IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|07
2021
19:04

Επικοινωνία Γιαννοπουλου - Μητροπολίτη Ηλείας για πανδημία και εμβολιασμούς

Επικοινωνία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, για πανδημία και εμβολιασμούς

Το θέμα της πανδημίας και της ανάγκης επιτάχυνσης των εμβολιασμών, προκειμένου να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, ζητώντας την συνδρομή του, ώστε η Εκκλησία να παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

Η επικοινωνία τους ήρθε σε συνέχεια της σημερινής σύσκεψης της Επιτελικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εν προκειμένω για την πανδημία, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη – κατόπιν της διαδικτυακής σύσκεψής του με τον Πρωθυπουργό - με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για την ενημέρωση των πολιτών, με κάθε δυνατό τρόπο και σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη εντατικοποίησης των εμβολιασμών, σε όλες τις ηλικίες.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, ο κ. Γιαννόπουλος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων στην Ηλεία και της μείωσης του ρυθμού των εμβολιασμών. «Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σημαντική ανταπόκριση των Ηλείων στην εμβολιαστική διαδικασία, γεγονός που μας γέμισε με αισιοδοξία για την δημιουργία του πολυπόθητου τείχους ανοσίας απέναντι στον θανατηφόρο ιό.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, η κάμψη του ρυθμού εμβολιασμών σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων στο νομό μας - που δυστυχώς συνδέονται με συγκεκριμένες συμπεριφορές και γεγονότα - είναι αυτονόητο ότι μας έχουν προβληματίσει. Αναμφισβήτητα, ο εμβολιασμός είναι υπόθεση προσωπική για τον καθένα από εμάς και σε κάθε περίπτωση μια διαδικασία προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Πλην όμως, μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε, αν πραγματικά θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να έχουμε ό,τι στερηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, και ζήτησε την συνδρομή της Εκκλησίας και προσωπικά του Ηλείου Ποιμενάρχη, προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι ακόμα επιφυλακτικοί ή καχύποπτοι, απέναντι στα εμβόλια, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία, μπορεί για μια ακόμα φορά, να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να καμφθούν οι όποιοι φόβοι των συμπολιτών μας και να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Γι’ αυτό, ζητώ την παρότρυνσή σας και μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στους πιστούς, ώστε να κατανοήσουν ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος όχι μόνο για την δική τους αυτοπροστασία, αλλά και για την προστασία των οικογενειών τους και των συμπολιτών μας», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος στην επικοινωνία του με τον κ.κ Γερμανό.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος, δήλωσε «Είμαστε ήδη μέσα στο καλοκαίρι και πρέπει να το απολαύσουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά και να πάρουμε δύναμη για το χειμώνα. Όμως με μεγάλη μου λύπη και έκπληξη πληροφορήθηκα τις μέρες αυτές αύξηση την κρουσμάτων εκ του κορωνοϊού, αντί για την ελάττωση. Αυτό δείχνει ότι πολλοί από εμάς χαλαρώσαμε τα μέτρα προφυλάξεως. Έτσι όμως, και το καλοκαίρι δεν θα απολαύσουμε, και μεγάλο πόνο και θλίψη θα έχουμε είτε εμείς προσωπικά είτε οι δικοί μας άνθρωποι, αλλά επίσης έτσι δεν θα αφήσουμε να ξεκουραστούν και οι Ιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Διά τούτο συνιστώ και παρακαλώ να δείξουμε όλοι μας το ανάλογο ενδιαφέρον και να μην αφήσουμε να αυξηθούν οι κορωνοϊόπληκτοι».

Και έκλεισε την τοποθέτησή του, με την παρακάτω παράκληση: «Προς τούτο θερμά παρακαλώ όλους, κανένας Ηλείος μικρός ή μεγάλος, άνδρας ή γυναίκα, να μη μείνει ανεμβολίαστος και όλοι μας να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, δηλαδή να συνεχίζουμε να φοράμε την μάσκα να κρατάμε τις αποστάσεις να μην κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας κ.λ.π. Ιδιαίτερα παρακαλώ οι Εφημέριοι να κάνουν συνεχώς προς τούτο συστάσεις στους ενορίτες τους ώστε κανένας να μην αρρωστήσει. Έτσι πιστεύω ότι πράγματι θα χαρούμε το καλοκαίρι μας και πολλαπλά θα ωφεληθούμε».

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Στασινόπουλος - Fruit & Salad

ΜΠΡΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ