LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|03
2023
14:14

Με πρόταση Δημάρχου Πύργου: 50% οριζόντια μείωση στα τέλη κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα με πράξεις»

Οριζόντια μείωση 50% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης (30/3/2023), κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνκόπουλου καθώς και προηγούμενης ανάλογης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Μια γενναία μείωση, που θα δώσει σημαντική «ανάσα» σε όλες τις επιχειρήσεις στην παρούσα, δύσκολη οικονομικά,  συγκυρία.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων κατά την εισήγησή του, στην συνεδρίαση του ΔΣ, ο κ. Αντωνακόπουλος: «Τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας υπήρχαν ρυθμίσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση που ουσιαστικά μείωναν στο 50% ή διέγραφαν χρέη για τους κοινόχρηστους χώρους. Τώρα που έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, επειδή η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη τόσο εξ’ αιτίας των συνεχιζόμενων συνεπειών των μνημονιακών πολιτικών όσο και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, πρέπει να μειώσουμε τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες, που αφορούν κυρίως τα καταστήματα εστίασης αλλά και όλο τον εμπορικό κόσμο. Να τονίσουμε ότι,  οι τιμές που υπάρχουν σήμερα, ψηφίστηκαν με Ειδική Κανονιστική το 2012. Στον Πύργο, υπήρξαν υψηλές τιμές όπως έως και 42 ευρώ το τ.μ. ανά έτος. Τιμές, από τις πιο υψηλές στην Ελλάδα, πιο υψηλές ακόμη και από την Πάτρα.  Αυτή ήταν μια ακραία τιμολόγηση. Έτσι, προτείνουμε τώρα 50% οριζόντια μείωση για όλους.

Αυτή η μείωση δίνει μια μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες, ειδικά στο κέντρο του Πύργου, καθώς μιλάμε για κάποιες χιλιάδες ευρώ που επωφελείται κάθε επιχείρηση το χρόνο».

 -  Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων και δράσεων που έχει εισηγηθεί και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή προς όφελος της επιχειρηματικότητας, όπως: «Κάναμε ως γνωστόν μια γενναία ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΥΑΠ. Καταργήσαμε το 30% προκαταβολή επί της οφειλής και ρυθμίσαμε σε 50 δόσεις, χωρίς προκαταβολή, με δόση 2% επί της οφειλής. Καταργήσαμε και το τέλος Ερυμάνθου που ήταν 40 ευρώ για κάθε επιχείρηση ανά έτος. Επιπλέον, έμμεσα πλην σαφώς στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα με μια σειρά μεγάλων εκδηλώσεων που κατακλύζεται η πόλη από επισκέπτες, ακόμη και εκτός Δήμου. Έτσι στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα!»

dimos pirgou dimot teli 2

Οι νέες τιμές

Έτσι, σύμφωνα  και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ενδεικτικά  οι νέες τιμές καθορίζονται ως εξής:

Τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων:

ΖΩΝΗ Α: Από 40 ευρώ /τ.μ. σε 20 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Β Από 34  ευρώ /τ.μ. σε 17 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Γ Από 10 ευρώ /τ.μ. σε 5 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Δ Από 18 ευρώ /τ.μ. σε 9 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Ε Από 18 ευρώ /τ.μ. σε 9 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Ε1 Από 17 ευρώ /τ.μ. σε 8 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ ΣΤ Από 8 ευρώ /τ.μ. σε 4 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Ζ Από 13  ευρώ /τ.μ. σε 6 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Η Από 13 ευρώ /τ.μ. σε 6 ευρώ/τ.μ.

ΖΩΝΗ Θ Από 11 ευρώ /τ.μ. σε 5 ευρώ/τ.μ.

Οι ίδιες μειώσεις ακολουθούν και στις τοπικές κοινότητες όπως και στα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ