LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|02
2019
07:50

Στάχτη 150 στρέμματα στον Καΐάφα - Χειμωνιάτικη πυρκαγιά στο βάλτο της λίμνης

Μια χειμερινή φωτιά έθεσε σε μεγάλη κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ηλεία. Στο λίμνη Καΐάφα 150 στρέμματα κυρίως με καλαμιές, έγιναν στάχτη σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στο βάλτο στη νοτιοανατολική πλευρά της λίμνης και κατευθύνθηκε προς τις εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών λόγω των ισχυρών νοτιάδων. Συνολικά έκαψε 145 στρέμματα με καλάμια και πέντε στρέμματα δασικής έκτασης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με δυνάμεις από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, την Κρέστενα, την Αρχαία Ολυμπία και την Αχαΐα. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης τέθηκαν ο Υποστράτηγος και απερχόμενος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης.

Παρών στην περιοχή ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία Δημήτρης Κόσσυφας μιλώντας για την φωτιά τόνισε πως “… ο αέρας έσπρωξε τη φωτιά προς το βουνό. Την έπιασε η Πυροσβεστική. Δεν δικαιολογείται τέτοια πυρκαγιά αυτή την εποχή. Ξεκίνησε κοντά στα ξενοδοχεία, αλλά ευτυχώς δεν κινδύνεψαν”.
Ο ξενοδόχος Σωκράτης Μπεκρής, τόνισε πως “…η περιοχή είναι πλημμυρισμένη. Είναι συχνό γεγονός τέτοια εποχή να βάζουν φωτιά στο βάλτο. Δεν κινδύνεψε άμεσα το ξενοδοχείο, αλλά μας έπνιξε ο καπνός. Ξεκίνησε μέσα στο βάλτο η φωτιά δεν ξέρω τι συνέβη. Υπήρξε κίνδυνος λόγω του αέρα”.
Ο διευθυντής των Λουτρών Καΐάφα, Νίκος Λευκαδίτης, από την πλευρά του δήλωσε πως “… είχαμε πρόβλημα με τη φωτιά που ήρθε προς τα λουτρά. Ευτυχώς έκαψε περισσότερο καλάμια. Η φωτιά έφτασε κοντά λόγω του περιφερειακού καλαμιού με τα καλάμια. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε φωτιές, δεν περιμέναμε να έχουμε φωτιά τέτοιες ημέρες και να ξεκινήσει από τους βάλτους. Ευτυχώς που δεν πέρασε στο βουνό. Αν περνούσε εκεί θα είχαμε πρόβλημα”.

petroutos

Τέλος ο Υποστράτηγος Π.Σ. Γιάννης Πετρούτσος που έφτασε από την Πάτρα στην Ηλεία για την πυρκαγιά μας μετέφερε τα δεδομένα της. “Ενημερώθηκε η υπηρεσία στις 10.15 το πρωί για πυρκαγιά στην περιοχή της Ζαχάρως, Επενέβη με 12 οχήματα στην περιοχή. Άμεσα είχαμε τον έλεγχο περιμετρικά, αλλά καίει μέσα στη λίμνη και δεν μπορούμε να επέμβουμε μέσα στον βάλτο όπου δεν υπάρχει προσέγγιση. Δεν υπήρξε κίνδυνος για την κατοικημένη περιοχή, καθώς προλάβαμε να την κόψουμε. Η φωτιά πιθανόν οφείλεται σε αμέλεια. Θα το ερευνήσει όμως το Ανακριτικό Τμήμα” κατέληξε.

Fotia Kaiafas 1

Fotia Kaiafas 2

Fotia Kaiafas 3

Fotia Kaiafas 4

Fotia Kaiafas 5

Fotia Kaiafas 6

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ