LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|10
2018
11:19

Βελτιώσεις στο νόμο περί επενδύσεων προτείνει ο Κατσιφάρας Επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη

Επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη

«Η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας είναι κομβικής σημασίας προϋποθέσεις για την αναθέρμανση της Οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών». 

Αυτό επισημαίνει σ’ επιστολή που έστειλε σήμερα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. 

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρεται σε βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 ώστε αφ’ ενός να διευκολυνθεί η ταχύτερη υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν ήδη αξιολογηθεί και αφ΄ετέρου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων και άρα και τα οφέλη από την εφαρμογή του νόμου. 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπως γνωρίζετε, θέτει ψηλά στις προτεραιότητες της πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και της υγιούς επιχειρηματικότητας, με όρους διαφάνειας, δικαιοσύνης και ασφαλώς ανταπόδοσης των οφελών στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υπεβλήθησαν στον πρώτο κύκλο της προκήρυξης του νόμου 4399/2016, ενώ έχουν εκδοθεί και οι αντίστοιχες αποφάσεις υπαγωγής. Επίσης, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που υπεβλήθησαν στον δεύτερο κύκλο». 

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζει ότι «με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες και την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιδίωξη που πρακτικά μεταφράζεται σε νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί στοίχημα για εμάς η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των καθεστώτων του ν. 4399/2016 να ολοκληρώνεται χωρίς χρονοτριβή». 

Ο κ. Κατσιφάρας, σε ό,τι αφορά, στις προτεινόμενες βελτιώσεις του νόμου αναφέρει: 

«Μπορούν να γίνουν βελτιώσεις που θα πολλαπλασιάσουν τους δικαιούχους του και άρα και τα οφέλη απ’ την εφαρμογή του. Όπως, η νομοθετική πράξη για συγχώνευση των πρώτων δόσεων χρηματοδότησης σε μια που ν’ αντιστοιχεί στο 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης, που δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Μια νομοθετική παρέμβαση σας που λειτουργεί υπέρ της ταχύτερης ολοκλήρωσης των επενδύσεων.

Ακόμα, η τροποποίηση του άρθρου 76, ώστε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο νόμο 3299/2004 και έχουν τις προϋποθέσεις παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης των επενδύσεων τους  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, να μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες, έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών και πραγματοποίηση των λοιπών αναγκών τους, εντός έξι μηνών από την ημερομηνία ψήφισης της τροποποίησης στη Βουλή. Απέχουμε μόλις 70 μέρες από την ημερομηνία αυτή και η σχετική πράξη δεν έχει ακόμα εκδοθεί». 

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζει: «Η δημιουργία περιβάλλοντος στήριξης κάθε επενδυτικής πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και εξομάλυνσης των συνεπειών που η κρίση δημιούργησε, είναι διέξοδος και αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και την αξιοποίηση της παραγωγικής μας δυναμικής. Θεωρώντας ότι οι παρατηρήσεις αυτές υπηρετούν και τον στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση σας». 

  

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.