LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|03
2021
18:34

Μέτωπο για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία

Συνάντηση Αντωνακόπουλου - Λυμπέρη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό

Στο πλαίσιο της συνολικής δράσης διεκδίκησης παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, οι Δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας κ.κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης αντίστοιχα, είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, το πρωί της Παρασκευής. Στόχος είναι η ενδυνάμωση του μετώπου που σχηματίζεται για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα και τα αιτήματα των Δημάρχων και στη συνάντηση αυτή συντόνισαν τις περαιτέρω κινήσεις στις οποίες δήλωσε την απόλυτη στήριξή του. Απώτερος στόχος όλων των προσεχών ενεργειών, όπως έχει δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Αντωνακόπουλος είναι πλέον η επίτευξη συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως επίσης και να μην βγουν φέτος από τα προσεχή μηχανογραφικά δελτία τα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα, Μουσειολογίας και Γεωπονίας αντίστοιχα.

Όπως αναφέρθηκε, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές για την συνάντηση αυτή.

«Το θέμα της παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, είναι καθαρά υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτή αποφασίζει! Πρέπει να το ξέρουμε όλοι αυτό. Αποδείχθηκε μετά και την ανακοίνωση παραμονής τελικά για το επόμενο διάστημα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ότι δεν συντρέχουν Ακαδημαϊκά κριτήρια για την κατάργηση των Τμημάτων στην Ηλεία αλλά μόνο συγκεκριμένες σκοπιμότητες που έχουν έδρα την Πάτρα και γίνονται αποδεκτές δυστυχώς από το Υπουργείο. Εξάλλου στις τόσες συναντήσεις και συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων που έχουν προηγηθεί, έχουμε ανατρέψει όλα τα επιχειρήματά τους, ένα προς ένα» επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Λυμπέρης αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη : «Επισκεφτήκαμε τον Σεβασμιότατο και ζητήσαμε τη στήριξή του στο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία. Ο Σεβασμιότατος, όπως και πριν 20 χρόνια όταν και τότε διεκδικόυσαμε τα ΤΕΙ, είναι δίπλα μας και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα μας.

Οι επαφές θα συνεχιστούν με τους Βουλευτές, προκειμένου να εκφραστεί στο ανώτατο Κυβερνητικό επίπεδο, η αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας για την παραμονή των Πανεπιστημιακών Σχολών στο νομό μας».

 

 

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ