LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|03
2022
16:06

Δήμος Πύργου: Μείωση ενεργειακού κόστους σε ΔΕΥΑΠ και Ερύμανθο μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Πήραμε έγκαιρα πρωτοβουλίες πριν την εκδήλωση της κρίσης»

Με διορατικότητα και πρωτοπόρες ενέργειες, ο Δήμος Πύργου λαμβάνει μέτρα ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος της λειτουργίας στη ΔΕΥΑΠ και το εργοστάσιο του Ερυμάνθου και να μην μετακυλήσουν οι αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα στον πολίτη.

Τηρώντας πιστά το κοινωνικό προφίλ του που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Πύργου από την αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ενημέρωσε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να αντιμετωπίσει το κύμα αύξησης του ενεργειακού κόστους. Πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου Νίκο Κοτσώνη, την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΠ Νίκο Καλαμπρέζο, μίλησε, μεταξύ άλλων για τις ώριμες και προς ένταξη για χρηματοδότηση μελέτες φωτοβολταϊκών που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Εμείς, πριν την εκδήλωση αυτή της κρίσης που ζούμε σήμερα και της μεγάλης ανατίμησης των πρώτων υλών, είχαμε πάρει πρωτοβουλίες ούτως ώστε να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να μειώσουμε το κόστος και την εξάρτησή μας από την κλασική μορφή παροχής ηλεκτρισμού, τόσο στη ΔΕΥΑΠ όσο και στο εργοστάσιο του Ερυμάνθου» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, συνεχίζοντας:

«Στη ΔΕΥΑΠ, έχουν ληφθεί, πλέον ενός έτους, πρωτοβουλίες με την εκπόνηση και κατάθεση ώριμης μελέτης, η οποία είναι προς ένταξη από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  για την δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στο χώρο του Βιολογικού, προϋπολογισμού 1.600.000 εκ. ευρώ.  Το ίδιο συμβαίνει και στο εργοστάσιο άντλησης νερού από τον Ερύμανθο, όπου είναι μια ενεργοβόρα διαδικασία. Ήδη προβήκαμε στην ενοικίαση ενός παρακείμενου οικοπέδου όπου θα τοποθετηθούν πάνελ φωτοβολταικών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα. Ήταν πολύ σωστές και διορατικές οι κινήσεις όλων μας και σωστή κι η αναζήτηση χρηματοδότησης από προγράμματα» καταλήγει ο κ. Αντωνακόπουλος. Υπογραμμίζοντας επίσης ότι: «Μια σειρά κοινωνικών παροχών καθίστανται πανάκριβες και αν δεν βρούμε λύσεις οι πολίτες θα βγουν χαμένοι. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε αποτελέσματα, όπως και έχουμε αποδείξει πως πράττουμε».

Ο κ. Αντωνακόπουλος μάλιστα αναφέρθηκε σε μια σειρά ανάλογων ενεργειών όπως: τη μείωση κατά το ήμισυ του τέλος Ερυμάνθου, το οποίο και θα καταργηθεί μέσα στο έτος, καθώς και την μεγάλη εξοικονόμηση νερού μέσω της εγκατάστασης των νέων συστημάτων αυτόματης καταμέτρησης-κατανομής πίεσης δικτύου.

Νίκος Κοτσώνης: «Προσπαθούμε να καλύψουμε το αυξανόμενο κόστος»

Ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου, Νίκος Κοτσώνης, αναφερόμενος στο μεγάλο χρέος της τάξεως του 1,2 εκ. ευρώ που διαπιστώθηκε όταν ο Δήμος Πύργου ανέλαβε την προεδρία, από σωρεία χρεών επί προηγούμενων διοικήσεων, αποφάσισε από τότε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για να καλύψει το κόστος. Κάτι που σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

«Για το λόγο αυτό νοικιάσαμε παρακείμενη έκταση 26 στρεμμάτων και προχωράμε στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Δεν θέλουμε να μετακυλήσει η αύξηση του ρεύματος που έχει υπερδιπλασιαστεί η τιμή του, στον πολίτη ο οποίος ήδη βιώνει δύσκολα. Προσπαθούμε λοιπόν να καλύψουμε το αυξημένο κόστος».

Επιπλέον ο κ. Κοτσώνης ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί ώριμη μελέτη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σχετικά με την τηλεμετρία στον αγωγό του Ερυμάνθου που θα καλύπτει και τα 34 χλμ, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.

Ρούλα Τζανέτου: «Κάνουμε περικοπές στις δαπάνες μας»

Στις δράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης των ΔΕΥΑ, για το φλέγον ζήτημα του ενεργειακού κόστους, με παρεμβάσεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου. Η ίδια με ανάλογη επιστολή έχει ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς εκπροσώπους του Δήμου και του Νομού.

«Η ΔΕΥΑ ενώ είναι επιχείρηση κοινωφελούς σκοπού, παρόλα αυτά δεν έχει ειδικό τιμολόγιο χρέωσης του ρεύματος. Έχουμε ήδη κάνει πολλές περικοπές στις δαπάνες της εταιρείας, ώστε να μην μετακυλήσει το κόστος στους δημότες. Και ήδη από πέρυσι το Μάιο καταθέσαμε ώριμη μελέτη για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο χώρο του Βιολογικού για την ενεργειακή αυτονομία».

Τέλος, η κ. Τζανέτου, ενημέρωσε ότι την Τετάρτη η Ένωση ΔΕΥΑ έχει σύσκεψη με την ΚΕΔΕ και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιώργος Καραστέργιος: «Εργαζόμαστε για το συμφέρον του πολίτη»

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, έκανε λόγο για τη μεγάλη και συνεχή προσπάθεια που γίνεται προς την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών. «Με το ξεκίνημα της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, ο πρώτος στόχος ήταν η εξυπηρέτηση του πολίτη. Δυστυχώς, η χρονική συγκυρία μας φέρνει αντιμέτωπους με πολύ δύσκολες συνθήκες. Στην εξυπηρέτηση του πολίτη, προσθέτουμε και το συμφέρον του και σ’ αυτή τη κατεύθυνση συνεχώς εργαζόμαστε. Αλλάζουμε, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, και κάνουμε το καλύτερο για τους κατοίκους του δήμου Πύργου».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ