LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|03
2022
16:52

Απάντηση Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Αργυρόπουλου: Σε ποια χώρα ζει ο κ. Μιχαλακόπουλος;

Δεν θα απαντούσα στα ψεύδη και τις ανακρίβειες του  κ. Χάρη Μιχαλακόπουλου αν αυτά δεν άγγιζαν τα όρια της γραφικότητας.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν  τα πράγματα και να γνωρίζουν οι πολίτες του Πύργου ποια είναι η αλήθεια:

Η μελέτη για το έργο της ανάπλασης του Επαρχείου είχε συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επί της προηγούμενη δημοτικής αρχής και με άλλον πολιτικό προϊστάμενο. Με εκείνη τη μελέτη το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε. Μπορεί ο κ. Μιχαλακόπουλος να μην  γνωρίζει τις αυστηρές διαδικασίες που προβλέπονται για έργα του ΕΣΠΑ, αλλά σίγουρα τις γνωρίζει ο… «υποβολέας»  του και θα μπορούσε να ζητήσει ενημέρωση.

Εμείς, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, «θεραπεύσαμε» όλες τις ελλείψεις της προηγούμενης μελέτης, που επικαλείται ο κ. Μιχαλακόπουλος. Γι’ αυτό και το έργο προχωρούσε έως και το τέλος του προηγούμενου έτους με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτό που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ήταν η στάση πληρωμών από το κράτος, για όλα τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, σε όλη την Ελλάδα.

Ότι συμβαίνει στον Πύργο, συμβαίνει παντού. Δεν αποτελούμε εξαίρεση.

Ο κ. Μιχαλακόπουλος δεν έχει δει ότι έχουν σταματήσει τα έργα στο λιμάνι του Κατακόλου, και στην παράκαμψη του Αγ. Ιωάννη που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Πρόκειται επίσης για έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Αλλά μήπως δεν υπάρχει διακοπή εργασιών και στο έργο των βελτιώσεων στην Ε.Ο. Πύργου –Κυπαρισσίας  που υλοποιεί το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών;

Ο κ. Μιχαλακόπουλος δεν έχει ακούσει τίποτα για τη ραγδαία αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες , την ενέργεια και τα καύσιμα που έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση τους εργολήπτες όλης της χώρας;  Αυξήσεις που οδηγούν  τον έναν μετά τον άλλον στο να ζητούν διάλυση των εργολαβιών; 

Σε αυτή τη χώρα ζει ο κ. Μιχαλακόπουλος ή σε κάποια άλλη;

Από άγνοια και ασχετοσύνη είναι οι ισχυρισμοί του,  ή ο «υποβολέας» του τον χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά για δημιουργία εντυπώσεων;

Τελικά δεν βάζει μυαλό…Η  μία μετά  την άλλη, προσφυγές του απορρίπτονται από την Αποκεντρωμένη με τελευταίο παράδειγμα την προμήθεια των καυσίμων και την εμπλοκή που επιχείρησε να προκαλέσει.

Γι’ αυτό και ο κ. Μιχαλακόπουλος μας είναι αδιάφορος όπως και τα κατά καιρούς «πονήματά» του.

Όσον αφορά το έργο της ανάπλασης του Επαρχείου, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε, παρά τις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε όλο τον εργοληπτικό χώρο, σε συνεργασία πάντα με την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να βρούμε τη χρυσή τομή ώστε το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να υλοποιηθεί έγκαιρα.

Αυτή την περίοδο είμαστε σε διαρκή επαφή με την Διαχειριστική Αρχή και τον εργολάβο και προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση.

Σύντομα, με αίσθημα ευθύνης όπως μας διακρίνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, θα ενημερώσουμε τους δημότες του Πύργου για το αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων και την πορεία του έργου.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

up & high live streaming