LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|06
2020
11:49

"Ο Πύργος θα είναι ο πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση"

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Πύργου με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Ανδρέα Φίλια 

Ο προγραμματισμός των δράσεων - εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Δήμο Πύργου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου παρουσία του Δημάρχου Πύργου, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας για τον σκοπό αυτό Ανδρέα Φίλια και στελεχών της Δ.Α. Πύργου.

Στην συζήτηση που υπήρξε άκρως εποικοδομητική μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πως ο Δήμος Πύργου θα μπορέσει να προγραμματίσει καλύτερα και να υλοποιήσει εκδηλώσεις που αφορούν το μέγα ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενώ υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του κ. Φίλια για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Περιφέρεια για τις εν λόγω εκδηλώσεις που όπως τόνισε βασικός της σκοπός θα είναι η Περιφερειακή Συνείδηση αφού η Δυτική Ελλάδα υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα όπου ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.

Δήμαρχος Πύργου: "Θα είμαστε πρωταγωνιστές ως πρωτεύουσα πόλη"

Το μήνυμα οτι ο Δήμος Πύργου θα είναι ο πρωταγωνιστής ως πρωτεύουσα του νομού για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις που αφορούν το 1821 έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος κατά την συζήτηση με τον κ. Ανδρέα Φίλια τονίζοντας οτι η Δημοτική Αρχή έχει δώσει μεγάλο βάρος στο κομμάτι του πολιτισμού.

Για τις εκδηλώσεις που αφορούν το 1821 ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε οτι η νέα Δημοτική Αρχή δεν σκοπεύει να περιοριστεί μόνο στο καθαρά εορταστικό κομμάτι των εκδηλώσεων αλλά να αφήσει και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές δημιουργώντας τις υποδομές εκείνες ώστε ο κόσμος και ειδικά τα νέα παιδιά να μάθουν για το 1821 και να το αγαπήσουν - ειδικά για την περιοχή της Ηλείας και του Πύργου που πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουν.

Όπως ανέφερε "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την παρακαταθήκη ώστε ο κόσμος και ειδικά τα νέα παιδιά να αγαπήσουν το 1821 και να μάθουν για αυτό ειδικά στην περιοχή μας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση.

Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε καταρτίσει ένα φιλόδοξο πλάνο - σχέδιο για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού που αφορούν την πρωτεύουσα της Ηλείας και αυτό θα το καταφέρουμε γιατί είναι προσωπικό μας στοίχημα".

Ανδρέας Φίλιας:"Στόχος η Περιφερειακή Συνείδηση  και η ανάδειξη και των τριών Π.Ε.  κατά την Ελληνική Επανάσταση"

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ανδρέας Φίλιας - Εντεταλμένος Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που τόνισε οτι στόχος της Περιφέρειας είναι η περιφερειακή Συνείδηση και η ανάδειξη και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων που συνέβαλαν καθοριστικά στην έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Περιφέρεια ανά Περιφερειακή Ενότητα αναφορικά με τις εκδηλώσεις που αφορούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δίνοντας μεγάλο βάρος στην πληροφόρηση του κοινού και ειδικά των νέων παιδιών για τα γεγονότα του 1821 και στις τρεις Π.Ε.

Για τον σκοπό αυτό ανέφερε οτι θα υπάρξει ένα κοντέινερ πληροφόρησης το οποίο θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Πύργου και θα αποτελέσει μια εγκυκλοπαίδεια με τα σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 τόσο στον Πύργο όσο και στις άλλες περιοχές του νομού. 

Το σημαντικό όπως τόνισε στοιχείο σε αυτό το κοντέινερ θα είναι η μετάδοση της πληροφόρησης η οποία θα γίνεται με τα τελευταία και πιο σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας όπου θα υπάρχουν διαδραστικοί χάρτες, γυαλιά 3d όπου θα μπορεί ο καθένας να μπει σε μια εικονική μάχη με τους αγωνιστές του 1821 ή να περιηγηθεί σε μια ιστορική τοποθεσία (κάστρο, περιοχή, πόλη, μάχη).

Σε αυτό το κομμάτι ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και τόνισε οτι ο Δήμος θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό το κοντέινερ και μετά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φίλιας σημείωσε οτι θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις στην Ηλεία και τον Πύργο για το 1821 όπως θεατρικά δρώμενα, ιστορικές αναπαραστάσεις με την συμμετοχή πολιτιστικών και θεατρικών συλλόγων, συλλόγων ιστορικής αναβίωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις.

Με την σειρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Χάρης Μικελόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία των εκδηλώσεων αυτών τονίζοντας οτι ο Πύργος θα αποκτήσει ξανά την ιστορική του ταυτότητα και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα πλάνο δράσεων που έχει καταρτίσει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Πύργου και του κ. Φίλια, το στέλεχος της περιφέρειας κ. Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τουρισμού κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα τοπικής ιστορίας και πολιτισμού Θεόδωρος Λάμπρος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ