LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|11
2018
08:17

Στον άξονα Κρέστενας - Ανδρίτσαινας ο Περιφερειάρχης (photos & video)

Επίσκεψη στο έργο Διάσελλα - Μπαρακίτικα

Επιμέλεια Γιάννης Σπυρούνης

Η οδική ασφάλεια, η απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδος και η αντιμετώπιση αναγκών στο σύνολο του οδικού δικτύου, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή κίνηση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και αυτό αποδεικνύεται από την έκταση των έργων που αυτή την περίοδο βρίσκονται σ’ εξέλιξη και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψη του στο έργο αποκατάστασης του δρόμου Διάσελλα – Μπαρακίτικα στην Ηλεία, χθες το πρωί.
Η περιοχή λόγω κατολισθήσεων σε μεγάλο μήκος από την περίοδο μετά τις πυρκαγιές του 2007, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας σε βαθμό που η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Κρέστενας – Ανδρίτσαινας – Επικ. Απόλλων, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου είναι 3,4 εκατ. ευρώ. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στην επαρχιακή οδό Κρέστενα – Μπαρακίτικα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν την κατασκευή πασσαλότοιχου μήκους 97 μέτρων περίπου και τοποθέτηση φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων, μήκους 90 μέτρων και ύψους 3 μέτρων.
Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι η διασφάλιση της ευστάθειας των ανάντη και κατάντη πρανών με την κατασκευή κυρίως φρεατοπασσάλων και τοίχων αντιστήριξης. Επίσης, κατασκευάζονται οι προσβάσεις της ήδη κατασκευασμένης γέφυρας Τσεμπερούλας, που θα συνδέσουν τη νέα γέφυρα με το οδικό δίκτυο.
«Παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, παρεμβαίνουμε ώστε να θωρακίσουμε την ασφάλεια στα συγκεκριμένα σημεία και ν’ αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που έχει καταστήσει προβληματική την κίνηση των οχημάτων και προξενεί ταλαιπωρία στους οδηγούς», σημείωσε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σ’ εξέλιξη ή δρομολογούνται έργα που αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο, συντηρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών στο οδόστρωμα, νέοι ασφαλτοτάπητες κ.α.

Σημαντικό το έργο για το δήμο Κρεστένων

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για την στήριξη στην περιοχή και τόνισε πως προσπάθειες ενός αιώνα για τη σταθεροποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα είχαν αποτύχει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι επιφυλακτικοί σε κάθε παρέμβαση. «Το έργο είναι σημαντικό γιατί ενώνει το δήμο μας και διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος και στάθηκε στη συμβολή της περιφερειακής αρχής τόσο στον οδικό άξονα, όσο και στην παραποτάμια περιοχή του Αλφειού. Σημείωσε δε, πως επόμενο βήμα είναι η βελτίωση του οδικού άξονα στο σύνολό του για να γίνει καλύτερα η διασύνδεση με την περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στάθηκε στην υπεπροσπάθεια που έγινε για να εξασφαλιστούν πόροι από το overbooking του ΕΣΠΑ στον τομέα της προσπελασιμότητας και επελέγη ο συγκεκριμένος άξονας άμεσα για αποκατάσταση. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξεύρεση των πόρων και την πορεία ολοκλήρωσης του έργου. Τόνισε δε πως η περιοχή είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο καθώς γίνονται πολλές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις όπως και σε άλλα σημεία του νομού.
Τέλος ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος σημείωσε πως το συγκεκριμένο τμήμα του άξονα Κρέστενας – Ανδρίτσαινας απασχολεί τις τεχνικές υπηρεσίες τα τελευταία 45 χρόνια και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν, ακυρώθηκαν από τη φύση. Πλέον το θέμα λύνεται μετά από διερεύνηση των γεωλογικών φαινομένων και γενναία χρηματοδότηση. Σχολίασε πως στο τμήμα των οκτώ χιλιομέτρων που γίνονται παρεμβάσεις έγιναν τσιμεντοπάσσαλοι ιδίου συνολικού μήκους. «Είναι έργο υπόγειο που δεν φαίνεται και ήταν η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε τα γεωλογικά φαινόμενα. Είναι η μόνη αποτελεσματική λύση εδώ. Μένουν λίγα για να ολοκληρωθεί στο έργο και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει παραδοθεί ο δρόμος μαζί και με τη γέφυρα της Τσεμπερούλας».

Οι εργολαβίες

Οι εργολαβίες συντήρησης που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στον οδικό άξονα Κρεστένων – Ανδρίτσαινας, μεταξύ άλλων αφορούν:
-Το έργο Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια – Αποκατάσταση Κατολισθήσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο του Νότιου Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ
- Τη συντήρηση του οδικού άξονα Μπαρακίτικα – Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα – Επικ. Απόλλων – Πετράλωνα – Θολό, που περιλαμβάνεται στα ενταγμένα προς δημοπράτηση έργα, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.
- Την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν απ’ την θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στον Δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα προς εκτέλεση έργα αφορούν τις επαρχιακές οδούς:
Κρέστενα - Καλλιθέα- Ανδρίτσαινα, Ανδρίτσαινα - Θεισόα- Όρια Ηλείας, Ανδρίτσαινα - Επικ. Απόλλωνας – Περιβόλια, Μακρίσια - Κρέστενα- Βρίνα- Αρτέμιδα, Πλατιάνα - Μάκιστος.

- Το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση Βατότητας στο Ε.Ο Δίκτυο του Νοτίου Τμήματος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας 2019-2020», προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

- Το έργο «Συντήρηση δρόμου Ανδρίτσαινα – Σεκούλα – Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών – Άσπρα Σπίτια – Διασταύρωση με Ε.Ο. Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

Το έργο «Συντήρηση Οδικού Άξονα Αρχαία Ολυμπία – Φράγμα Αλφείου – Μακρίσια – Κρέστενα», προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στα εκτελούμενα έργα, τον συνόδευαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Παναγιώτης Πλατανιάς, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Katsifaras krest2

Katsifaras krest3

Katsifaras krest4

Katsifaras krest5

 

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.