LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|12
2018
19:15

«Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ αναδεικνύει θέματα ουσίας & καθημερινότητας»

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της νέας γενιάς, η 3η δημοτική παράταξη Ήλιδας, ενημερώνει την τοπική κοινωνία, για ορισμένα σημεία από μια σειρά θεμάτων και προβλημάτων που έθεσε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Διαμαντόπουλος, σε τακτικές συνεδριάσεις του Σώματος, από τις αρχές της θερινής περιόδου και κατόπιν.

- 1) Όσον αφορά την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρήθηκε κάτω από το παλιό Οινοποιείο του ΑΣΟ στην παραλία της Κουρούτας (20-07-2018), μετά από ιδιωτική παρέμβαση στις αρχές του Καλοκαιριού, με μηχάνημα που αντί να καθαρίσει τον χώρο, ανακάτεψε τα καλάμια με την άμμο, στην οποία κατόπιν παρέμειναν χωμένα κατά δεκάδες, με άκρως επικίνδυνες συνέπειες για την σωματική ακεραιότητα των λουομένων, ενώ άλλαξε και το ύψος της άμμου δυσκολεύοντας την πρόσβαση προς τη θάλασσα.
Φυσικά… μια τέτοια περίπτωση, φαίνεται ως ψεγάδι, αφού σε άλλα σημεία, η παραλία της Κουρούτας, βρίθει αυθαιρεσιών ως προς τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων που φτάνουν μέχρι το κύμα.

- 2) Για την έντονη δυσοσμία που παρατηρείτο κατά καιρούς και χρονικά διαστήματα, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας, σε συνδυασμό και με παλαιότερες εικόνες με αίμα στο ρέμα (20-07-2018).

- 3) Τί θα γίνει επιτέλους με τις αυθαιρεσίες και καταλήψεις, ορισμένων -ευτυχώς ολίγων- καταστημάτων, σε πεζοδρόμια της Αμαλιάδας που καθιστούν απροσπέλαστα σημεία από τους πολίτες;
Για τί έργα να συζητάμε, όταν δεν μπορούμε ούτε να περπατήσουμε στην πόλη μας;

- 4) Ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας δήλωσε «Παρών» ως πολιτική στάση, τόσο ως προς τον Κανονισμό Ύδρευσης και Αποχέτευσης (29-06-2018), όσο και ως προς την Παραλαβή τού Διυλιστηρίου πόσιμου νερού από την τεχνητή λίμνη Πηνειού (20-07-2018), από τη στιγμή που εξακολουθούμε να μην μπορούμε να πιούμε νερό από τις βρύσες μας.
Όσον αφορά μάλιστα την ύδρευση από το Διυλιστήριο, ο κ. Διαμαντόπουλος είχε από τότε αναφέρει ότι πολιτικά το ορθό θα ήταν το θέμα της παραλαβής του έργου, να γίνει στην ειδική συνεδρίαση που είχε δεσμευτεί η δημοτική Αρχή να κάνει για το Διυλιστήριο πόσιμου νερού και η οποία ποτέ δεν έγινε.

- 5) Υπερψήφιση και προτροπή για να μην υπάρξει δισταγμός, στο να δοθούν κι άλλα χρήματα εάν χρειάζεται, για την ορθή και ποιοτική ολοκλήρωση του έργου Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Κεραμιδιάς & Κρυονερίου.

- 6) Υπερψήφιση των θεμάτων που είχαν να κάνουν με έργα ύδρευσης και αποχέτευσης βάσει του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Άλλωστε ήταν η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ που είχε θέσει εγκαίρως το ζήτημα της αξιοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, όσον αφορά Ύδρευση και Αποχέτευση Κοινοτήτων, ήδη από τις 30-04-2018.

- 7) Έκφραση ικανοποίησης για την άρση επικινδυνότητας & αποκατάσταση του δρόμου Δουναιΐκων – Αγίας Μαρίνας, ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, στις 30-04-2018.

- 8) Ο επικεφαλής της Ανεξαρτησίας έθεσε -εγκαίρως & θεσμικά- το ζήτημα της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο Γερακίου, από τη στιγμή μάλιστα που η τοπική ομάδα είχε ανέβει κατηγορία, ζητώντας επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή για το τι είχε γίνει και το τι μέλει γενέσθαι.

- 9) Για την εγκατάλειψη που παρατηρείται εντός και εκτός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αμαλιάδας της Φραγκαβίλλας (06-08-2018). Ειδικά όσον αφορά την αναγκαιότητα να μπουν κάγκελα στο σημείο του ρέματος, επί του δρόμου και πριν από το πεζοδρόμιο, για να μην υπάρξει δυστύχημα.

- 10) Όσον αφορά την αναγκαιότητα καθαρισμού σε σημεία εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Αμαλιάδας – Σαβαλίων, για την ορατότητα των οδηγών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων (06-08-2018).

- 11) Για την καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και καταρχάς των ακινήτων, ζήτημα που είχε αναδείξει ο επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, χρόνια πριν.

- 12) Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ κλείνει την παρούσα ανακοίνωση, καταγγέλλοντας πως ο Δήμος Ήλιδας, δεν έχει βάλει ούτε ένα παγκάκι, κανονικό, με πλάτη, στην Αμαλιάδα και όχι μόνο, ανθρώπινη αναγκαιότητα που έχει θέσει επανειλημμένως ο Νίκος Διαμαντόπουλος, σε συνεδριάσεις του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας και παραδείγματα στην πόλη ως προς τέτοιους χώρους, όπως το έκτρωμα της βιοκλιματικής ανάπλασης, αλλά και διάφορες πλατείες.

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.