LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|01
2020
22:14

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Λύση στο πρόβλημα της γέφυρας στη περιοχή Θανασουλέικα

Η λύση δόθηκε με συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Περιφέρειας και ΤΟΕΒ Μυρτουντίων - Λέντζας Γ. : Λύνουμε ένα πρόβλημα το οποίο είναι από το 2011 και είναι ένα έργο  πνοής για 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης - Παλαιολόγος Χ.: Είχαν υποσχεθεί και από τη Περιφέρεια και από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ότι θα κάνουν μελέτες, αλλά δυστυχώς είχαμε μείνει στις μελέτες, πράξη δεν έγινε ποτέ

Από τη πρώτη στιγμή μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής, ήταν η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σήμερα Παρασκευή (17/1/2020), υλοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια των δημοτών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου, από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Ενός έργου, που ταλαιπωρούσε 9 χρόνια τους δημότες, στη περιοχή της Βουπρασίας, στη θέση Θανασουλέικα. Το τεχνικό έργο περιλάμβανε τη μεταφορά και τοποθέτηση δυο μεγάλων τσιμεντοσωλήνων (30 τόνων), εντός της κοίτης του γεφυριού, με σκοπό τη γεφύρωση του υδάτινου κωλύματος ως αναπόσπαστο μέρος του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου στη περιοχή.

lentzas toev2

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας δήλωσε: «Σήμερα υλοποιούμε με τη βοήθεια του ΤΟΕΒ, του Προέδρου του κ. Χρήστου Παλαιολόγου και του Αντιδημάρχου και Αντιπροέδρου ΤΟΕΒ κ. Κώστα Βαρβαρέσου και του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Χατζή, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη  κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθανάσιο Μαυρομάτη και κ. Νίκο Κοροβέση, ένα έργο το οποίο είναι από το 2011, και είναι ένα έργο πνοής για 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Καθώς οι συνδημότες μας όχι μόνο δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν, αλλά έπρεπε και να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, ώστε να μπορέσουν να πάνε στα κτήματά τους.

lentzas toev7

lentzas toev8

Είναι ένα έργο το οποίο με μηδαμινό κόστος μπορέσαμε και το διεκπεραιώσαμε. Σκύβουμε στα προβλήματα, αφουγκραζόμαστε τον κόσμο και προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

lentzas toev5

lentzas toev3

Θα πρέπει στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, που βοήθησε στο να γίνει αυτή η μεταφορά των τσιμεντοσωλήνων, με ασφάλεια».

lentzas toev4

lentzas toev6

Από τη πλευρά του ο  Προέδρος ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ανέφερε τα εξείς: «Εγώ ως Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Κώστας Βαρβαρέσος είμαστε στη συντονιστική αυτή επιχείρηση μαζί με τη βοήθεια του Δημάρχου κ. Γιάννη Λέντζα προσπαθώντας να τελειώσουμε το έργο σήμερα με μηδαμινό κόστος και με λίγες ώρες εργασίας. Η γέφυρα αυτή είχε πέσει το 2011 από μεγάλες καιρικές  καταστροφές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία  των αγροτών μελών του ΤΟΕΒ και πολιτών του Δήμου. Είχαν υποσχεθεί και από τη Περιφέρεια και από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ότι θα κάνουν μελέτες, αλλά δυστυχώς είχαμε μείνει στις μελέτες, πράξη δεν έγινε ποτέ. Η νέα Δημοτική Αρχή με κάλεσε και μου ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση. Έτσι, είχα την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τους τσιμεντοσωλήνες, τους οποίους είχαμε από το 1969, από το έργο που έγινε, τότε του αναδασμού. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας αγώνας και ένα έργο συντονισμού κεραυνός, όπως θα το αποκαλούσα, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, που έδωσαν εντολή να έρθει η νταλίκα για να μπορέσουμε  να μετακινήσουμε τις σωλήνες.».  

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media