LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|07
2020
08:53

Δήμος Πύργου: Μέτωπο για το ΤΕΦΑΑ και κοινοβουλευτική στήριξη

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το ΤΕΦΑΑ στη Λακωνία, που παρουσίασε με ρεπορτάζ το ilialive.gr υπήρξε αντίδραση από την Ηλεία και συγκεκριμένα από το δήμο Πύργου. Η πρωτεύουσα της Ηλείας ενώ επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ως σίγουρο το ΤΕΦΑΑ που είχε ανακοινωθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας, έμεινε στα κρύα του λουτρού όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού ουσιαστικά το έβαλε “στον πάγο” τη δημιουργία του τμήματος.

Χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου υπό τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο και βουλευτές του νομού, όπου επισημοποιήθηκε η δημιουργία μετώπου διεκδίκησης. Είτε με τις δηλώσεις στήριξης των παρόντων στη σύσκεψη βουλευτών, είτε επίσης με ανάλογες δηλώσεις προς τον δήμαρχο Πύργου, τηλεφωνικά από τους απόντες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο κ. Αντωνακόπουλος μετά το πέρας της σύσκεψης που τέθηκαν όλες οι παράμετροι του θέματος και προτάθηκαν οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν δήλωσε ότι “… εκτιμήσαμε ότι δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική εξέλιξη, πέρα από αυτά που έχουν συμβεί με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας και την αλλαγή του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας πανεπιστημίων. Την άλλη εβδομάδα ήδη έχω δρομολογήσει επίσκεψη στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, να επικαιροποιήσουμε πάλι το ενδιαφέρον μας, υπάρχει απόφαση Συγκλήτου η οποία δεν έχει ανακληθεί, περιμένουμε τις διαδικασίες σε κεντρικό επίπεδο με την ανώτατη επιτροπή παιδείας που έχει συσταθεί με απόφαση υπουργού και η οποία θα έχει εισηγητικό ρόλο για την ίδρυση νέων τμημάτων. Είμαστε παντού παρόντες, με επιχειρήματα, θα προχωρήσουμε και στην ολοκλήρωση μίας μελέτης βιωσιμότητας και βεβαίως είμαστε συνεπείς στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ληφθεί το Νοέμβριο του 2019, όπου είχε τέσσερα σκέλη και έλεγε ότι είμαστε ανυποχώρητοι στο αίτημα αυτό, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε ότι “… συντασσόμαστε όλοι σε ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα, η Γη του Ολυμπισμού, η Γη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του «ευ αγωνίζεσθαι», να αποκτήσει ένα πανεπιστήμιο ΤΕΦΑΑ. Αυτό όμως προϋποθέτει μία κοινή προσπάθεια, γιατί πλέον η εξέταση πανεπιστημιακών αιτημάτων γίνεται από μία ανεξάρτητη αρχή πιστοποίησης, άρα λοιπόν, πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα, έτσι ώστε πέρα από το υπόβαθρο το οποίο έχουμε, από τα πλεονεκτήματα τα οποία έχουμε, ως Γη του Ολυμπισμού, πρέπει να διαμορφώσουμε εκείνες τις εγκαταστάσεις, εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να πάρουμε εκείνο το οποίο μας αξίζει. Αυτό προϋποθέτει μία κοινή προσπάθεια και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια και από την κεντρική εξουσία, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε αυτές τις προϋποθέσεις για να πάρουμε αυτό το οποίο δικαιούμαστε”.

siskepsi tefaa 2

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τόνισε μετά το πέρας της σύσκεψης, ότι “… δεσμευθήκαμε όλοι, ότι σύσσωμοι βουλευτές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Αθλητικά Σωματεία, Επιμελητήρια, όλοι φορείς της Ηλείας, οφείλουμε και έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή την λειτουργία του ιδρυθέντος και θεσμοθετημένου ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα λειτουργήσει στη γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μας, ο νόμος υπάρχει από τον προηγούμενο Απρίλιο, από την προηγούμενη κυβέρνηση, που ίδρυσε το τμήμα αυτό, που προβλέπει 8 θέσεις μόνιμων καθηγητών στο τμήμα αυτό και προέβλεπε την λειτουργία του στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του, χωρίς βάσιμους λόγος και αιτιολογία. Κανονικά ολόκληρη η Ελλάδα, όχι μόνο η Ηλεία, όφειλε να διεκδικεί και να επιβάλει την λειτουργία του τμήματος αυτού, της Γυμναστικής Ακαδημίας στην γη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τμήμα αυτό έχει παγκόσμια ανταπόκριση και υπεραξία και είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη θέση του λαού της Ηλείας”.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος. Σε δηλώσεις του στο ilialive.gr σημείωσε πως “… κανείς δεν αμφισβητεί την σκοπιμότητα ιδρύσεως του Τμήματος Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού στον Πύργο. Όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις μέγιστες δυνατές προϋποθέσεις ώστε αυτό το τμήμα να είναι αφενός επιλέξιμο για την ίδρυση του αλλά και ελκυστικό για τους φοιτητές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διαφοροποιηθεί αφενός το πρόγραμμα σπουδών σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα τμήματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Σερρών και Κομοτηνής και βεβαίως του παρεμφερούς τμήματος Διοίκησης Αθλητισμού της Πάτρας και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Ο Δήμος Πύργου, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και φυσικά το πανεπιστήμιο που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά και την απόφαση της συγκλήτου με την οποία επιθυμεί την ίδρυση αυτού του τμήματος και να εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, εφόσον θέλουμε να έχει αυτό το τμήμα προοπτική. Ο Πύργος ναι μεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις, όμως δεν θα μπορούν να υπερκαλύψουν την λειτουργία του τμήματος. Γι’ αυτό πρέπει να δούμε την ίδρυση αυτής της σχολής προοπτικά, να εντάξουμε την ίδρυση και την κατασκευή εγκαταστάσεων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, να αξιοποιήσουμε τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε το “Φιλόδημος 2”, είτε το “Τρίτσης” που άνοιξε τώρα και βεβαίως να υπάρξουν συνέργειες που θα τονίσουν αυτή την διαφοροποίηση, να μην είναι μία ακόμα σχολή δημιουργίας προπονητών αλλά να υπάρχει μία κατεύθυνση και σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Ακαδημία, που θα δίνει το στίγμα του Ολυμπισμού, στο πρόγραμμα σπουδών αλλά και να διαφοροποιεί το πρόγραμμα αισθητά στην κατεύθυνση εργοφυσιολογίας, της αθλητικής αποκατάστασης, της κινητικής αγωγής και της αθλητικής αναψυχής”.

siskepsi tefaa 3

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.