LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|04
2021
18:35

Αυτοψία και ενημέρωση Φαρμάκη, στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, στον Αλφειό ποταμό

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πολύ μπροστά στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας.  Ενεργούμε με  βάση τις οδηγίες που θέτει η  Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες, διαμορφώνοντας μια δέσμη αντιπλημμυρικών έργων και παρεμβάσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την επίσκεψη του στην Π.Ε Ηλείας, όπου παρακολούθησε από κοντά και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών συντήρησης – αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Aλφειού.

Η επίσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Θοδωρής Βασιλόπουλος (Αγροτικής Ανάπτυξης), Νίκος Κοροβέσης (Πολιτισμού και Τουρισμού) και Δημήτρης Νικολακόπουλος (Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Ολυμπισμού) και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος, ξεκίνησε από τον «Κάμπο της Παπαδούς», ένα από τα 25 βασικά σημεία των παρεμβάσεων, στα όρια των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Για την πορεία των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, ενημερώθηκαν από τους επιβλέποντες μηχανικούς και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, ενώ ακλούθησε αυτοψία και σε άλλα σημεία του έργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην περιοχή της Τ.Κ Λιναριάς, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

famakis alfeios 2

Η “ταυτότητα” του έργου

Το υποέργο «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Aλφειού», εντάσσεται στη μεγάλη εργολαβία «Συντήρηση – αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες που εκτελούνται αποτελούν στοχευμένες παρεμβάσεις, που έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με την επικινδυνότητά των σημείων και αφορούν – μεταξύ άλλων - άρση προσχώσεων κάτω από τα υφιστάμενα τεχνικά και γέφυρες, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης, διανοίξεις διαύλων εκτόνωσης ροών, αποκαταστάσεις λιθορριπών προστασίας, επαναφορά της ροής του ποταμού στην πρότερη κατάσταση κ.α

famakis alfeios 6

«Από τα σπουδαιότητα αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε Ηλείας»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά το τέλος της αυτοψίας σε διάφορα σημεία του έργου, δήλωσε «Ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούμε στην Π.Ε Ηλείας, τόσο  σε σπουδαιότητα, όσο και επικινδυνότητα,  είναι η παρέμβαση στον Αλφειό, καθώς ο ποταμός έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία στο παρελθόν, ενώ –μάλλον- θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το πρόβλημα δεν λύνεται σήμερα.  Όμως, εργαζόμαστε και κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση μόνιμης επίλυσης. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά σε μια ταλαιπωρημένη εργολαβία, η οποία ενεπλάκη σε δικαστικές διαμάχες, κάτι που έβαλε σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή. Το σημαντικό όμως είναι, ότι σήμερα το έργο εκτελείται ώστε να διασφαλίσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έως ότου η αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας είναι πλήρης».

famakis alfeios 8

Άλλα έργα

Παράλληλα, διερχόμενος από την Τ.Κ Άσπρων Σπιτιών, ο κ. Φαρμάκης ενημερώθηκε για το έργο «Συντήρηση δρόμου Ανδρίτσαινα – Σέκουλα – Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών – Άσπρα Σπίτια – Διασταύρωση με Ε.Ο Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης» που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, ενώ επισκεπτόμενος την Αρχαία Ολυμπία, είδε από κοντά και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας.

Παρόντες, κατά την διάρκεια των επισκέψεων στα όρια των δυο παραπάνω δήμων, ήταν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αρχ. Ολυμπίας Παναγιώτης Φλέσσας και Χάρης Σπηλιόπουλος, οι πρόεδροι των Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας Παναγιώτης Μαντάς, Άσπρων Σπιτιών Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Διασέλλων Κώστας Βασιλακόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

(Δελτίο Τύπου)

famakis alfeios 3

famakis alfeios 4

famakis alfeios 5

famakis alfeios 7

famakis alfeios 9

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.