρεις συναντήσεις με την ΓΑΙΑΟΣΕ γι’ αυτό το πράγμα. Ειπώθηκε εκεί ότι εκπονούν ένα πλάνο με το οποίο συμφωνούσαμε, δεν ήρθε τίποτα και αντ’ αυτού πήγανε να βάλουν κορδέλες. Είναι απαράδεκτοι…. Και γι’ αυτό θα επιστρέψουμε στην λειτουργία της καθημερινότητας” κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

katakolo alsilio 2

katakolo alsilio 3

katakolo alsilio 4

katakolo alsilio 5

katakolo alsilio 6

katakolo alsilio 7

 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo