LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|06
2022
22:17

Apple: Βάζει τέλος στους κωδικούς πρόσβασης - Πώς θα συνδεόμαστε

Ως τον Σεπτέμβρη, Apple θα έχει αφαιρέσει τον κωδικό πρόσβασης από συσκευές της.

Η Apple σκοπεύει να διαθέσει την πρόσβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης για τις κύριες συσκευές της έως τον Σεπτέμβριο, φέρνοντας ενδεχομένως στο τέλος της εποχής των κωδικών πρόσβασης που προκαλούν πονοκέφαλο.

Όπως αναφέρει η Telegraph, όταν οι κωδικοί πρόσβασης ήρθαν για πρώτη φορά στον κόσμο ήταν τόσο χρήσιμοι όσο και απλοί. Με έναν κωδικό πρόσβασης μόλις οκτώ χαρακτήρων, θα μπορούσατε να ασφαλίσετε τον λογαριασμό ή τη συσκευή σας και δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για ειδικούς χαρακτήρες όπως θαυμαστικά. Αλλά καθώς η τεχνολογία και ο χρόνος προχωρούσαν, οι κωδικοί πρόσβασης άρχισαν να πρέπει να γίνονται όλο και πιο περίπλοκοι, με το ιδανικό μήκος κωδικού πρόσβασης να είναι τώρα περίπου 15 ή 16 χαρακτήρες.

Αυτό κατέληξε με τους κωδικούς πρόσβασης να γίνονται πιο αδύναμοι με την πάροδο του χρόνου απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν στον κόπο να βρουν έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης 15 χαρακτήρων για κάθε πράγμα που τον χρειάζεται. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση με τη μορφή σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης, ένας τρόπος για τους χρήστες να συνδέονται στον λογαριασμό τους χωρίς να χρειάζονται κωδικό πρόσβασης, αλλά αντί να χρησιμοποιούν κάτι όπως το Face ή το Touch ID μέσω του τηλεφώνου τους. Στην ουσία, μετακινεί το βάρος της σύνδεσης από έναν κωδικό πρόσβασης σε έναν υπολογιστή σε ένα κουμπί σε μια κινητή συσκευή.

Στην πραγματικότητα, μια από τις μεγαλύτερες συμμαχίες ασφαλείας, η FIDO Alliance, εργάζεται πάνω σε αυτό το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι επιτέλους έχει γίνει μια σημαντική ανακάλυψη. Ως εκ τούτου, πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, έχουν δεσμευτεί να επιταχύνουν τη διαθεσιμότητα των συνδέσεων χωρίς κωδικό πρόσβασης. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple (ακόμα σε εξέλιξη), η Apple ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης για τα iPhone, τα iPad, τους Mac και τις Apple TV της μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι πολύ στον ορίζοντα - τουλάχιστον για τους χρήστες της Apple.

Μόλις εισαχθεί το νέο σύστημα, η εγγραφή σε ιστότοπο ή υπηρεσία θα απαιτεί απλώς έλεγχο ταυτότητας Face ή Touch ID για τη δημιουργία ενός κλειδιού πρόσβασης. Στη συνέχεια, οποιαδήποτε επόμενη φορά θέλετε να συνδεθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική ελέγχου ταυτότητας αντί να χρειάζεται να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά, ακόμη και με το νέο σύστημα, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι αυξανόμενοι πόνοι. Για παράδειγμα, πόσο διαδεδομένη θα είναι η σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης; Θα το υποστηρίξει η πλειονότητα των ιστότοπων όταν η Apple το κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ή πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια αργότερα για να δούμε την καθολική συμβατότητα;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης και καθώς οι μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft και η Google αρχίζουν να το εφαρμόζουν, οι κωδικοί πρόσβασης μπορεί κάλλιστα να ανήκουν στο παρελθόν σε μερικά χρόνια.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ