LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|05
2021
13:47

Ξανά στη διάθεση του αθλητισμού το Κλειστό Πύργου μετά την επισκευή του παρκέ

Σταδιακή επάνοδος στις αθλητικές δραστηριότητες και ασφαλής λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/5, συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού κ. Γιάννη Αργυρόπουλου με εκπροσώπους των σωματείων, που κάνουν χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Γ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», ενόψει της επανεκκίνησης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, και ειδικότερα των Ακαδημιών Αθλημάτων, καθώς και της επαναλειτουργίας του Κλειστού Γηπέδου, μετά την ανακατασκευή του παρκέ.

Αφού πλέον είναι έτοιμο το Κλειστό Γυμναστήριο να υποδεχτεί τα τμήματα υποδομής των συλλόγων που κάνουν χρήση των κλειστών εγκαταστάσεων, μετά την ολοκλήρωση της αναγκαίας επισκευής του παρκέ που είχε ως γνωστόν χαλάσει και βέβαια αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τα σωματεία.

Εκ των βασικών αφορμών της συνάντησης αυτής ήταν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με το ΦΕΚ τεύχος Β’ 1944/13.05.2021 και της οδηγίες της Γ.Γ.Α. 12/5/2021, για επανεκκίνηση Ακαδημιών Αθλημάτων, και της 14/5/2021 για την Άθληση στο σύνολο της επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, που δίνεται το «πράσινο φως» για την έναρξη προπονήσεων των ακαδημιών των συλλόγων που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τόσο του Σταδίου, όσο και του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Έγινε αναφορά στην πιστή τήρηση, δηλαδή, των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων , οι δικαιούχοι εισόδου σ’ αυτές και γενικά  η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται σ’ αυτό το πρώτο στάδιο επανέναρξης του αθλητισμού.

Ο κ. Αργυρόπουλος κάλεσε όλους τους υπεύθυνους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.   

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

 Στην προπόνηση

. Η προσέλευση/αποχώρηση προς/από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνεται από μία μόνο είσοδο/έξοδο, η οποία θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων.
. Ο φύλακας θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στους αθλητές, προπονητές και τεχνικό προσωπικό που έχει προβλεφθεί. Κανένας επισκέπτης δεν θα εισέρχεται χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Διοίκηση της εγκατάστασης (δεν επιτρέπονται θεατές).

. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων, το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα, αλλά και στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων. Ο κατάλογος θα αρχειοθετείται, καθημερινά, με μέριμνα του υπευθύνου της εγκατάστασης, προκειμένου να διευκολυνθεί πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση.

Διαδικασίες επανεκκίνησης
1. Καθορισμός ενός υπεύθυνου Covid σε κάθε σύλλογο ανά άθλημα που θα αποτελεί και το σημείο επαφής για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πανδημία.
2. Συστήνεται ο σύλλογος να στείλει ενημερωτικό έντυπο στους γονείς με το οποίο εξηγεί τη διαδικασία επανένταξης στην αθλητική δραστηριότητα.
3. Στο έντυπο να επισημαίνεται ότι για παιδιά που νόσησαν θα πρέπει να προηγηθεί παιδιατρική εκτίμηση πριν την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.
4. Στο έντυπο θα πρέπει να αποτυπώνεται με σαφή τρόπο το πρόγραμμα άθλησης του πρώτου μήνα καθώς και ο τρόπος παράδοσης και παραλαβής των παιδιών από τον αθλητικό χώρο. Επίσης θα επισημαίνεται ότι θα πραγματοποιούνται test Covid-19 στα παιδιά και ότι η συγκατάθεση στα τεστ είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους.
5. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να προσκομίζει στην αθλητική εγκατάσταση την ονομαστική κατάσταση των παιδιών με τα ωράρια προπόνησης.

Γενικές Οδηγίες
1. Ο υπεύθυνος συντήρησης του αθλητικού χώρου μεριμνά ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες καθαρίζονται και απολυμαίνονται σύμφωνα 2 με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).
2. Τακτικός αερισμός αίθουσας (ανά 1 ώρα)
3. Απολυμαντικά σε εμφανή σημεία, και απολύμανση χεριών στην άφιξη και αναχώρηση.
4. Δεν γίνεται χρήση αποδυτηρίων.
5. Χρήση μάσκας απ’ όλους εκτός από τους αθλητές την ώρα της άσκησης. Τα παιδιά έρχονται φορώντας τη μάσκα και φεύγουν φορώντας τη μάσκα τους. Σε κλειστούς χώρους ή σε μεταφορικά μέσα συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας.
6. Χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί απαγορεύονται.
7. Ο ατομικός εξοπλισμός (στρώματα, πετσέτες, μπάλες, παγούρια κλπ) δεν μοιράζεται με άλλους συναθλητές.
8. Οι προπονητές πρέπει κάθε τόσο να υπενθυμίζουν την τήρηση αποστάσεων.
9. Οι γονείς δεν παραμένουν στον χώρο προπόνησης, ούτε συνωστίζονται πέριξ αυτού.

Οδηγίες άσκησης περιόδου προσαρμογής

1. Την πρώτη περίοδο των 2 εβδομάδων επιτρέπονται μόνο προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, όχι δηλαδή ομαδικό παιχνίδι.
2. Διάρκεια προπονήσεων 45-60 λεπτά στην αρχή.
3. 15’ κενό μεταξύ των προπονητικών περιόδων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ που αρχίζουν και τελειώνουν την προπόνηση.
4. Μικρά γκρουπ έως 10 παιδιών με έναν προπονητή τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αλλάζουν σύνθεση, ούτε έρχεται σε επαφή το ένα γκρουπ με το άλλο.
5. Σε ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 11x11 έως 40 παιδιά χωρισμένα σε 4 γκρουπ.
6. Σε ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 έως 20 παιδιά με δύο προπονητές, ένα γκρουπ στο μισό γήπεδο.
7. Σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ, χάντμπολ έως 16 παιδιά με δύο προπονητές, ένα γκρουπ στο μισό γήπεδο. Σε αντίστοιχα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ, χάντμπολ έως 20 παιδιά με δύο προπονητές, ένα γκρουπ στο μισό γήπεδο. 8. Σε άλλες κλειστές εγκαταστάσεις 1 άτομο ανά 25τμ και σε άλλες ανοικτές εγκαταστάσεις 1 άτομο ανά 20τμ χωρίς να ξεπερνιούνται οι παραπάνω αριθμοί.
9. Ατομική φυσική κατάσταση 9.1 Τρέξιμο με αποστάσεις 5 μέτρων 3 9.2 Ασκήσεις χωρίς μπάλα (κοιλιακοί, πουσάπς, καθίσματα κλπ), όχι ασκήσεις επαφής, όχι ασκήσεις σε ζευγάρια, όχι χρήση γυμναστηρίου.
10. Ατομική τεχνική 10.1 Ατομική μπάλα που δεν την αλλάζουν μεταξύ τους. 10.2 Μόνο στο ποδόσφαιρο επιτρέπονται οι πάσες με τα πόδια

Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος

1. Σε κάθε αθλητική ομάδα θα προσκομίζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση. Ο υπεύθυνος COVID-19 θα σημειώνει στον ονομαστικό κατάλογο της ομάδας όσα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και θα το υποβάλλει στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα.
2. Συστήνεται, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, κάθε 15 ημέρες ένα από τα self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση για εκπαιδευτικούς λόγους επιτηρούμενο από εθελοντές υγειονομικούς (π.χ. γονείς, συνεργάτες συλλόγου κλπ).
3. Ο υπεύθυνος COVID-19 της ομάδας αναλαμβάνει ώστε με βάση τα αποτελέσματα να αποστείλει στην Ομοσπονδία μια αναφορά που θα περιλαμβάνει: το όνομα της ομάδας, την ημερομηνία, τον αριθμό των τεστ που έγιναν και τον αριθμό των τυχόν θετικών αποτελεσμάτων.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να υποδεικνύουν ατομική ευθύνη για να προστατεύουν τον εαυτό τους, το συνάνθρωπο τους και το συναθλητή τους.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα παρακολουθεί συνεχώς τη δυναμική της επιδημίας και θα προσαρμόζει τα μέτρα στις νέες καταστάσεις εκδίδοντας, όποτε κριθεί αναγκαίο, νέες οδηγίες.

Ο Δήμος Πύργου θα παρακολουθεί συνεχώς τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. και βάση αυτών θα προσαρμόζει την λειτουργία των Αθλητικών του Εγκαταστάσεων.

Ο ΕΝΤ/ΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών