LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|03
2020
19:27

Αντωνακόπουλος - Μεσσαλάς: Επιστολή με προτάσεις προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απέστειλαν ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας
& Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Μεσσαλάς. Σε αυτήν καταθέτουν τις προτάσεις τους για μια σειρά από ζητήματα που θα συμβάλουν στην βελτίωση της κατάστασης που έχει προκληθεί σε μαθητές και γονείς από τη διακοπή των μαθημάτων λόγω κορωνοϊού.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Για πρώτη φορά τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο βιώνουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η απειλή του κορωνοϊού.

Ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους στον οποίο ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα , ενώ η λειτουργία των σχολικών μονάδων μας ανεστάλη από την 5η Μαρτίου 2020 .

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους , που διαβλέποντας την μεγέθυνση του προβλήματος προβήκαμε στην προμήθεια μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών υγρών και στις απολυμάνσεις όλων των σχολικών μονάδων , με δαπάνες των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους.

Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ο αρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη.

Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την υγεία και την διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή.

Τώρα είναι η στιγμή, που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλη την οικογένεια, για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση.

Στο ίδιο δε πνεύμα βρίσκονται και οι Δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας .

Προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ' ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:

• Την δημιουργία υποστηρικτικής τηλεφωνικής γραμμής για τους γονείς , για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών .
• Την ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.
• Την παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή , ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στην δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Σημειωτέον ,ότι ο Δήμος μας αποτελείται από 48 κοινότητες , πολλές εκ των οποίων είναι απομακρυσμένες και χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο , ενώ πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό , δεδομένης και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης .

• Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.

Είμαστε σίγουροι, ότι θα ακούσετε την φωνή μας και θα πάρετε κάθε λογικό και απαραίτητο μέτρο, για να αποσοβηθεί η κατάρρευση της οικογένειας και της εκπαίδευσης, που μπορεί να πλήξει την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Πύργου Αντωνακόπουλος Παναγιώτης

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Υ. , Παιδείας & Δια Βίου ΜάθησηςΜεσσαλάς Δημήτριος

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.