LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|04
2022
22:18

Twitter: Η εξαγορά από τον Elon Musk, «εκτόξευσε» μία άλλη πλατφόρμα - Τι είναι το Mastodon που «παρέλυσε» από νέους χρήστες

Η είδηση ότι ο Elon Musk είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του Twitter στρέφει πολλούς χρήστες στην πλατφόρμα Mastodon -και όχι δεν πρόκειται για το γνωστό συγκρότημα για όσους το σκεφτήκατε. Χαρακτηριστικά, το πρωί της Δευτέρας τα νούμερα από τις εγγραφές χρηστών «εκτοξεύτηκαν».

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το πρωί, ένας από τους κύριους διακομιστές του Mastodon είδε μια αυξημένη κίνηση χρηστών, η οποία μάλιστα προκάλεσε επιβράδυνση των ταχυτήτων του. Συγκεκριμένα, το «κύμα» κίνησης έπληξε τον διακομιστή mastodon.social, ο οποίος είναι ίσως η πιο δημοφιλής περίπτωση αποκεντρωμένου κοινωνικού δικτύου.

«Το Mastodon.social είναι αργό αυτή τη στιγμή, απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω, επειδή υπάρχει διπλάσιος αριθμός ανθρώπων που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα», έγραψε ο ιδρυτής Eugen Rochko. Η αύξηση της επισκεψιμότητας ήταν αρκετά σημαντική ώστε ο Rochko αποφάσισε να διαγράψει προσωρινά το mastodon.social από τον κατάλογο των κοινοτήτων στις οποίες μπορούν να ενταχθούν οι νέοι χρήστες κατά την εγγραφή τους.

μεταξύ, θυμηθείτε να προσκαλείτε τους ανθρώπους στο joinmastodon.org αντί απευθείας στο mastodon.social. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή για να σας ακολουθήσουν».

Από εκεί και έπειτα ο ιδρυτής προχώρησε σειρά αναρτήσεων, λέγοντας ότι έχει διορθωθεί το πρόβλημα αλλά και ότι επανήλθε, λόγω της κινητικότητας.

Mastodon
Mastodon

Τι είναι το Mastodon

Σημειώνεται ότι το Mastodon δεν είχε «ξαναδεί» τέτοια αύξηση νέων χρηστών, μέχρι που ο Μασκ άρχισε να ασχολείται με την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με το PC Mag.

Το κοινωνικό δίκτυο Mastodon λειτουργεί περίπου όπως το Twitter όσον αφορά τις δυνατότητες microblogging. Ωστόσο, από την πλευρά της υποδομής, μία σημαντική διαφορά είναι η αποκεντρωμένη φύση του Mastodon.

Το κοινωνικό δίκτυο αποτελείται από πολλούς ανεξάρτητους διακομιστές, οι οποίοι λειτουργούν χρησιμοποιώντας δικούς τους κανόνες, αλλά μπορούν ακόμα να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω μιας κοινής πλατφόρμας.

Πηγή: Ethnos.gr
 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ