LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

06|02
2019
10:05

ΔΣ Πύργου: Σεισμοί, ΑΕΙ, σκουπίδια και σταφίδα στο προσκήνιο

Η διάχυτη  ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, απασχόλησε και την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.
 
Αρχικά το Σώμα ασχολήθηκε με τα όσα τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της επικαιροποίησης του σχεδίου που διαθέτει ο δήμος, καθώς θα πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη εγρήγορση και ετοιμότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι καταστάσεις.   

Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών  στην Ηλεία, με το δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, κατόπιν πρότασης του κ. Καράμπελα να αναφέρει ότι καλό θα ήταν να οριστεί ένα ραντεβού με τον υπουργό, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει.
 
Ο κ. Λιατσής προχώρησε επίσης ένα βήμα παραπάνω σε ότι αφορά στη στέγαση των πανεπιστημιακών σχολών, προτείνοντας το κτίριο του ΤΕΙ και το 4ο Λύκειο, με την πιθανή μεταφορά του Λυκείου στο παλιό Μανωλοπούλειο.

Το φλέγον ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, τέθηκε στη συνέχεια δια στόματος Τάκη Αντωνακόπουλου. Ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι η κατάσταση όχι μόνο στην πόλη του Πύργου αλλά και σε πολλά τοπικά διαμερίσματα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, για να λάβει την απάντηση ότι το έργο της αποκομιδής δεν προχωρά σωστά καθώς αντιμετωπίζεται πρόβλημα με τα επτά απορριματοφόρα τα οποία έχει στην δίαθεσή του ο Δήμος.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Καράμπελας έθεσε ένα θέμα το οποίο αφορά σε πολλούς αγρότες, ζητώντας την έκδοση ψηφίσματος για την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης της Κορινθιακής σταφίδας για το 2018. Όπως έγινε γνωστό πολλοί ήταν εκείνοι οι σταφιδοπαραγωγοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα 150 κιλά ανά στρέμμα, όπως προβλέπεται, για την λήψη της στρεμματικής ενίσχυσης, κατά την διάρκεια της ολοκλήρωσης της παράδοσης της σταφίδας του 2018.
 
Ο δήμαρχος Πύργου συμφώνησε κα τάχθηκε μάλιστα υπέρ της έκδοσης του ψηφίσματος.

DS Pirgou 22019b
Τα υπόλοιπα θέματα ημερησίας διάταξης που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν κυρίως το θέμα της υποβολή πρότασης στη Σ.Α.Ε.Π. 001 της Π.Δ.Ε. του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την ένταξη του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδων Δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 603.000,00€, αλλά και η έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Συντήρηση – Επισκευή Αθλητικών χώρων Δήμου Πύργου» και παράταση προθεσμίας αυτού έως 29-3-2019. Επίσης αποφασίστηκε η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύργου και του ΝΠΔΔ «Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)» για τη συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU.

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo