LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|11
2021
23:17

«Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries» για τις πολιτιστικές βιομηχανίες διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, την Δευτέρα  29 Νοεμβρίου 2021, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας.

Οι εργασίες που θα διεξαχθούν με υβριδική μορφή, θα ξεκινήσουν με καλωσόρισμα που θα απευθύνουν στις 10:00 από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης,  από πλευράς INTERREG V-A GREECE-ITALY 2014-2020 η  Tina Ranieri, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  o Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, από την Περιφέρεια Ηπείρου Κων. Καποδίστριας, ο  Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου Β. Γοργόλης και τέλος από την Puglia Region η  Serena Mingolla, υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου.                                                             

Επισκόπηση του έργου [email protected] θα κάνει ο project manager Τάκης Λυμπερέας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας  Κων. Νικολούτσος, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο Τριαντάφυλλος Τατούλης και από το Επιμελητήριο Αχαΐας η Δανάη Κατσαντά υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου [email protected] Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» θα τοποθετηθούν οι Ανδρέας Κοσκέρης και Σωτήρης Μιχαλόπουλος. Τέλος, από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο ο Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης  Βασίλης Αυδίκος.

Μετά το σύντομο διάλειμμα, οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 11:40 με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους Χρήστο Κωνσταντόπουλο,  τον Χρήστο Λιάγκουρα, Αρχαιολόγο ΜΑ, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Ήρα Κουρή, Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων, τον Αθανάσιο Χαϊκάλη, ως εκπρόσωπο της θεατρικής ομάδας «Δούρειος ‘Ιππος», το δρ.Γιώργο Παυλίδη, διευθυντή ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», τον   Βασίλη Αρτίκο Hub Manager [email protected] Αιτωλοακαρνανίας και τον Ανδρέα Τσιλίρα από τις εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ». 

Τις εργασίες θα συντονίσουν η  Γιούλη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πατρίς, ο  Τάκης Λυμπερέας, υπεύθυνος του έργου [email protected] και ο Βασίλης Αυδίκος, Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στις 14:00 έχουν προγραμματιστεί παράλληλες συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» με τα ακόλουθα θέματα: «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και δημιουργικές Βιομηχανίες»,  «Νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας», «Πολιτιστικός Τουρισμός-Πολιτιστικές Διαδρομές. Καλές πρακτικές ανάπτυξης τοπικής οικονομίας» και «Δημιουργικές βιομηχανίες και σύνδεση με άλλους κλάδους της οικονομίας».

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων – roundtables,θα πραγματοποιηθεί ανάλυση και αξιολόγηση των παραπάνω εργασιών.

Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στις 16.20 με τη μετάβαση στο θέατρο Απόλλων Πύργου και προβολή ταινιών στο πλαίσιο του 24ου«Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, συμμετέχει στο έργο [email protected] ως επικεφαλής εταίρος μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την  Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλίας).

Η παραπάνω δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries» θα προβάλλεται  ζωντανά, στους συνδέσμους:

EN: https://www.youtube.com/channel/UCDn8mXhH5NoGyir8cN48_eQ

GR: https://www.youtube.com/channel/UC6L6vZQAkMvKkfWum3Em-Dw

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.