LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|03
2021
12:35

Βγενόπουλος: Βρέθηκε δομή φιλοξενίας για εγκαταλελειμμένο παιδί

Ο Δήμος Πύργου και η Κοινωνική Υπηρεσία αρωγός στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα ανηλίκου

Μια ακόμη αξιέπαινη ενέργεια έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Πύργου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας.  Αξιοποιώντας  την δικτύωσή του με τους αρμόδιους φορείς κατάφερε να εξασφαλίσει με επιτυχία,  στέγη φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένο ανήλικο χωρίς οικογενειακό περιβάλλον που είχε αναπτύξει έντονη παραβατική συμπεριφορά διασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα ευκαιρία για εκπαίδευση,  επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική προσαρμογή.

Το παιδί εδώ και λίγες ημέρες διαμένει σε δομή φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα. “Ήταν ένα παιδί ολομόναχο, πλήρως εγκαταλελειμμένο από το οικογενειακό του περιβάλλον. Δυστυχώς μετά από προτροπή των οικείων του βρισκόταν σε διαρκή διαδικασία παραβατικότητας και απομάκρυνσής του από της Αρχές. Το πιο δυσάρεστο φαινόμενο ήταν ότι υποσιτιζόταν και  κοιμόταν σε πάρκα και εισόδους πολυκατοικιών” τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ο οποίος σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου, την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ευτυχή αυτή κατάληξη του ανήλικου παιδιού.

a6 1 1

Ιδιαίτερη χαρά προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι ο μικρός ήταν χαρούμενος και χαμογελαστός τόσο κατά την παράδοσή του όπως και κατά την διαμονή του στη δομή φιλοξενίας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί  της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου  βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το αντίστοιχο Κέντρο  Κοινωνικής Πρόνοιας και Φιλοξενίας Ανηλίκων και  πληροφορούνται  συχνότατα για την καθημερινότητα του παιδιού.

“Μαθαίνουμε ότι το παιδί είναι χαρούμενο και πολύ ευχαριστημένο. Έχει μπει σε διαδικασία εμβολιασμού, γιατί δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο, όπως επίσης έχει ξεκινήσει μαθήματα γραφής και ανάγνωσης. Είναι ένα παιδί με αναπτυγμένο νοητικό επίπεδο. Δέχτηκε με μεγάλη χαρά την αλλαγή αυτή, ενσωματώθηκε πλήρως και κοινωνικοποιήθηκε άμεσα στο νέο του περιβάλλον. Αυτό το παιδί έχει ιδιαίτερες δεξιότητες που καθημερινά τις εμφανίζει και τις αναπτύσσει”, συμπληρώνει ο κ. Βγενόπουλος.

Τέλος, ο Δήμος Πύργου μέσω του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης απευθύνει δημόσια ευχαριστήρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την πολύτιμη συνδρομή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ