LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|01
2022
17:16

Δήμος Πύργου: Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης και ζημιών στον “Λιούρδειο” παιδικό σταθμό

Για την ασφάλεια των παιδιών και την αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου - Ακολουθούν οι δημοτικοί παιδικοί  σταθμοί Καράτουλα και Επιταλίου, όπως και μελέτη πυρασφάλειας

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και δεκάδες σχετικά αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων, ο παιδικός σταθμός “Λιούρδειος” θα αλλάξει όψη. Η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα και προχωρά στην αποκατάσταση φθορών στον ιδιόκτητο δημοτικό παιδικό σταθμό της πόλης. 

Πρόσφατα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, Χρήστο Αποστολόπουλο και οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου, τόσο στον εσωτερικό όσο και περιβάλλοντα χώρο ξεκινούν άμεσα.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης του έργου, ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος δημάρχου Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 74.400 ευρώ και θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να προχωρήσουν και τα έργα αποκατάστασης στους παιδικούς σταθμούς σε Καράτουλα και Επιτάλιο  όπως και η μελέτη πυροπροστασίας των κτιρίων.

Ασφάλεια και αισθητική αναβάθμιση

Σκοπός του έργου, είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση του παιδικού σταθμού σε επίπεδο κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο α) η ασφαλής προσπελασιμότητα μαθητών και συνοδών τους, από και προς τον παιδικό σταθμό, και β) η ασφαλή και άνετη διαμονή των παιδιών εντός του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού.

Μεταξύ των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνονται οι:

-χρωματισμοί  όλων των όψεων  του κτιρίου

-αντικατάσταση όλων των εξωτερικών ξύλινων ανοιγμάτων του κτιρίου με νέα από αλουμίνιο αποτελούμενα από υαλοπίνακες ασφαλείας,

-στεγανοποίηση του δώματος με παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα,

-αντικατάσταση σχεδόν  του συνόλου, όλων των υφιστάμενων ξύλινων ανοιγμάτων

-τοποθέτηση πτυσσόμενης θύρας, για τον διαχωρισμό δύο αιθουσών διδασκαλίας,

-κατασκευή εσωτερικής ράμπας, για την ασφαλή και ομαλή διέλευση των παιδιών σε αίθουσα διδασκαλίας, η οποία θα συνοδεύεται από ασφαλή κιγκλιδώματα

-εξ ολοκλήρου αποκατάσταση των χώρων υγιεινής παιδιών,

-αποξήλωση και αντικατάσταση των δύο εξωτερικών σιδερένιων θυρών, που οδηγούν στον αύλειο χώρο, με νέες,

-αποξήλωση όλων των υφιστάμενων παρτεριών εντός του αύλειου χώρου,

καθώς και μια σειρά πολλών ακόμη εργασιών που θα αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση και λειτουργικότητα του κτιρίου.

Επίσης όλες οι ράμπες πρόσβασης που πρόκειται να κατασκευαστούν, θα έχουν τις κατάλληλες κλίσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

dimos paid stathmos2

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Για πρώτη φορά γίνονται έργα αποκατάστασης στο “Λιούρδειο”

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως ακολουθούν έργα αποκατάστασης και συντήρησης και στους άλλους δύο ιδιόκτητους  παιδικούς σταθμούς, στο Καράτουλα και το Επιτάλιο και το αμέσως επόμενο βήμα είναι η μελέτη πυρασφάλειας.

“Είναι η πρώτη φορά που γίνονται παρεμβάσεις, μετά από πολλά χρόνια, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ειδικά στο “Λιούρδειο”, σημειώνονται πολλές φθορές και ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμες και οι μελέτες για τους παιδικούς σταθμούς σε Καράτουλα και Επιτάλιο ώστε να ακολουθήσει η  συμβασιοποίηση του έργου, και προχωράμε στη μελέτη πυροπροστασίας για την πιστοποίηση πυρασφάλειας”.

Για την εξασφάλιση και την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών στα παιδιά έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, σημειώνοντας “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό. Πρέπει να τονιστεί ότι ειδικά στο Λιούρδειο, επί χρόνια δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Έτσι τώρα βελτιώνουμε και την αισθητική του κτιρίου αλλά κυρίως θα γίνει πιο λειτουργικό και προσβάσιμο για τα παιδιά. Ήταν ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή. Προσπαθούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα ετών”.

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media