LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|02
2021
08:45

Αργυρόπουλος: Χρονιά έργων το 2021 - Προχωρά γοργά η ανάπλαση Ανδριάρα

Λίγος χρόνος απομένει για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην περιοχή πέριξ της πλατείας Ανδριάρα και της πλατείας Αυγερινού, σε ένα σημείο της πόλης του Πύργου που είχε μείνει στα τσιμέντα για χρόνια. Παράλληλα όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, το 2021 θα είναι μια χρονιά έργων για το δήμο, αφού προχωρούν πολλά από τα οποία έχουν σχεδιαστεί το προηγούμενο διάστημα.

“Το 2021 θα είναι μία χρονιά σημαντική για τον Δήμο μας, για την πόλη και για τις τοπικές κοινότητες καθώς θα ολοκληρωθούν δύο σπουδαία έργα αναπλάσεων αλλά θα συμβασιοποιηθούν, θα ξεκινήσουν και θα δημοπρατηθούν επίσης σημαντικά έργα που πραγματικά θα δώσουν μία άλλη εικόνα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε αρκετές συνοικίες” σημείωσε ο κ. Αργυρόπουλος μιλώντας στο ilialive.gr.

argiropoulos

Αναφερόμενος στο έργο ανάπλασης της πλατείας Ανδριάρα, αυτό βρίσκεται στο τελικό στάδιο. “Ο ανάδοχος μας έχει διαβεβαιώσει, ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και θα παραδοθεί προς χρήση στους συμπολίτες μας. Επίσης στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και η ανάπλαση των οδών Λάμπρου Κατσώνη, Μυρτίλου και διάφορες άλλες παρακείμενες οδοί στην περιοχή της πλατείας Αυγερινού. Είναι ένα έργο που πραγματικά δίνει νέα μορφή στην συγκεκριμένη περιοχή και αυτό βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης” εξήγησε.

ΟΧΕ και αναπλάσεις

Σε ότι αφορά τα έργα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως “… θεωρώ ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το μεγάλο έργο της ΟΧΕ την ανάπλαση και την θωράκιση του Επαρχείου. Ήδη η επιτροπή διαγωνισμού που απαρτίζεται από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών, όχι του Δήμου Πύργου, με πρόεδρο την κυρία Αναστοπούλου, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ολοκλήρωσε τον έλεγχο των δικαιολογητικών του αναδόχου και υπέγραψε ή υπογράφει από ώρα σε ώρα το πρακτικό, είναι επταμελές το συμβούλιο, από κει και πέρα το πρακτικό αυτό θα σταλεί στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, θα το εγκρίνει και μέσα σε 15 περίπου ημέρες θα κλιθεί ο τελικός ανάδοχος, μία εταιρεία από την Κοζάνη να υπογράψει τη σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο. Ένα άλλο επίσης σημαντικό έργο, που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και των καθέτων οδών που οδηγούν στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα. Αυτό το έργο βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο, αναμένουμε την έγκριση του επιτρόπου για να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, την εταιρεία των αδελφών Δηλάρη, την «Διάσταση».

erga pirg 2

28η Οκτωβρίου, και Αγ. Βαρβάρα

Δύο ακόμα έργα που θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα κεντρικών σημείων της πόλης του Πύργου, είναι η ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου από την ΔΟΥ Πύργου έως την πλατεία Δικαστηρίων και το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας. “Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το πράσινο ταμείο” είπε για την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου. “Η βελτίωση και η ανάπλαση του πάρκου της Αγ. Βαρβάρας, με νέα γήπεδα, αλσύλλιο και διάφορα άλλα έργα που θα το κάνουν ακόμα πιο όμορφο και ελκυστικό. Και αυτό χρηματοδοτείται από το πράσινο ταμείο” συμπλήρωσε.

Έργα στον αθλητισμό

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος στάθηκε και στον τομέα του αθλητισμού όπου θα προχωρήσουν έργα που έχουν μείνει πίσω. “Θα δημοπρατήσουμε άμεσα το κλειστό γυμναστήριο 600.000 € και το κολυμβητήριο 750.000 € , έργα στα οποία έχουμε εξασφαλισμένες πιστώσεις. Για το μεν γυμναστήριο από το “Φιλόδημος 2 “και για το δε κολυμβητήριο από τις δημόσιες επενδύσεις.

erga pirg 3

Έργα οδοποιίας

Πρόσβαση σε τρεις μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις του Δήμου θα δώσει ένα μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας 780.000 €,στο Γούμερο, στην Μυρτιά και στα Χανάκια. Ακόμα θα δημοπρατηθεί η συνδετήρια οδό μεταξύ της εθνικής οδού Πύργου - Ολυμπίων και Πύργου - Κυπαρισσίας. “Είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει σύντομα γιατί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το οδόστρωμα σε συγκεκριμένο σημείο είναι σε δραματική κατάσταση και είναι ένας δρόμος με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο” είπε ο κ. Αργυρόπουλος και συνέχισε ότι “… θα δημοπρατήσουμε το έργο από το ταμείο Μολυβιάτη, που αφορά την αποκατάσταση ζημιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, όπως είναι η Καταραχίου, από το γεφύρι της Σπιάτζας μέχρι τη Μούτελη, σε δρόμους στο Κατσικάρι, στα Λαστέικα, στο Τραγανό, στα Καβασιλάκια και διάφορα άλλα τεχνικά έργα σε κοινότητες του Δήμου Ωλένης” δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών.

Έπεται συνέχεια

“Είναι κι άλλα έργα τα οποία είναι ώριμα από πλευράς μελετών και σταδιακά θα τα δημοπρατούμε κατά τη διάρκεια του 2021. Θέλω να πω ότι προσπαθούμε υπό δύσκολες συνθήκες, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να ολοκληρώνουμε μελέτες, να ωριμάζουμε έργα και να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις. Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” που είναι σε εξέλιξη θα είναι επίσης μία βασική χρηματοδότηση για σημαντικά έργα στην πόλη μας και στον Δήμο μας, στην “πρόσκληση 6”, που είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές προκλήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπλαση και την βελτίωση της ανατολικής πλευράς της πόλης μας με τρία έργα, το ένα θα είναι η ανάπλαση και η βελτίωση της πλατείας Νικάκη ή πλατείας Μίκη Θεοδωράκη, της οδού Καραϊσκάκη, της οδού Λιούρδη προς τον Άγιο Αθανάσιο, το άλλο θα είναι η ανάπλαση της οδού Ολυμπίων, που είναι είσοδος από την ανατολική πλευρά για την πόλη μας και το τρίτο θα είναι οι παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κούβελου με το κλειστό, με το συνεδριακό κέντρο που είναι σε άθλια κατάσταση εκτός από το τμήμα που λειτουργεί σήμερα το ΚΔΑΠ ΑμεΑ και του περιβάλλοντος χώρου. Στο πρόγραμμα Τρίτσης, θα καταθέσουμε κι άλλα έργα σε άλλες προσκλήσεις αλλά αυτά θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα” επισήμανε ο Γιάννης Αργυρόπουλος.

erga pirg 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ