LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|03
2023
07:34

Με drones στη μάχη των πυρκαγιών η Δυτική Ελλάδα – Παρουσιάστηκε στη Σπιάντζα ο νέος εξοπλισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Την τεχνολογία στην υπηρεσία της πρόληψης και καταστολής μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς ενέταξαν και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Δυτικής Ελλάδας αφού 3 νέα drones, από εδώ και στο εξής θα αποτελούν τον άγρυπνο φρουρό, όπου από ψηλά θα μπορούν να εποπτεύουν και να κινητοποιούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις όταν αυτό κριθεί σκόπιμο, ανά πάσα στιγμή.

Πρόκειται για 3 drones, δυο DJI MATRICE 300 RTK και ένα SARISA SRS 1C. Το ένα μάλιστα από αυτά είναι έκδοσης CARGO και θα αποτελέσει σημαντικό βοηθό των ανδρών της Υπηρεσίας καθώς κατά την διάρκεια της επιχείρησης της κατάσβεσης θα μπορεί να μεταφέρει τυχόν πράγματα (φορεία, σωλήνες, φαρμακευτικό υλικό κ.α) που μπορεί να χρειαστούν οι επίγειες δυνάμεις.

Έτσι λοιπόν χθες στην περιοχή της Σπιάντζας παρουσιάστηκε το ένα εξ αυτών ενώ κατόπιν εντολής του Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε στην περιοχή η ομάδα ΟΣΜΗΕΑ Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου και πραγματοποιήθηκε επιτήρηση και χαρτογράφηση των επικίνδυνων περιοχών και εύρεση δύσκολων δρομολογίων για τις επίγειες δυνάμεις.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος: «Μετά από εντολή του Περιφερειακού Διοικητή, Αρχιπύραρχου Χριστόφορου Μπόκα, έχει έρθει η ομάδα ΟΣΜΗΕΑ Δυτικής Ελλάδας για να εποπτεύσει μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές στον Πύργο, τη Σπιάντζα. Γενικά, είναι μία ομάδα που ιδρύθηκε Οκτώβριο 2022 και αποτελείται από drones. Θα μας βοηθήσει και στο πυροσβεστικό μας έργο, γιατί είναι από τα καλύτερα εργαλεία όσον αφορά στην κατάσβεση και την πρόληψη, διότι θα επιτηρεί για μέρες, ανά πάσα στιγμή και σε ανυποψίαστο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να συνδράμουμε και να θωρακίσουμε το νομό».

Σε λεπτομερή περιγραφή σε ό,τι αφορά στην προσφορά των drones στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, προέβη στη συνέχεια ο προϊστάμενος της ομάδας ΟΣΜΗΕΑ Δυτικής Ελλάδας, Πυραγός Δημήτριος Γιοτσόπουλος. Ο κ. Γιοτσόπουλος σημείωσε πως: «σκοπός είναι να επιτηρήσουμε και να χαρτογραφήσουμε επικίνδυνες περιοχές μετά από υπόδειξη της Π.Υ. Πύργου, να βρίσκουμε δύσκολα δρομολόγια για τις επίγειες δυνάμεις και να προσφέρουμε ζωντανή μετάδοση εικόνας προς τα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων, το ΕΣΚΕΔΙΚ, αλλά και τους επικεφαλής που θα βρίσκονται επιτόπου στο συμβάν». Σε ό, τι αφορά το drone που παρουσιάστηκε χθες επεσήμανε ότι έχει τη δυνατότητα να πετάει για 55 συνεχόμενα λεπτά και μπορεί μετά να προσγειωθεί , να αλλαχθούν οι μπαταρίες του και να συνεχίσει να πετάει, γεγονός που του δίνει την δυνατότητα να πετάει για 24 ώρες το 24ωρο. «…διαθέτει θερμική κάμερα η οποία μασς δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να πετάμε νύχτα μέρα και να παρακολουθούμε τα πάντα, σε θερμοκρασίες από -20 °C μέχρι και 50 °C και σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχει εμβέλεια περίπου στα 15 km απόσταση του drone από το χειριστήριο, ενώ το ζουμ που διαθέτει η κάμερα είναι άνετα 55 km».

Τέλος ο κ. Γιοτσόπουλος πρόσθεσε πως η ομάδα που αποτελείτε από τέσσερα μέλη ύστερα από υπόδειξη και εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, θα βρίσκεται στην περιοχή σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τόσο στην πρόληψη όσο και στην κατάσβεση.

drone putosvestiki 2

drone putosvestiki 3

drone putosvestiki 4

drone putosvestiki 5

drone putosvestiki 6

drone putosvestiki 7

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ