IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|09
2023
10:25

ΟΤΑ AWARDS: Βράβευση του Δήμου Πηνειού για τον οδοφωτισμό

Δικαίωση για τον Ανδρέα Μαρίνο το εμβληματικό έργο

Το εμβληματικό έργο ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση συστημάτων οδοφωτισµού του Δήμου Πηνειού, αποτέλεσμα προσωπικού αγώνα και επιμονής του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, βραβεύθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Ο Δήμος Πηνειού, και η υποψηφιότητά του στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023 στην κατηγορία «Ενέργεια- Οδοφωτισμός» απέσπασε το τρίτο Βραβείο μεταξύ  των Δήμων της χώρας.

Σπουδαίο έργο υποδομής, εξοικονόμησης ενέργειας και  πολλαπλής ωφέλειας με  σημαντικό αποτύπωμα για την βιωσιμότητα, με προστιθέμενη αξία για τους πολίτες, έργο που αναβαθμίζει  την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Πηνειού και που δικαίωσε πανηγυρικά τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισµού έργο (από την Sirec energy SA) προϋπολογισμού 4.228.400 ευρώ και πρωτοπόρο για την Ηλεία, όλες οι Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του Δήμου,  διαθέτουν από το 2022 άπλετο φως στους κοινόχρηστους χώρους και το πλέον σημαντικό εξασφαλίζουν σε αυτούς τους ιδιαίτερα κρίσιμους καιρούς, εξοικονόμηση της τάξης του 79%

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου παρέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος δήλωσε: « Είμαι υπερήφανος για το έργο αυτό και για την βράβευση που απέσπασε. Στην εποχή της ενεργειακής φτώχειας, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται δραματικά, ο Δήμος Πηνειού με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό εξασφάλισε μείωση του κόστους, εξοικονόμηση ενέργειας, άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου και βελτίωση των υπηρεσιών  στους πολίτες μας».

ota awards vrav marinos 2

Ειδικότερα χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των «Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023» με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ. Αττικής.

Τα Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 – OTA AWARDS 2023, είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Περισσότεροι από 100 Δήμοι και αρκετές Περιφέρειες από ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή στα βραβεία, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Πηνειού, με αρκετές υποψηφιότητες σε κατηγορίες όπως, οικονομική ανάπτυξη, απασχόληση, παιδεία, αστικός σχεδιασμός, καθαριότητα, υποδομές, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, βιώσιμη κινητικότητα, μεταφορές, ενέργεια, περιβάλλον, πολιτική προστασία κ.ά. παρουσιάζοντας τα έργα που πραγματοποίησαν για το σύνολο της τετραετίας 2019-2023.

Στην Κριτική Επιτροπή των βραβείων συμμετείχαν άνθρωποι με πολύχρονη εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου των υποψηφιοτήτων, από τον Ακαδημαϊκό, Επιχειρηματικό και Πολιτικό χώρο, καθώς και από τον Ιδιωτικό τομέα.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

NINA GOLD