LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|06
2021
08:53

Πύργος: Η πόλη χρειάζεται περισσότερο φως - Ο σχεδιασμός του δήμου

Μια γεύση από τον βελτιωμένο φωτισμό με φωτιστικά και λάμπες Led έχουμε λάβει σε κάποια σημεία του δήμου Πύργου και κυρίως της πόλης και πραγματικά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το θέμα είναι πως πολλά άλλα σημεία παραμένουν υποφωτισμένα ή και σκοτεινά με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα από τους δημότες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αργυρόπουλος μίλησε για το θέμα αυτό και τόνισε πως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σε τρεις φάσεις…

“Το θέμα του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και του Δήμου γενικότερα το αντιμετωπίζουμε σε βραχυπρόθεσμη, σε μεσοπρόθεσμη, και σε μακροπρόθεσμη βάση. Όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο, το άμεσο δηλαδή, προχωρήσαμε σε διαγωνισμό και έχουμε αναθέσει σε ιδιώτη την συντήρηση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στις δημοτικές ενότητες Ωλένης και Ιάρδανου. Ήδη τα αποτελέσματα από αυτή την ανάθεση είναι ορατά, καθώς δεχόμαστε την ικανοποίηση από τους προέδρους όλων των χωριών αυτών των δημοτικών ενοτήτων. Ήταν μία αναγκαία πρωτοβουλία που πήραμε καθώς οι ηλεκτρολόγοι που διαθέτει ο Δήμος δεν επαρκούσαν για να καλύψουν όλη την επικράτεια του Δήμου μας” σημείωσε.

Όμως όπως ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος “… εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επεκτείνουμε από τη νέα χρονιά τον διαγωνισμό αυτό και σε άλλες δημοτικές ενότητες, προκειμένου να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και πιο άμεση και αποδοτική συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια χωριά όπως μας λένε οι ίδιοι οι πρόεδροι είχαν να λάμψουν λάμπες εδώ και 10 – 15 χρόνια. Όσον αφορά την πόλη του Πύργο και το παραλιακό μέτωπο, αυτή την εποχή έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες και να συντηρηθεί ο δημοτικός φωτισμός στις παραθαλάσσιες περιοχές, Κατάκολο, Επιτάλιο, Σκαφίδια, Λεβεντοχώρι, Άγιο Ηλία και σε όλα τα άλλα τα παραλιακά χωριά”.

Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε πως “… μέσα στον Πύργο υπάρχουν δρόμοι και περιοχές που ο φωτισμός είναι ανεπαρκής γιατί οι λάμπες είναι μικρής ισχύος και παλιάς τεχνολογίας. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ο μεγάλος διαγωνισμός προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού, ήδη έχουμε πάρει την πρώτη δόση της προμήθειας και σιγά-σιγά μετά το παραλιακό μέτωπο θα αρχίσουμε να βάζουμε λάμπες σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου, όπως είναι η Πατρών, η Ολυμπίων, η Κοκκίνου, η Μυστρά και άλλοι δρόμοι στους οποίους ο φωτισμός είναι λίγος και δεν καλύπτει επαρκώς αυτό που μας ζητούν οι πολίτες”.

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε ακόμα πως “… έχουμε ήδη στα χέρια μας ολοκληρωμένη μελέτη για την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σημείων του Δήμου μας, με λαμπτήρες Led. Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα τρέξει τις επόμενες ημέρες, περισσότερα γι’ αυτό θα ανακοινώσει ο δήμαρχος, θα πάμε σε έναν διεθνή διαγωνισμό, αναζητούμε βεβαίως και τον τρόπο εκτέλεσης, αυτού του σημαντικού έργου που πραγματικά θα αλλάξει άρδην τα πράγματα στο φωτισμό και της πόλης και των χωριών μας. Γιατί πέρα από το ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο φωτισμό, θα έχουμε και μία εξοικονόμηση ενέργειας πάρα πάρα πολύ σημαντική για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας. Θεωρούμε λοιπόν και πιστεύουμε ότι βήμα βήμα βελτιώνεται η κατάσταση με το φωτισμό στην πόλη, προβλήματα παραμένουν ακόμα αλλά σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου υπάρχει μία αισθητή βελτίωση η οποία θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που θα έχει αντίκτυπο σε όλη την επικράτεια του Δήμου” κατέληξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor