LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|12
2018
09:53

Ο Πύργος είμαστε εμείς: «Κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού ξανά η Αγ. Βαρβάρα

Ο αθλητικός χώρος της Αγ. Βαρβάρας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Οι αθλητικές του εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων και τις αθλητικές ανάγκες μεγάλων τμημάτων της πόλης αφού ο χώρος έχει το πλεονέκτημα να είναι εύκολα προσβάσιμος (δίπλα στο ΤΕΙ και στην επέκταση της πόλης που κτίστηκε γύρω από την περιοχή μετά τους σεισμούς). Πρόκειται για μια γειτονιά που σφύζει από νεότητα όπως το μαρτυρούν τα πολυάριθμα σχολεία τις περιοχής.

Η Αγ. Βαρβάρα έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ξανά ένας χώρος αθλητισμού-πολιτισμού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νεολαίας αρκεί ο Δήμος να «ακούει» τους δημότες και τις ανάγκες τους. Κομβικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα φιλοδοξούμε να έχει το κοινοτικό συμβούλιο Πύργου. Το «νέο όργανο» που εισάγει ο «Κλεισθένης» στη διοίκηση της πόλης μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και τα όσα έως τώρα ξέραμε για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Φιλοδοξία μας είναι το κοινοτικό συμβούλιο να συσπειρώσει τους ανθρώπους του αθλητισμού, τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο και από κοινού να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση του αθλητισμού στην πόλη. Άμεσος στόχος πρέπει να είναι η επανασύσταση του νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Πύργου. Μέσω αυτού του οργάνου θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός και η χρηματοδότηση των αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης.

Συγκεκριμένα, για την Αγ. Βαρβάρα καταθέτουμε τις εξής προτάσεις: να επισκευαστούν και να φωταγωγηθούν και τα τρία γήπεδα μπάσκετ. Στον χώρο πάνω από αυτά όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν παρτέρια να κατασκευαστούν πίστες για skateboards-Rollers και πίστα για πάρκουρ. Το κτίριο που τώρα στεγάζεται το ΚΑΠΗ να αλλάξει χρήση. Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη προς τους συμπολίτες της τρίτης ηλικίας θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε να αφήσουν τον χώρο και να εγκατασταθούν σ’ ένα άλλο δημόσιο οίκημα ώστε το κτίριο να μετατραπεί σε ένα χώρο που θα στεγάζει αθλητικές δραστηριότητες. Να κατασκευαστεί υπαίθριος τοίχος αναρρίχησης, παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και να ανακαινιστούν τα γήπεδα τένις και βόλεϊ. Ο δήμος να διασφαλίσει τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου.

Επίσης, μια πρόταση που συνδυάζει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι η δημιουργία ενός street φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει αγώνες μπάσκετ, αγώνες και επιδείξεις στα παραπάνω αθλήματα που αναφέραμε, συναυλίες, διαγωνισμούς καλλιτεχνικής δημιουργίας γκράφιτι και πολλά άλλα στα πρότυπα του πετυχημένου φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη το όποιο μάλιστα διαρκεί πέντε μέρες και αποτελεί πόλο έλξης αθλητών και χιλιάδων επισκεπτών.

Όμως, η τωρινή πραγματικότητα απέχει μακρά από αυτό που φανταζόμαστε. Ο Δήμος αγνοεί τις νέες και τους νέους, τις οικογένειες αυτής της πόλης! Αντί να συντηρεί, καταστρέφει! Αντί να «ακούει» και να βοηθά όσους με μεράκι προσπαθούν να συντηρήσουν τον αθλητικό χώρο της Αγ. Βαρβάρας τους βάζει εμπόδια. Γι’ αυτά τα «μικρά» αλλά και για τα «μεγάλα», γι’ αυτές τις ψηφίδες που συνθέτουν το μωσαϊκό της ζωής στην πόλη πρέπει να έχουμε άποψη και επιτέλους, να αντιδράσουμε απέναντι στο μαύρο που για τόσα χρόνια στοιχειώνει την πόλη και πνίγει κάθε δημιουργική ιδέα.

Γιατί τον πρώτο λόγο στην πόλη πρέπει να τον έχουμε όλοι ΕΜΕΙΣ!

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ