LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|01
2022
19:17

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιαννόπουλο, για τους ελέγχους σε πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής, ελέγχου και αποστολής των στοιχείων στα αρμόδια Υπουργεία για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του 2021, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, με τη συμμετοχή στελεχών των αρμόδιων Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Συντονιστής Κρατικής Αρωγής για την ΠΕ Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, οι Διευθυντές Ανάπτυξης και ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας Αριστομένης Μανιάτης και Παναγιώτα Σπυροπούλου αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος Τμ. Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας Γιώργος Μικεογλου, οι υπάλληλοι – μέλη των Επιτροπών ελέγχου Μαργαρίτα Πανταζοπούλου και Γιώργος Μπελογιάννης καθώς και η Επιστημ. Συνεργάτιδα του κ.Αντιπεριφερειάρχη Σανιώ Σωτηροπούλου, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και αγροτικές – κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν στην πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, αλλά και στις πλημμύρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης έχει περατώσει τους ελέγχους, με αυτοψίες και διασταύρωση δικαιολογητικών, στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, ενώ αναμένεται  να ολοκληρωθούν -στις αμέσως επόμενες ημέρες- και οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές στις πλημμύρες του Νοεμβρίου. Μάλιστα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την άμεση σύνταξη – εντός της εβδομάδας – και την αποστολή του Πρακτικού στο Υπουργείο για τις πληγείσες επιχειρήσεις, διαδικασία που δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής λόγω της μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, από τις επιχειρήσεις προς την Υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων προς έλεγχο (σ.σ ξεπερνούν τις 1.000), έχει εξετάσει παραπάνω από το 80% αυτών, με τον κ. Γιαννόπουλο να ζητά, την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των ελέγχων και σ’ αυτές τις επαγγελματικές κατηγορίες, προκειμένου άμεσα να αποσταλούν οι τελικές εκθέσεις στο Υπουργείο. Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι διαδικασίες για τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων, με τη συνεργασία των προέδρων των πυρόπληκτων περιοχών, για την διάθεση του α΄ μέρους της δωρεάς ελαιοδέντρων από το Αμερικάνικο Ίδρυμα «Arete Fund», προς τους παραγωγούς των πυρόπληκτων Τ.Κ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τα υπηρεσιακά στελέχη για τις μέχρι τώρα προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση του δύσκολου έργου της καταγραφής των ζημιών, δεδομένου ότι ο φόρτος εργασίας ήταν αυξημένος, αφενός λόγω των διαδοχικών εκτεταμένων ζημιών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, και αφετέρου λόγω της αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών, λόγω νόσησης από τον Κορωνοϊό μεγάλου αριθμού εργαζομένων, με συνέπεια τη δυσκολία συγκρότησης των Επιτροπών Ελέγχου.

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media