LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|05
2021
11:56

Ο Μιχαλακόπουλος για το κάλεσμα στου Ξυστρή σήμερα 17/5

Δημότες της Ηλείας. Κύριοι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας.

Καλούμαστε σήμερα, Δευτέρα 17/5/2021 στις 8.00 το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας(;). Προσωπικοί λόγοι δεν θα μου επιτρέψουν να παραβρεθώ. Παρακαλώ να διαβαστεί η άποψή μας (η οποία θα σταλεί και στα ΜΜΕ). Είναι η ίδια ακριβώς σταθερή και αταλάντευτη άποψη όπως διατυπώθηκε εγγράφως και μοιράστηκε στα ΜΜΕ την   Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, όταν στο Πύργο έγινε σύσκεψη με θέμα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.  

Τότε αρκετοί χαρακτήρισαν τις θέσεις μας «ακραίες» και δεν μπήκαν στο κόπο να τις μελετήσουν και να τις υιοθετήσουν. Όμως δυστυχώς για εσάς και δυστυχώς για το Νομό μας πάλι είχαμε δίκιο, όσο και εάν προσπαθήσατε να το αποκρύψετε βάζοντας ταμπελίτσες(πάλι).  Ίσως εάν είχατε ξεφύγει, εδώ και καιρό, από αυτή τη παλαιό-κομματική θεώρηση της πολιτικής ορθότητας να μην συγκρούεστε με συμφέροντα-κόμματα και «φίλους», να είχαμε τώρα καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμα και εάν πρόκειται για το καλό του τόπου μας και των Ηλείων, ακόμα και εάν μερικοί από τους νεκροθάφτες(με τη συμμετοχή τους ή με την ανοχή τους και τη σιωπή τους) του Νομού εκλέγονται στην Ηλεία(!) αδυνατείτε προφανώς να συγκρουσθείτε αποφασιστικά για το καλό των Ηλείων.

Νιώθουμε (είμαστε σίγουροι), ότι ΔΕΝ αποτελούμε μέρος του προβλήματος (άλλωστε δεν είχαμε ποτέ θέση ευθύνης και αποφάσεων), αλλά απεναντίας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ πολλάκις να γίνουμε μέρος της ΛΥΣΗΣ. Όμως πέσαμε πάνω σε αυτιά και μυαλά ερμητικά κλειστά. Οι ήττες έγιναν συνήθεια σε αυτό το Νομό, όπως και τα εκ των υστέρων «κατόπιν ενεργειών μου». Οι νίκες θα έρθουν μόνο με αλλαγές προσώπων και νοοτροπίας.

Αποδείξτε έμπρακτα ότι θέλετε συναγωνιστές και συμπολεμιστές και όχι απλώς ακροατήριο και συνενόχους και εμείς τότε θα είμαστε παρών. Ελάτε να κλείσουμε το Νομό και τα πολιτικά γραφεία επ αόριστο και όχι για 2 ώρες και εμείς τότε θα είμαστε παρών. Κηρύξτε ανεπιθύμητους όσους συναινούν (με την υπογραφή τους ή τη σιωπή τους) στις ήττες (ΑΤΕΙ-ΔΡΟΜΟΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ κλπ) και εμείς τότε θα είμαστε παρών.

Ακολουθεί η τοποθέτησή μας πριν 75 ημέρες(!) για να θυμηθεί ο λαός και να κρίνει ποιοι λένε κάτι και κυρίως τι προτείνουν (πριν τις ΗΤΤΕΣ):

«Σήμερα στις 09:00πμ, καλέστηκα διαμέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αμέσως μετά με τηλεφώνημα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, να συμμετάσχω σε σύσκεψη επικεφαλής παρατάξεων, για το τεράστιο θέμα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Εν αρχή χαιρετίζω θετικά τη σύγκληση αυτού του οργάνου, κάτι που πρέπει να γίνεται για ΟΛΑ τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, πριν αυτά εξελιχθούν. 

Ο Δήμαρχος ως Ιατρός γνωρίζει καλύτερα ότι : «Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν». Δυστυχώς είχα ήδη αναχωρήσει από Πύργο λίγες ώρες πιο νωρίς και δε μπόρεσα να παρευρεθώ. Αφήνω λοιπόν εδώ τις πάγιες θέσεις μας όπως διατυπώθηκαν ομοίως και στη τοποθέτησή μου στο Δ.Σ, όταν συζητήθηκε το θέμα πρόσφατα. 

Α) Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να αντιδράσουμε ομαδικά- δυναμικά και με διάρκεια 

Β) Διαφωνούμε με ήπιες αντιδράσεις και απλά ψηφίσματα ή ολιγόωρες διαμαρτυρίες. 

Πρόκειται για βασικό άξονα του μέλλοντος του Δήμου- του Νομού και των παιδιών μας και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ, απλά για λίγη δημοσιότητα ακόμα και λίγες επιπλέον φωτογραφίες. Εν ολίγοις οι παλιές μέθοδοι που απλά εκτονώνουν καταστάσεις και δεν δημιουργούν νέα δεδομένα, δεν μας εκφράζουν και δεν θα τις πριμοδοτήσουμε. 

Το επίσημο Κράτος μας πολεμά και μας εξαθλιώνει ως Δήμο και ως Νομό. Μας θεωρεί μάλλον «αποπαίδια» του η «εύκολα διαχειρίσιμους», δίνοντας μας καθρεφτάκια ως Ιθαγενείς. Οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να έχει κύριο στόχο να «ματώσει» το Κράτος και όχι οι συμπολίτες μας. Προτείναμε (στο ΔΣ) και επιμένουμε στις προτάσεις μας, τις οποίες και επαναλαμβάνω. 

Α) Κλείσιμο επ αορίστο σε Εφορία και οποιαδήποτε άλλη Κρατική δομή φέρνει έσοδα στο Κράτος.

Β) Κλείσιμο επ αορίστο στις εισόδους του Νομού (Μανωλάδα- Γιαννιστσοχώρι-Γέφυρα Ερυμάνθου κλπ) 

Γ) Κλείσιμο όλων των γραφείων κομμάτων και βουλευτών, που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο Παιδείας στη Βουλή, εφόσον αυτό δεν θα αναφέρει ρητά και δικαιωματικά τα υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Νομού (και υπό ίδρυση τα υπόλοιπα που δικαιούμαστε). Δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στο μοναδικό Νομό που ΔΕΝ θα έχει Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. 

Δ) Ρητή δέσμευση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Αντιπεριφερειάρχη-Περιφερειακών Συμβούλων Ηλείας, ότι ΔΕΝ θα ψηφίσουν το προϋπολογισμό της Περιφέρειας, εφόσον αυτός δεν έχει ρητή δέσμευση ότι η ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών θα δοθεί (στο κομμάτι που δικαιούμαστε) για την απρόσκοπτη συνέχιση των τμημάτων της Ηλείας. Αλλιώς να μην δοθεί ΚΑΘΟΛΟΥ…. 

Ε) ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ πλέον όλοι οι Κυβερνητικοί παράγοντες (από τον Πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο κομματικό στέλεχος) και όσοι ακόμα ψηφίσουν το νομοσχέδιο (από άλλα κόμματα), στο Νομό μας. Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι όποιες άλλες ουσιαστικές διεκδικήσεις είναι καλοδεχούμενες…. 

Θέλει αρετή και τόλμη και όχι θεαθήναι πλέον η κατάσταση εδώ που φτάσαμε… Είμαστε όλοι άλλωστε συν-υπεύθυνοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, ανάλογα με τη πορεία του στη πολιτική, στα κοινά και τις αρμοδιότητες που είχε και έχει. 

Επίσης όποιος δεν θέλει να σπάσει αβγά με το κόμμα του, να το δηλώσει. Τέλος τα μισόλογα και η «μουγγαμάρα» από στελέχη. Η με το κόμμα ή με το τόπο μας. Η σωστή πολιτική είναι πρόβλεψη…(εν αναμονή των αποφάσεων της σύσκεψης). …..Μέχρι τη νίκη…. 

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου 

Επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ….

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.