LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|03
2023
20:57

Επίσημη επίσκεψη στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ηλεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Επίσημη συνάντηση στο Φανάρι με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος Β', ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατος κ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, και ο υπάλληλος του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σαραντόπουλος. 

Ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Πόλη, ζήτησε και έλαβε την ευχή του Παναγιωτάτου, εκφράζοντας τον σεβασμό του ιδίου και του ποιμνίου του προς την Μητέρα Εκκλησία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία. 

Κατά την διάρκεια της ωριαίας συνάντησης εκτός των πνευματικών και θρησκευτικών θεμάτων  συζητήθηκε και η επίσημη πρόσκληση επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ηλεία. Στην συνέχεια η ηλειακή αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στους χώρους του Πατριαρχείου  και στην ιστορική βιβλιοθήκη που στεγάζονται τα ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας.

Στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε από τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας  στην αντιπροσωπία, κατά την διάρκεια των αντιφωνήσεων ο Παναγιότατος εξήρε το έργο της Μητροπόλεως Ηλείας και αποδέχτηκε την πρόσκληση επισκέψεως στον Νομό μας από τις 02 έως και τις 06 Σεπτεμβρίου 2023 και συγκεκριμένα στους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πύργου. 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζαςαναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορικότητα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου για πρώτη φορά στην Ηλεία, και τόνισε πως ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ του, επενδύει στην εξωστρέφεια και χαράζει πολιτιστική διπλωματία για την περιοχή αλλά και για τον Νομό συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου σε αυτή την Μητρόπολη της Πελοποννήσου.

 
 
 
(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών