LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|04
2020
08:22

Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: ΝΑΙ στη συνεννόηση για τα μεγάλα και σοβαρά θέματα- ΌΧΙ σε Δ.Σ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ θέματα

Το πέπλο του κορωναϊού δεν μπορεί να σκεπάζει τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική αρχή των 9/33 (+3+2+1 ναι σε όλα), η οποία έχει αναλάβει επίσημα από τις 28 Αυγούστου 2019, να μην έχει προβεί ούτε μία(1) φορά σε σύγκληση του συμβουλίου των επικεφαλής των Παρατάξεων(άρθρο 17 του Κανονισμού). Πόσο μάλλον τώρα που η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται βάναυσα με το εμπορικό και κοινωνικό κραχ και το αβέβαιο μέλλον.

Αυτό δείχνει το πνεύμα που θέλει να διοικήσει η παρούσα Δημοτική αρχή, κάτι που φυσικά δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα ΜΕΓΑΛΑ και ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ, που επαναλαμβάνονται πολλές φορές, ότι δήθεν ακούει τη κοινωνία. Φυσικά το αστειάκι των έμμισθων Αντιδημάρχων που παράλληλα το «παίζουν» και αντιπολίτευση έπαψε να είναι αστείο και θα το πούμε στην ώρα του, σε ΔΣ με φυσική παρουσία, όχι σε αποτυχημένες τηλεδιασκέψεις(άλλο ζήτημα και αυτό) ή ΔΣ δια περιφοράς.

Πως λοιπόν να συμμετάσχουμε σε ένα ΔΣ χωρίς πρώτα να έχει συνέλθει ένα συμβούλιο επικεφαλής με όσο το δυνατόν περισσότερα μεγάλα ζητήματα που ζητούν ομοψυχία; Εμπορικός κόσμος και μέτρα προφύλαξης από τον cov-19, για τον γενικό πληθυσμό μερικά από αυτά σίγουρα.

Πώς να καταθέσουμε και εμείς προτάσεις όπως:

Α) Σύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης ΔΣ και Ο.Ε- Ε.Π.Ζ- Νομικών Προσώπων κλπ;

Β) Πρόταση για τα αδέσποτα ζώα με παράλληλη μείωση των τελών ΔΕΥΑΠ;

Γ) Προμήθεια rapid test covid-19, για την ασφάλεια των εργαζομένων στις δομές του Δήμου μας. (όπως πλέον αναφέρουν ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Υγείας κ.Τσιόδρας και ο Υπουργός Γεωργιάδης Άδωνης , ο οποίος μίλησε για εκατομμύρια τεστ που πρέπει να γίνονται συνέχεια)

Δ) Εναρμόνιση της Δημοτικής αρχής με τη προτροπή και θέληση της Κυβέρνησης για μείωση έως απαλλαγή Δημοτικών Τελών σε επιχειρήσεις που βάλλονται;

Πολλά άλλα θα μπορούσαν να ειπωθούν. Για μια πρόσκληση ΔΣ με θέματα

Α) μισθώσεις χώρων!! Τέτοια βιασύνη γιατί; Δεν έχει χώρους ο Δήμος; Περίεργα πράγματα!!

Β) Για θέμα (2.1) που ο Δήμος ΚΟΒΕΙ 89.600 ΕΥΡΩ!!! από θέματα εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης σε τέτοιες δύσκολες εποχές για να τα μεταφέρει σε φύλαξη!!!. ‘Όσο και εάν σε αυτή(τη φύλαξη) δεν είμαστε αρνητικοί. Αλλά είναι απαράδεκτο τέτοια εποχή ο Δήμος μας να βάζει άλλο ένα καρφί στη «κάσα» των επιχειρήσεων. Να κόψετε λεφτά από αλλού, όχι από αναπτυξιακές επιχειρηματικές προσπάθειες.

Γ) Για το θέμα που ο Δήμος δίνει 26.480 ΕΥΡΩ σε ΜΜΕ( αύξηση 6.480 ΕΥΡΩ) να μην ξέρουμε εμείς και ο κόσμος που και πως διατίθενται αυτά;
Συνένοχοι σε τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουμε. Ας ακολουθήσουν τα έμμισθα ή πλαγίως ευεργετούμενα εξαπτέρυγα μπλε-πράσινα και με μαύρους κόκκους.

ΟΧΙ δεν συμμετάσχουμε στην εκ περιφοράς συνεδρίαση στις 10 Απριλίου 2020.

Το κείμενο αυτό εστάλη και στο mail του γραφείου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στα ΜΜΕ.

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo