LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|12
2018
08:51

Πύργος: Πρόθεση μηνύσεων από πολίτες για το "Κλειστό" - Δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την επισκευή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το γύρο του κόσμου κάνουν το ρεπορτάζ και οι εικόνες που εξασφάλισε το ilialive.gr από το κλειστό … κολυμβητήριο με καταρράκτες στην πόλη του Πύργου.

Οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής σε ένα θέμα γνωστό απο την αρχή της θητείας ήταν μοιραίες για την καταστροφή του κορυφαίου χώρου αθλητισμού όχι μόνο στον Πύργο αλλά στην Ηλεία, όπου έχει φιλοξενήσει αρκετές διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές από τους πολίτες που ετοιμάζονται να υποβάλλουν μηνύσεις για την κατάσταση αυτή, επιρρίπτωντας τις ευθύνες στο δήμο Πύργου και ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Πέραν της καταστροφής του κλειστού, που πραγματικά αφέθηκε στην τύχη του, υπάρχει το μείζον θέμα της ασφάλειας των αθλούμενων που καθημερινά βρίσκονται εκεί. Και ας μην ξεχνάμε πως ότι συνέβη με τους “καταρράκτες” το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ήταν τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας μπάσκετ της κατηγορίας εφήβων ανάμεσα στη ΓΕΠ και την ΑΕ Βαρθολομιού.

Δημοπρατήθηκε αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μας για την εξέλιξη του έργου που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2014 μάθαμε πως πριν λίγες ημέρες επικυρώθηκε το πρακτικό διεξαγωγής του διαγωνισμού για το έργο “Συντήρηση - Επισκευή Αθλητικών Χώρων δήμου Πύργου” με προϋπολογισμό μελέτης 74.400 ευρώ.

Το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού που κατατέθηκε στις 29 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε απο την Οικονομική Επιτροπή στις 3 Δεκεμβρίου κατακυρώνοντας τη σύμβαση στον προχωρινό ανάδοχο την εταιρία “Ντίντας & ΣΙΑ ΕΕ με ποσοστό έκπτωσης 5%.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας κάποιες διαδικαστικές εκκρεμότητες δεν έχουν επιτρέψει να υπογραφή η σύμβαση - τουλάχιστον έως την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το έργο αφορά την μόνωση της στέγης, ωστόσο η ζημιά που έχει γίνει μέσα στο κλειστό γυμναστήριο είναι πολύ μεγαλύτερη σε κόστος επισκευής, για το παρκέ που μετά και την κατάσταση πυο διαμορφώθηκε το περασμένο Σάββατο, επιδεινώνεται ραγδαία.

Και σύμφωνα με άλλες πηγές η αντικατάσταση του παρκέ - μετά από ανάλογη ζημιά που είχε συμβεί περί τα τέλη του 2006, ολοκληρώθηκε περίπου μετά από δύο χρόνια με κόστος που άγγιζε τις 300.000 ευρώ...

Τη δεδομένη στιγμή η αναζήτηση δικαιολογιών για την μεγάλη καταστροφή σε ένα αθλητικό χώρο εκατομμυρίων δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια των χρηστών του κλειστού γυμναστηρίου αλλά επίσης θα πρέπει να εξεταστούν ακόμα και με παρέμβαση Εισαγγελέα τα όσα καταγγέλλουν προπονητές περί απειλών από γνωστά πρόσωπα.

kleisto kataraktes2

kleisto kataraktes3

kleisto kataraktes4

kleisto kataraktes5

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ