LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|10
2020
07:32

Μπαλιούκος: «Λάθη και οργανωτικές παραλείψεις εκ μέρους του ΕΟΔΥ»

Τι καταγγέλει ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή

Για λάθη και οργανωτικές παραλείψεις εκ μέρους του ΕΟΔΥ, αναφορικά με τα κρούσματα covid-19 που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, έκανε λόγο με δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Διον. Μπαλιούκος.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επικέντρωσε τα προβλήματα που προέκυψαν εκ μέρους του ΕΟΔΥ, στο γεγονός ότι τα δείγματα που ελήφθησαν αρχικά επιστρέφονταν την επόμενη ημέρα διότι δεν ήταν πλήρη, ενώ συγχρόνως τόνισε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση εκ μέρους του Οργανισμού προς το δήμο, για τα κρούσματα που ανακοινώνονταν απευθείας στους εργαζόμενους.

«Εμείς ως φορέας καλέσαμε για ελέγχους τον ΕΟΔΥ και στη συνέχεια δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Εμείς δεν ζητούσαμε να έχουμε ονομαστική κατάσταση των ανθρώπων ουτοσώστε να παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα, αλλά μία λίστα για το πόσοι εξετάστηκαν , πάσα δείγματα βρέθηκαν θετικά και από εκεί και πέρα με εσωτερικές διαδικασίες να μπορέσουμε να απομονώσουμε τα κρούσματα αυτά και να λάβουμε μέριμνα, για τα διπλανά στο χώρο εργασίας πρόσωπα. Εκεί είχαμε πλήρη άγνοια. Παρουσιαζόταν κάποιος εργαζόμενος και έλεγε ότι με πήραν και είμαι θετικός.

Από εκεί και πέρα κοιτούσαμε εμείς με δικούς μας τρόπους να κάνουμε ιχνηλάτηση, να απομονώσουμε, να αδειάσουμε, να απολυμάνουμε το γραφείο του κλπ. Φάνηκε ότι δεν κινούμαστε σοβαρά, κάτι που είναι καθαρά έλλειψη οργάνωσης από τον ΕΟΔΥ» ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος.

Συγχρόνως ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επεσήμανε την αδυναμία που υπήρχε για επικοινωνία με τους αρμοδίους του ΕΟΔΥ, με συνέπεια ο δήμος να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα και τα κρούσματα τα οποία είχαν χαρακτηριστεί αρχικά θετικά, βρέθηκαν τελικώς να είναι αρνητικά.

«Από τα πρώτα 10 της πρώτης ημέρας, ήταν μόνο δύο θετικά, τα οποία είχαν αιτία γιατί είχε γίνει επίσκεψη εργαζόμενου σε νοσοκομείο της Αθήνας και μεταφέρθηκε από εκεί. Όλα αυτά έγιναν αντιληπτά από εμάς, Παρασκευή –Σάββατο κι ενώ δόθηκαν τα δείγματα τη Δευτέρα. Δηλαδή αυτά τα περιστατικά κινούνταν στην κοινότητα ελεύθερα, ήταν στις εργασίες τους γιατί δεν είχαμε ενημερωθεί καν ότι υπάρχει πρόβλημα.

Αυτά τα θέσαμε στον ΕΟΔΥ δια ζώσης αλλά και τηλεφωνικά εκείνη την περίοδο. Ας ελπίσουμε ότι σε επόμενη μέτρηση που θα γίνει σε εμάς ή σε άλλους φορείς θα είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα για να βγαίνουν και πιο ακριβή αποτελέσματα και να είναι πιο ακριβής η πληροφόρηση για την κοινωνία. Βέβαια αυτό έκανε καλό γιατί βλέπω να έχει μαζευτεί η κοινωνία, χωρίς να έχουμε παροπλιστεί αφού είμαστε στις δουλειές μας, αλλά με μεγάλη προσοχή. Βλέπω ότι όλο το προσωπικό του δήμου κινείται με μάσκες και τηρεί όλα τα μέτρα που αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε» συνέχισε στις δηλώσεις του.

Το νέο δημαρχείο

Εξάλλου αναφορικά με τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τη χρήση των χώρων στο νέο δημαρχείο, ο κ. Μπαλιούκος υπογράμμισε: «Οι αιτιάσεις κάποιων οι οποίοι δεν έχουν να πουν κάτι επί των αντικειμένων που είναι στην αποκλειστική μας αρμοδιότητα, ότι οι χώροι φταίνε που διαδόθηκε ο covid-19, είναι γελοίες. Δεν έχουν μείνει χώροι ανεκμετάλλευτοι στο δημαρχείο. Δηλαδή κατηγορήθηκα ότι δεν έχω πάει το προσωπικό μου στο νέο δημαρχείο, όπου γίνονται ακόμα εργασίες. Ήδη υπάρχει ένταξη σε πρόγραμμα και περιμένουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες για να στηθεί ένας όροφος ακόμα, που εκεί πλέον θα είναι το δημαρχείο.

Μπορούμε όμως να βάλουμε εργαζόμενους μέσα και πάνω να δουλεύουν τα μηχανήματα; Τα εξηγήσαμε πολλάκις και στην κοινωνία. Βέβαια λένε ότι έχει μείνει πολύ καιρό και έχουμε αποθεματικά για την ολοκλήρωσή του. Τα αποθεματικά που έχουμε δεν προτιμήσαμε να τα ρίξουμε στο δημαρχείο, γιατί πρωτίστως θα εξυπηρετήσει εμένα με ένα καλό γραφείο, όπως και τους υπαλλήλους. Το ενδιαφέρον το δικό μας είναι να έχει ο πολίτης καλύτερους όρους διαβίωσης και καλύτερη ποιότητα ζωής. Και φροντίζουμε τα χρήματα που έχουμε να τα ρίξουμε έξω στην κοινωνία και όταν υπάρξει το πρόγραμμα που είναι μόνο γι’ αυτό και δεν μπορούμε να τα πάρουμε από εκεί, να τα δώσουμε στην αγροτική οδοποιία, στην αγορά μας κλπ.

Τέτοιο πρόγραμμα ήλθε, το εκμεταλλευόμαστε και με αυτό θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή και θα πάει το δημαρχείο και οι υπάλληλοί μας εκεί. Πέρα της παρενέργειας που πρέπει να δούμε ότι θα δημιουργηθεί, διότι τώρα το δημαρχείο μας είναι στην καρδιά της αγοράς μας και η πρόταση που ακούω από τους αντιπολιτευόμενους είναι να το πάνε εκεί, το οποίο η σκέψη η δική μας είναι περιοριστικά να πάνε ορισμένες υπηρεσίες και όχι εκείνες που έχουν επαφή με τον κόσμο, ουτοσώστε να μην αποδυναμώσουμε και την ίδια την αγορά. Όταν φύγει το δημαρχείο από το κέντρο, κάποιοι θα περνούν απέξω, θα κάνουν τη δουλειά τους και θα φεύγουν.

Η αγορά θέλει στήριξη, γι’ αυτό και επιλέγουμε. Ο covid σε καμία περίπτωση δεν διαδίδεται από την επαφή που έχουμε εδώ πέρα, η οποία γίνεται όπως πρέπει. Ο δήμος τηρεί τα πρωτόκολλα, προβαίνει συχνά σε απολυμάνσεις, στήνει αυτί στο πρόβλημα του κάθε εργαζόμενου, τον απομονώνει όταν έχει προβλήματα υγείας (ίωση, κρύωμα κλπ). Δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε από εμένα, ούτε από ανθρώπους του δήμου, ούτε από τους προϊσταμένους που έχουν κι εκείνοι την ίδια ανησυχία που έχουμε όλοι μας. Όλα αυτά είναι αιτιάσεις όπως είπα, ανθρώπων που δεν έχουν να πουν τίποτα γι’ αυτά που πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος και μια Δ.Α.».

 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.