LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|06
2022
21:58

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς: Το ταξίδι του Αλφειού ξεκινά…. - Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στην επίσημη πρεμιέρα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά το φιλόδοξο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στην επίσημη έναρξη όπου θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο του συνθέτη Γιώργου Βούκανου «Το ταξίδι του Αλφειού», με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και την αιγίδα του ΕΟΤ, στις 10 και 11 Ιουνίου 2022, με την έναρξη των εκδηλώσεων τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στον Πύργο και το Κατάκολο με δύο, μοναδικής αισθητικής και καλλιτεχνικής αρτιότητας, εκδηλώσεις.

Με παρονομαστή τον μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας στις δύο πρώτες εκδηλώσεις, ο Δήμος Πύργου για πρώτη φορά διοργανώνει ένα Φεστιβάλ που προβάλλει την ευρύτερη περιοχή του Πύργου σε πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Την διεύθυνση του Φεστιβάλ υπογράφει ο άμισθος καλλιτεχνικός διευθυντής και βραβευμένος συνθέτης Γιώργος Βούκανος.

festival feias alf 8

Οι εκδηλώσεις

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Η πρώτη εκδήλωση, που αποτελεί και προπομπό της επίσημης πρεμιέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς,  πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Εκεί θα παρουσιαστεί το παιδικό παραμύθι με τίτλο "Το ταξίδι του Αλφειού" από τη συγγραφέα - εκπαιδευτικό Έφη Παναγοπούλου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Ρώμα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα Ιταλικά από την

Κέλλυ Ραγδάκη, και θα διανεμηθεί στους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημιουργοί του, ενώ η ψυχολόγος Μαρία Ψαρρού θα αναφερθεί σε θέματα παιδαγωγικής σημασίας.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά παίρνει η χορογράφος Νατάσα Ζουμή με μια πλειάδα παιδιών-χορευτών. Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και εντατικές πρόβες η αγαπητή στην κοινωνία του Πύργου χορογράφος, ολοκλήρωσε την δραματοποίηση του μύθου σε χορογραφίες εκτελεσμένες από μαθήτριες χορού όλων των ηλικιών. Η μουσική της δραματοποιημένης χορευτικής παράστασης είναι του Γιώργου Βούκανου, ενώ στην αφήγηση η ταλαντούχα Ελένη Αργυροπούλου θα «ενώσει» τον λόγο με την κίνηση.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Την επόμενη μέρα Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στο Κατάκολο και ώρα 21.00, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη παρουσιάζει σε 1η εκτέλεση το μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου "Το Ταξίδι του Αλφειού" σε κείμενα - στίχους Έφης Παναγοπούλου, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου Λύραυλος.

Τον εμβληματικό μύθο που περιγράφει την ιστορία του Αλφειού και της Αρέθουσας αφηγείται ο Λεωνίδας Κακούρης.

Tο ρόλο του Αλφειού ενσαρκώνει ο Βασίλης Μίχας και της Αρέθουσας η Χρύσα Ρώμα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Την χορογραφική επιμέλεια υπογράφει η Νατάσα Ζουμή.

festival feias alf 2

festival feias alf 4

festival feias alf 3

festival feias alf 5

festival feias alf 6

festival feias alf 7

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor