LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|01
2020
08:14

Αντωνακόπουλος και Μαρίνος κατά εργολάβου για τα σκουπίδια

Λίγο πριν την εκρηκτική συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας για το θέμα του εργολάβου και της διακοπής λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης, οι δήμαρχοι Πύργου και Πηνειού κ.κ. Αντωνακόπουλος και Μαρίνος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι “δε μας παίρνουν τα σκουπίδια διότι δύο δήμοι δεν πλήρωσαν. Δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει κάνεις μία δημόσια υποδομή. Δεν είναι ιδιοκτήτης πρώτα πρώτα. Είναι ενοικιαστής. Και δεύτερον είναι δημόσιο το αγαθό και δεν διακόπτεται υπό μορφή εκβιασμού. Και τρίτον με βάση την σύμβαση που έχουμε υπογράψει εάν δεν πληρωθεί έγκαιρα ο εργολάβος πρέπει να αναζητήσει τα χρήματα του μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., τα ανταποδοτικά καθαριότητας και δεύτερον έχει δικαίωμα να δεσμεύσει τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που αντιστοιχούν σε κάθε δήμο. Του το έχουμε υπογράψει αυτό. Του έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα. Γιατί δεν έκανε αυτό; Διότι έχει ενεχυριάσει τις συμβάσεις σε τραπεζες από τις οποίες προφανώς έχει προεισπράξει τα χρήματα αυτά και για τα οποία οι τράπεζες έχουν μονομερώς το δικαίωμα όχι μόνο σε ληξιπρόθεσμος αλλά και σε απαιτητούς λογαριασμούς να προβαίνουν σε όποια βάρβαρα μέτρα αυτές πιστεύουν. Αγνοώντας ανθρώπινες ζωές και ποιότητα ζωής κοινωνιών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Εκεί λοιπόν μας έχουν οδηγήσει οι συμβάσεις αυτές με την πολιτική επικύρωση συμφωνιών συλλογικών οργάνων. Είμαστε λοιπόν υποχείρια της λαιμαργίας των κερδών των τραπεζών γιατί κάποια πολιτικά όργανα της Ηλείας μας εκχώρησαν εκεί. Πρέπει να πάρετε θέση. Ποιοι είναι με ποιους τελικά σε αυτό τον τόπο; Ξέμεινε από λεφτά, μας πούλησε στην τράπεζα και επειδή για τον άλφα ή βήτα λόγο ένας υπάλληλος... εγώ δεν μπορώ να τον κρίνω δεν κάνω τον παντογνώστη γιατρός είμαι” είπε σε σκληρή γλώσσα ο κ. Αντωνακόπουλος, που συνέχισε να βάλει κατά της αναδόχου εταιρίας και για τις μελλοντικές συνεργασίες που προγραμματίζονται να υπάρξουν. Επανέλαβε το θέμα του κόστους της διαχείρισης των σκουπιδιών και εξέφρασε την αντίθεσή του με τη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρίας στην περιοχή, κάνοντας λόγο για “ομηρία” από εργολάβους.

Ο κ. Μαρίνος έκανε λόγο για “εκβιαστικό τελεσίγραφο”, τόνισε πως δεν γίνεται να εκβιάζονται οι δήμοι. “Η Οικονομική υπηρεσία του δήμου Πηνειού που έχει και την διαχείριση την οικονομική του ΦΟΔΣΑ δεν πλήρωσε την τράπεζα, γιατί η οφειλή μας είναι προς την τράπεζα. Εδώ σας ανέφερε ο δήμαρχος νωρίτερα ότι έχουμε ενέχυρα, ποσά δηλαδή που τα έχει πάρει από την τράπεζα η εταιρία. Εμείς οφείλουμε στην τράπεζα τα χρήματα εκείνα.Την 31 Δεκεμβρίου θυμήθηκε η εταιρία να διεκδικήσει εκείνα που εμείς δεν οφείλουμε γιατί η τράπεζα έχει εγγυηθεί” σχολίασε.
“Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για το θέμα της ανάθεσης το νέο κύτταρο, η μελέτη να δουμε από που έχει γίνει, πως έχει γίνει, έθεσε το θέμα ότι τα σκουπίδια αυτά τα απόβλητα της Ηλείας είναι τα πιο ακριβοπληρωμένα που υπάρχουν έκανε συγκρίσεις με άλλες γεωγραφικές ενότητες και αυτό πρέπει να το δούμε γιατί είναι ένα θέμα που δημιουργεί στον κόσμο υποψίες και που εμείς οι εφτά δήμοι πρέπει να τις διαλευκάνουμε για να μην έχει υποψίες ο κόσμος για τον καθέναν μας. Θεωρώ ότι ο Δήμος Πηνειού και ο Δήμος του Πύργου ότι είναι έτοιμοι να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της διαλεύκανσης” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ακόμα ο αναπληρωτής δήμαρχος Πηνειού, Πάνος Θεοδωρακόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ. Παπαδημητρίου και Πηνειού κ. Μαφρέδας. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε νομικά θέματα που αφορούν τις συμβάσεις με τον εργολάβο, ενώ οι εκπρόσωποι του δήμου Πηνειού, ανέφεραν ακόμα το θέμα της ύδρευσης, από το διυλιστήριο που λειτουργεί η ίδια εταιρία που λειτουργεί και το ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς.

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ