LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|12
2019
09:13

ΔΣ Πύργου: Στήριξη για το Τμήμα Μουσειολογείας

Το ζήτημα του τμήματος Μουσιολογείας και η παραμονή του στην πόλη του Πύργου, κυριάρχησε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα αυτό, επεσήμανε ότι ύστερα από την ενημέρωση που είχε πριν από μια περίπου εβδομάδα, ότι επρόκειτο να συζητηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών η δυνατότητα αλλαγής της έδρας του τμήματος από τον Πύργο στην Πάτρα, συναντήθηκε με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κυριαζοπούλου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αντωνακόπουλος, όπως έκανε γνωστό στο Σώμα, πρότεινε στην κα Κυριαζοπούλου την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύργου και του Πανεπιστημίου Πατρών, έτσι ώστε ο δήμος να έχει την δυνατότητα να στηρίζει το τμήμα της Μουσειολογίας. Επιπλέον όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, κατά την διάρκεια της συνάντησή του με την Κα Κυριαζοπούλου, συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ανταποκρινόμενη θετικά ζήτησε την ύπαρξη ολοκληρωμένου φακέλου έτσι ώστε από το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορεί να λειτουργήσει το ΤΕΦΑΑ με έδρα την πόλη του Πύργου.

Ακολούθως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Nικολούτσος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα Μουσιολογείας, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη καλής σχέσης μεταξύ δήμου και σπουδαστών. Ενώ αναφερόμενος στην δημοπράτηση για τη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας στον Πύργο, την χαρακτήρισε άγονη. Με τη σειρά του ο Στάθης Καννής αναφέρθηκε στην ζωντάνια που δίνουν στην πόλη οι σπουδαστές, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά του ο δήμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης παροχών με το Πανεπιστήμιο Πατρών αφού η διαδικασία έχει δυσκολίες καθώς αφορά στην παροχή υπηρεσιών.

Παράνομη χαρακτήρισε στη συνέχεια ο κ. Καράμπελας την όποια απόφαση της κοσμητείας του πανεπιστημίου ή της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών για αλλαγή της έδρας καθώς βάσει του νόμου το τμήμα της Μουσειολογίας έχει ως έδρα του τον Πύργο, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το αν η απόφαση αυτή ανήκει στο Πανεπιστήμιο ή αφορά οδηγία του υπουργείου, τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο δήμος να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Στην ανάγκη ενίσχυσης του Τμήματος και με εκπαιδευτικό προσωπικό στάθηκε στη συνέχεια ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου Πύργου έχει προβλεφθεί κονδύλι έτσι ώστε τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο να ενισχυθεί το Τμήμα.

Επιπλέον τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου απασχόλησαν και δύο θέματα  εκτός ημερήσιας διάταξης. Το πρώτο αφορούσε στη λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση διεξαγωγής Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων για την αποκατάσταση και αποπεράτωση  συμπλέγματος «Μανωλοπούλειου»  και περιβάλλοντα χώρου» στο πλαίσιο εκδήλωσης πρόσκλησης του πράσινου ταμείου ΝΠΔΔ με θέμα: «χρηματοδότηση διεξαγωγής αρχιτεκτονικών διαγωνισμών 2019- 2020, μέτρο 1 «Μελέτες αστικών αναπλάσεων – διαμόρφωση ελεύθερων χώρων» το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα, όπως επίσης  και το θέμα της μη κατάργησης του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

DS Pirgou1

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών