LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|04
2021
16:43

Αρχ. Ολυμπία: Πρόταση φιλοξενίας του υπό ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

Κατέθεσαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία της διοικητικής έδρας και των χώρων διδασκαλίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, κατέθεσαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ στην Ηλεία, του πρώην Υπουργού Κώστα Τζαβάρα και των Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στη ΓΓΑ εντάσσεται στο πλέγμα των 13 πρωτοβουλιών, τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης στις 15 Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα είναι ένας διαρκής επιμορφωτικός θεσμός για τα στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στόχος του να επιμορφώνει όσους ασχολούνται διοικητικά,για να αποκτούν επιπλέον γνώσεις και την κατάλληλη κατάρτιση «καλής διακυβέρνησης», στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού management, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών κλπ.

Η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ινστιτούτου, συνδέει τις αξίες και την ηθική που πρεσβεύει ο αθλητισμός με τον ιερό χώρο που εμπνέει αυτές τις αρχές εδώ και χιλιάδες χρόνια: την Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό τοπόσημο, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ιδεωδών τους.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέρθηκε στην πρόθεση αξιοποίησης του νεοκλασικό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, το οποίο διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Συνέδεσε, μάλιστα, την πρότασή του με την εξελισσόμενη ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ολοκληρώνεται τους προσεχείς μήνες, αλλά και με το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού που ετοιμάζει ο Δήμος.

Ο κ. Φαρμάκης υποστήριξε με ενθουσιασμό την πρόταση και δεσμεύτηκε να καλύψει κάθε πάγια ή έκτακτη ανάγκη που θα προκύψει για τη φιλοξενία του Ινστιτούτου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «οι γνώσεις και η διαρκής επιμόρφωση, όσων δραστηριοποιούνται διοικητικά στον αθλητισμό, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει τα “όπλα” σε όσους εθελοντικά πασχίζουν και προσφέρουν στο κύτταρο του αθλητισμού μας, στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις ομοσπονδίες.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για την άκρως ενδιαφέρουσα πρότασή τους και επιφυλάσσομαι για την απάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, μόλις ολοκληρώσουμε τις αρχικές διαδικασίες ίδρυσης του Ινστιτούτου».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την άμεση σύσταση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία προκαταρκτικός κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σπάρτης.

Για τις 13 θεματικές ενότητες του Σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκετον προηγούμενο μήνα σε τρεις πολύωρες τηλεσυνεδρίες, η συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή: Ο αριθμός των εγγραφών διοικητικών στελεχών από τα ερασιτεχνικά σωματεία ξεπέρασε τις 2.000 και πάνω από 11.000 ήταν οι προβολές των βίντεο, από όσους παρακολούθησαν τον α’ κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, μέσα από το κανάλι του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του ΠΑΠΕΛ στο Youtube.

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.